"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorularla kafa dağıtalım.. :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Düşünün eğer herkes psişik olsa herkes herkesin düşüncelerini okuyabilse herkes herşeyi ele geçirirdi.Dinyada gizli diye birşey kalmazdı.Fakat bu tür şeyler sadece özel insnalarda var ki bunlar olmuyor. Ben böyle şeylerin sadece seçilmiş insanlar oldığuna inandım.
Kendi soruma kendim cevap verdim ama sizinde düşüncelerinizi beklerim .

Düşünün eğer herkes psişik olsa herkes herkesin düşüncelerini okuyabilse herkes herşeyi ele geçirirdi.Dinyada gizli diye birşey kalmazdı.Fakat bu tür şeyler sadece özel insnalarda var ki bunlar olmuyor. Ben böyle şeylerin sadece seçilmiş insanlar oldığuna inandım.
Kendi soruma kendim cevap verdim ama sizinde düşüncelerinizi beklerim .
Herkes herkesin düşüncesini okusa kimse birşey ele geçiremezdi sanırım.Fırsat kalmazdı.Herkes birbirini öldürürdü.

Ama düşünce okuyan birçok insan mevcut bunlar gerçekten özel insanlar mı?

Özel, ancak acaba şu şunu seviyor mu gibi şeylerle ilgilenecek seviyede değil.Bu yetenekler çoğu zaman evrensel sistemde bir görevdir.Kişinin üzerinde kalması demek, taşıyabilcek olgunlukta olması demektir.Değilse yetenek alınır.

Psişik yeteneklerin genetikle bir alakası var mı?

Bence var. Her insanın farklı bir yeteneği ve bir o kadar da aynı yetenekleri olduğunu düşünüyorum. Genetiğin ise bu yeteneklerin gelişmesinde veya aktarılmasında önemli bir rol aldığını düşünüyorum.

Düşüncenin algıya inmesi bambaşka bir durum.Bu böyle tanımlanmaz, çünkü mantıksız.Düşünce dediğiniz şey ucu bucağı yok duru durağı yok..Hele bu bir romandan vs geliyorsa yine yanlış bir tanım olur dahası olanaksızdır.Algıya inen şeyler vardır, biz bunlara realiteler deriz.Tasavvufta ise kapı denir.Bir kapının veya realitenin sana kattığı düşünce ve bu düşüncenin akabinde algıya inmesi senin onu yaşaman keşfetmen demektir.
Soruyorum, bir roman nasıl yaşanır ?

Düşüncenin algıya inmesi bambaşka bir durum.Bu böyle tanımlanmaz, çünkü mantıksız.Düşünce dediğiniz şey ucu bucağı yok duru durağı yok..Hele bu bir romandan vs geliyorsa yine yanlış bir tanım olur dahası olanaksızdır.Algıya inen şeyler vardır, biz bunlara realiteler deriz.Tasavvufta ise kapı denir.Bir kapının veya realitenin sana kattığı düşünce ve bu düşüncenin akabinde algıya inmesi senin onu yaşaman keşfetmen demektir.

Düşünce ve algı farklı şeyler. Düşünce algıyı getirirmi ki romanı yaşayalım? :) Bence böyle birşey pek mümkün değil. Algı bir bakıma herhangı bır zamanın bıze gosterdıgı gerçekliği anlayabilmekse bu tarz bir konuyu algılamamız sadece tesaduflere kalıyor. Tabı bu neyı algıladıgımıza gorede degısen bır konu. Realiteyi algılamak düşünceyi getirir ama saf bir düşünceyle algı yaratılamazdı herhalde.. Tabı bu benım fıkrım yanlıs veya dogrulugu konusunda net degılım.

Ruhsallık ve psişik yetenekler arasındaki fark nedir?

Pek karşılaştıralacak iki olgu değil aslında bu ikisi.Ruhsallık, ruhu aslında özgür bırakmak demektir.Yani ruhu ilk yaratıldığı haline ulaştırmaya çalışmak.Bedenin sınırından kurtarmak.Doğal olana dönmek.Psişik yeteneklerde bu yolda ortaya çıkan armağanlar ve çoğu zamanda imtihanlar gibi.Amaçları şov kişiyi ünlü kılma veya gizemli kılma vs değildir.Biraz daha ileri taşır sadece- kişi yeteneği taşıyabilirse tabi-.Kilit nokta ise doğa.Doğal olmak, doğayla yaşamak ve bütünleşmek.Ne kadar suni olandan arınırsa kişi o kadar var olan ortaya çıkar.Çünkü bedenin kendi frekansı başlı başına bambaşkadır.Doğa ile de çok rahat bir şekilde uyum sağlar.Uyumlandıkça da yükselir.Ancak modern hayat ise tamamen bunu yıkmaya odaklı gibidir.Yediğimiz şeyler çakralarımıza zarar verir, teknoloji yine öyle frekansımızı bozar etkiler.
Tabi var olan her zaman herkesde aynı değildir.İki yetenek vardır ki herkesde bulunur.Telapati ve şifa yeteneği.Diğerleri evrenin izin vermesine göredir.

