Bu tip bir gelecek vizyonunu buraya yazmak iyi olabilir

.
Yazının daha iyi anlaşılması için dünyada uygulanan bazı yönetim sistemlerini temel tarihsel sırasına uygun ve sade olarak yazıyorum.
Piramit Sistemi: Tek kişiye dayalı yönetim sistemi.
Babil Sistemi: Bir grup veya yükselen gruplara bölünmüş yönetim sistemi.
Ağ Sistemi: İnternet aracılığıyla insanların birbirine yardım ettiği ve aynı zamanda bulunan ek yönetici sisteme göre neredeyse eşit güce sahip olan yönetim sistemi.
Klan Sistemi: Neredeyse tamamen sanal gerçekliğe dayalı, grup tarzı aktif yönetim sistemi.
Klan sisteminin gelecekte gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Bu sistemlerin hepsi ''Çark Sistemi'' yani kişilerin ve grupların durumlara ve olaylara göre alçalıp yükseldiği, bir kölenin efendi olduktan sonra tekrar köle olabilmesi gibi çalkantılı ve adaletli bir sistemi içinde bulundurur. Bu zamana ait gidişat ve alternatif senaryoların geneline bakıldığında, gerçekleşme ihtimali yüksek olan bu gelecek vizyonu ortaya çıkar.
İnsanlar, günlük hayatın zaman çalıcı zorluklarını teknoloji ile kolaylaştırmış durumda olduğundan artık sanat, ruhsallık, kişisel gelişim ve ötesi gibi içeriklerle daha fazla ilgilenebiliyorlar. Mesela temel gıda ihtiyacı kişinin yaşadığı eyalet tarafından çoğu bölgelerde ücretsiz (!) ve otomatik olarak günlük belli aralıklarla bulunduğu VR yatağına getiriliyor. İnsanlar istedikleri zaman VR düzeneğinden çıkabiliyorlar ve zaten teknoloji ile iç içe olan gerçek dünya da kendini sanal gerçeklikten pek farklı gösteremiyor. Tahmini olarak en fazla ilgi duyulacak olan teknolojik gelişim sanal gerçeklik odalarıdır. İnsanlar artık kendilerine gelen ilhamları gelişmiş küresel VR sistemlerinde paylaşarak kaliteli ve hızlı toplu etkileşim gösteriyorlar. Meraklıları için eski dünyanın kaydedilmiş tüm içerikleri, sadece yazı veya görsel ile sınırlı kalmayarak ''yaşam sahneleri'' içeren sanal kütüphanelerde incelenebiliyor hatta kişiler kendilerini istedikleri zaman ve mekan sahnesinde deneyimleyebiliyorlar.
Doğa, sanal olarak tamamen tekrar oluşturulabildiğinden dolayı dünyanın doğa ile ilgili sorunları bulunmuyor. Bölgelere ait değişik kurallar ve katı koruma sistemleri olmasına rağmen elbette bu sistemlere karşı gelen gruplar bulunuyor. Yani küresel olarak pasif bir kaos ortamı var. Meseleler sanal gerçeklikte kolay ve hızlıca çözüldüğünden dolayı fiziki ölçüde zarar verecek savaşlar çıkmıyor. Sadece hologramdan oluşan insansız askeri gemiler gibi yüksek teknolojiler de yine bu zamana aittir. Alternatif algoritma sistemleri, geliştiriciler için zamanında popüler olduğundan dolayı insanlık, robotların yükselişi gibi bir senaryoyu çoktan aşmış durumdadır. Büyük Asya ve Avrupa klan savaşı çıkana kadar insanlık barış içinde gelişecektir...
''EUROPE VERSUS ASIA'' başlığını çok beğendiğimi ek olarak belirtmeliyim

.
Teknolojinin gelişim hızı biraz daha artarsa bahsettiğim bu vizyon aslında 50 yıl içinde görülebilir. Bu yazıyı malum kıyamet alametlerinin bazı sonuçlarını hesaba katmayarak yazdım. Nisan ayında sıradaki alamet ne olacaksa ve ondan sağ çıkabilirsek, Allah izin verirse kıyamet gelmeden önce dünyanın böyle bir halini deneyimlemek isterim. Yorumlarınızı okumaya ve cevap vermeye çalışacağım.