"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorularla kafa dağıtalım.. :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnsan kendi kendini hipnoz edebilir mi? Bilinç tamamen kapalıyken kişi görüşmesinden nasıl bilgi alabiliyor?

İnsan kendi kendini hipnoz edebilir mi? Bilinç tamamen kapalıyken kişi görüşmesinden nasıl bilgi alabiliyor?

Otohıpnoz dıye bır yazı okumustum zamanında var dıye bılıyorum ama bu yontemle nasıl bılgı edılınır onun hakkında hıcbır bılgım yok malesef.

Ben anlamadım lviv. Zaten rüyalar hep değişiyor yani hep aynı rüyayı görmüyoruz ki :) Aynı rüyayı hep gördün de başka odaya gidince rüyanın gidisatı mı değişti?
Yok yok öyle değil.:)Tabi rüyalar hep değişiyor ama hani hiç görmediğiniz tarzda rüyalar vardır.Ya da her zaman gördüğünüz rüya uzunluğu birbirine yakındır.Çok daha uzununu görürseniz dikkatinizi çeker. Mesela ben uyanıp tekrar uyuduğumda kaldığım yerden devam etmez rüyalarım ama başka bir yerde uyuduğumda ruyam kaldığı yerden devam ediyorsa bu dikkatimi çeker.Bunun gibi farklılıklar.Bence herkesin bir rüya görme biçimi var.Benim var ve benim rüyalarım daha çok bilinçaltı kaynaklı, ancak kuruntu dediğim rüyalar bomba mesajlar verebiliyor bazen.
Neyse konuyu dağıtmayayım.:)İçiniz bilir zaten,bir farklılık hissedersiniz.Daha net olur,konuşmalar net hatırlanır,renkler belirginleşir gibi gibi...Ben iki gecedir kendi odamda uyumadım sıcak olduğundan ve hemen farkettim rüyalarımda farklılık var.Bunun nedenini merak ettim.

Hmm anladım. Söyleyeceklerim tamamen tahmine dayalı genelde herkesin aklına gelebilecek tarzda o yüzden susma hakkımı kullanıyorum :d

Rüya görüyorsunuzdur ama hatirlamazsiniz bunu önlemek içinde uyaninca rüyalarinizi bir deftere yazın sonrasında unutuyorsunuz.Gece de gördüğüm rüyayı sabah tüm ayrıntıları ile hatirlayacağim diye koşullama yapın.:)

Shado'nun dediği gibi ;herkes rüya görür.Sadece kimi hiç hatırlamaz ve görmedim sanır.Kimide benim gibi kısa film izler her gece.:D

Olsun tahminde olabilir.:)

Öncelikle mekandan önce zaman değişikliği olabileceği aklıma geldi. Mesela uyuduğun yer değiştiyse bir düzen değişikliği yaşamışsındır ve uyku saatin de değiştiyse gecenin farklı evrelerinde farklı tip rüyalar görülür. Saatler aynıysa da, genelde bilinçaltı rüyaları görüyorum demissin, demek ki gündelik yaşantıyı rüyalarında oldukça fazla yaşıyorsun bu da mekan değiştirdiğinde bilinçaltını etkiliyor farklı şeyler görüyorsun. Ve ya belki ortalıkta böyle bir farklılik yoktu sana bir kere rast geldi bilinçaltın bunu kaydetti hep böyle olacakmış gibi hissettin ve gerçekten öyle oldu. En uç nokta, degiştirdiğin mekan bir enerji hattına denk geliyordur daha net ve ya uzun süreli rüyalar görüyorsundur ve ya rüyalarına varlıklar giriyordur. Birçok sebebi olabilir:)

Zaten hayatımız çoğu şeyi anlayamamak üzerine kurulu bir düzen. Bu yuzden bununla ılgılı tum cevaplar teorıde kalacaktır. Benım gozumde ortada sanal bır dunya ve evren var. Bu benım sahsı gorusum.

Uzay sınırsız evet nedenini bilemeyiz fakat bence Tanrının sonsuzluğu bu yani sonsuz bilinç , her şey gibi onu yansıtıyor ayni zamanda imzası ve ne kadar büyük olduğunuda yansıtıyor olabilir.

Hiç rüya göreremenin sebebi varmıdır ve bu kötü bir şey mi?

Kendi tecrübelerime göre meditasyon yaptıktan sonra uyuduğum geceler çok daha fazla rüya gördüğümü fark ettim..Hele ki biraz derinleşmiş ve zihnimi öyle bırakıp uyumuşsam gece altı yedi rüya falan görebiliyorum.Basit bir mantıkla, bilinç ne kadar susarsa, alt bilinç ve ara bilinç o kadar gün yüzüne sızıyor.
diye düşünüyorum.

Yok hocam meditasyon gerek transa geçerek gerekse hareketli ve nefesle yapılanla olsun hiçbir şekilde rüya görmeme yaramıyor. Uyanınca da hatırlama gibi bir şey olsa hemen not ederim masa yanımda kitap defter var onu geçtim telefon var. Uyanınca da olmuyor. Eğer "Her insan rüya görür" sözü doğruysa ben insan değilmiyim şimdi anlamadım :D malum rüya bile yok hepsini geçtim en az 4 yıldır böyleyim. Bence bu konuyla ilgili ayrı bir başlık açmam lazım çok rahatsız ediyor beni

Yok hocam meditasyon gerek transa geçerek gerekse hareketli ve nefesle yapılanla olsun hiçbir şekilde rüya görmeme yaramıyor. Uyanınca da hatırlama gibi bir şey olsa hemen not ederim masa yanımda kitap defter var onu geçtim telefon var. Uyanınca da olmuyor. Eğer "Her insan rüya görür" sözü doğruysa ben insan değilmiyim şimdi anlamadım :D malum rüya bile yok hepsini geçtim en az 4 yıldır böyleyim. Bence bu konuyla ilgili ayrı bir başlık açmam lazım çok rahatsız ediyor beni

Güldürdünüz sevgili Ashina bence bir yardım alın bu konuda. :)Forumda yoksa konuda açabilirsiniz.

Birisi bu 21 gram olayının lablatuvar hatası olduğunu söyledi ben çok inanmıştım bu yüzden duyunca üzüldüm bu konunun doğrusu nedir?

Şahsi kendımce yorumlayacak olursam ben 7 veya uzerı saat uyudugumda ruyalarımı goruyor ve hatırlayabılıyorum ama daha az uyudugum zamanlar ıstesemde ruya goremıyorum. Bu cogu zaman boyle olmustur benım ıcın tabı nadır olan gunler harıc.

Geri