"FARKLI"??
Arkadaşımın gözleri kahverengi diye onu ne benden farklı gördüm ne de ötekileştirdim.. Ama bu ülkede ve hatta Dünyanın birçok yerinde farklı görülen eşcinseller ötekileştiriliyor..
İnsanların anlattığı cinsel yaşam sizi rahatsız ediyorsa takip etmezsiniz.. Ve dahası özel hayata saygı denen şey kişide saklıdır.. Sizin hayatınıza tecavüz etmiyorki, kendi hayatı hakkında yazıyor.. Ayşe Arman'ı ben de sevmem ama şimdi bile onun sanatını ötekileştiriyorsunuz.. Çünkü seksist bir yazar.. Böyle bir belgeseli çekmesi kime göre zarar tabi bu büyük tartışma konusu olur..
Galata köprüsünde kadının biri balık tutuyor ve adam onun hareketlerinden,giyiminden değil varlığından erekte oluyor.. Şimdi bu adamın karşısında duran kadın ona hep çıplak görünüyor..Çünkü cinsel organıyla bakan biri.. Ve dahası bu kadınlarda da mevcut.. Sonra toplum ve hatta yargı kadını uyarıyor.. "Cık cık cıkk..Galata köprüsünde hele de erkeklerin olduğu bir yerde ve kötüsü balık tutmak..Cık cıkk.. Yasak!!" şimdi ötekileşti kadın..Tıpkı aynı zihniyeti içinde barındıran ve seks konuşmanın zararlı olduğunu düşünenlerin yaptığı gibi eşcinsel de ötekileşti..
Pucca denen bir kızcağızın seks içerikli bloğunun binlerce takipçisi var.. Çünkü haktan bazıları sevmiş beğenmiş. Ve sanatçılar da beğenmiş,,eleştiriye değer bulmuş kızın kitabını.. Yani halk denen oluşum aşure gibi.. Herşey var.. Genelleme yapmak doğru olmaz..
Hiçkimse eşcinsel olduğunu gizlemekle mükellef değildir tıpkı heteroseksüel olduğunu gizlememekteki gibi.. Ve yine hiçbir eşcinsel bir heteroseksüele baskı kuramaz "sokakta öpüşmeyin" gibi.. Bide bu arada sanat yapılabildiğinde herşeyi kapsar.. Seks konuşmak,seks çizmek,seks yapmak vs. da bir sanattır..
Gelenek-görenek... Öyleyse kız çocuklarınızı regl olduğunda evlendirin hemen,, oturtun bir sandalyeye ayağı yere değen bahtsız çocuğunuzu evlendirin penis beyinli biriyle.. Yazık ki sürekli gelişim ve özgürleşme yerine sürekli bir gerileme dönemi isterikliğindeyiz.. Eşcinsellik gelenek ve göreneklerle doğru orantıda değil ters orantıda gider ki o toplumun oluşturduğu kurallar yine karma bir toplumdan çıktı..
Unutmayalım ki hepimizin yakını ve hatta kendisi eşcinsel olmaya adaydır.