Sorun zaten bundan ileri geliyor, kişinin algısı o bahsettiğin realitelerle romanları ayirt edebilecek düzeye geldiğinde roman gibi olay örgüsüne sahip yazılar boğucu ve iç karartıcı oluyor. Realiteden uzak
Roman da yaşanır.. Ama istendiği gibi yaşanmadığında böyle bir durum oluyor. Dahasi algıya indirme durumu sağlıklı olmayabiliyor herkes bir üstada veya kendini yönlendiren birilerine sahip değil bunu kendi kazanınca da dengesizleşebiliyor herşey. Kendi cahilce yorumlarını katıyorsun ve herşey mahvoluyor.

Sorun zaten bundan ileri geliyor, kişinin algısı o bahsettiğin realitelerle romanları ayirt edebilecek düzeye geldiğinde roman gibi olay örgüsüne sahip yazılar boğucu ve iç karartıcı oluyor. Realiteden uzak
Roman da yaşanır.. Ama istendiği gibi yaşanmadığında böyle bir durum oluyor. Dahasi algıya indirme durumu sağlıklı olmayabiliyor herkes bir üstada veya kendini yönlendiren birilerine sahip değil bunu kendi kazanınca da dengesizleşebiliyor herşey. Kendi cahilce yorumlarını katıyorsun ve herşey mahvoluyor.
Düşünce zaten algıyla birleşmelidir. Zaten düşündüğün zaman var oluyorsun.
Düşünceler kelimelere dökülüyorsa zaten gerçek olmuş gibi oluyor.

Merhaba,
Ben bir soru sormak için konu açmıştım. Fakat dünden beri yayınlanmadı. Belki de ben açmayı beceremedim.
Ben bir hocaya gittim. 4 tane varlığım olduğunu iki erkek bir kadın ve birde küçük kız çocuğu olduğunu söyledi. İkisinin kötü olduğunu ve beni kullandıklarını söyledi. Benimle irtibata geçmeye çalışmışlar. Rüyalarımda ve bir erkek bir kadın olarak insan kılığında konuşmuşlar benimle. Bazen kafamın içinde de konuşuyorlar. Ama onlar bana bir şey söylüyor neden diye sorduğumda ya cevap gelmiyor ya da çünkü, çünkü diye tutuklu kalıyor. Bu frekansla mı alakalı? Hissiyatla mı alakalı? Yoksa cevap vermek istemiyorlar mı? Geliştirmem gereken bir durum mu?

Genetiklede olabilir. Ruhsal bağla geçenide vardır sanırım.

Ruhsal bağ ile nasıl geçiyor? Yetenekleri olan kimseler bunları o yolla dilediği kişiye aktarabiliyor mu yoksa belirli şartlar mı var?

@Korkuluk ben de genetik olduğunu düşünüyorum ama bir o kadar da ailesinden hiç alakasız büyüyüp yetişen kişilerden bu yetenekleri görüyoruz o halde aynı yetenekler ceddinde de vardı ama ortaya çıkaramadı diyebiliriz?

Ruhsal bağ ile nasıl geçiyor? Yetenekleri olan kimseler bunları o yolla dilediği kişiye aktarabiliyor mu yoksa belirli şartlar mı var?

@Korkuluk ben de genetik olduğunu düşünüyorum ama bir o kadar da ailesinden hiç alakasız büyüyüp yetişen kişilerden bu yetenekleri görüyoruz o halde aynı yetenekler ceddinde de vardı ama ortaya çıkaramadı diyebiliriz?
Evet yeteneği olan bir kimse telepati yoluyla psişik bir gücünü uzun uğraşar sonucunda aktarabilir.

Bence insanlar genetıklerı kadar kendi şahsi yeteneklerıylede ön plana cıkabılırler.. Fakat dedıgınızde mantıklı oylede olabılır.

Aaaa evet dun aksamki okudugum sacma sapan bir konu yuzundendi.

Simdi soruyoeum.psisik gucler ruyada cikar mi?? Yami.ruyada belli edermi?? Ben 1 aydan az önce psisik guc ve enerji kavramini yeni ogrendim..ben ruyamda hep bir sey tahmin eder ruyamdada olurdu. Sonra bu psisik,enerji kavramini ogrenince acaba.benim yetenegimde 6.his mi.yani 6.hissim.kuvvetli mi?? Cunku.boyle.seyleri.bilmedrnde gorurdum ruyamda. Eger yanlis dusunuyorsam yetenegimi ogrenmek icin meditasyon ruyaya yatma ve hipnoz gibi seyler gerekiyor..ama ruyaya yatma kavramini anlamadim.nedir lutfen soylerseniz sevinirim

Geri