Arkadaşlar paralel evren hakkında neler düşünüyorsunuz?
Arkadaşlar paralel evren hakkında neler düşünüyorsunuz?
Sizce insanların geneli kaostan haz alıyor mu?
Sizce insanların geneli kaostan haz alıyor mu?
Kaosun hangi konuda ve durumda yaşandığı önemli bu sorunun cevabı için.Sen hangi durumlardaki kaosu kastettin Uzuma?Sizce insanların geneli kaostan haz alıyor mu?
Konu ayrımı yapmadan sordum, genel olarak insanların düzeni kaosa tercih ettiği ortada. Ancak ben insanların kargaşaya, düzensizliğe eğilimi olabileceğini düşünüyorum. Yalnızca örnek olması açısından, herhangi bir tartışmayı veya meydana gelmiş bir kazayı merakla ve ilgiyle takip etmek birçok insanın yaptığı bir şeydir. Merak ettiğim sizlerin de böyle eğilimleri var mı, ya da bu eğilimin genel olup olmadığı hakkındaki düşünceleriniz.Kaosun hangi konuda ve durumda yaşandığı önemli bu sorunun cevabı için.Sen hangi durumlardaki kaosu kastettin Uzuma?
Evet kavga ve kazalarda kaosa bayılıyoruz.Genelde şöyle bir düşününce kaosu galiba seviyoruz ya...Mesela toplumsal bir olay olduğunda günlerce,haftalarca kaosu sürüyor.Birşeyleri yoluna koyma adı altında karmaşa yaratmak aslında ,başka birşey değil.Kaos insanıyız pekalâ.Konu ayrımı yapmadan sordum, genel olarak insanların düzeni kaosa tercih ettiği ortada. Ancak ben insanların kargaşaya, düzensizliğe eğilimi olabileceğini düşünüyorum. Yalnızca örnek olması açısından, herhangi bir tartışmayı veya meydana gelmiş bir kazayı merakla ve ilgiyle takip etmek birçok insanın yaptığı bir şeydir. Merak ettiğim sizlerin de böyle eğilimleri var mı, ya da bu eğilimin genel olup olmadığı hakkındaki düşünceleriniz.
Farklılıklarımıza saygıyla bakmalıyız.Ama maalesef bazı insanlar bunu yapmıyor çok dar düşünüyorlar.Herhangi bir dine mensup olmayan bir insana ahlaksız demek nasıl bir zihniyetin ürünüdür?İnsanlığın birçoğunun ''ahlak'' kavramını dinlerle bağdaştırması bir insan dinsiz ise onu ahlaktan yoksun olarak tanımlaması sizcede saçma değilmi ?
İnsanlığın birçoğunun ''ahlak'' kavramını dinlerle bağdaştırması bir insan dinsiz ise onu ahlaktan yoksun olarak tanımlaması sizcede saçma değilmi ?
Bilinç insanları her düşündüğü davranışı yapmasından kurtaran rüya karabasanı gibi hayatta normal birey olarak yaşamamız için var.Sizce dünyayı diğer gezegenlerden farklı kılan nedir?
Bence gezegenimizi farklı kılan yaşayan bir gezegen olmasıdır. Yoksa eminim keşfedilenlerin dışında daha bir sürü keşfedilmeyen yaşanabilir gezegen var. Ancak insanlar dünyayı geliştirerek yaşayan bir gezegen haline getirdiler. Gelişim iyidir ama daha fazla gelişmesinden korkmuyor değilim. Peki sizce dünyanın bu gidişatı hangi durumlara varabilir?
Açıkçası ben bu gidişatın hoş durumlara varabileceğini düşünmüyorum. İnsanlara cennet ve cehennem vaad edildi ve insanlık cennete gitmeyi bekleyemedi, ve cenneti dünyaya kurmaya kalktılar ama bunu yaparken cehenneme çevirdiklerinin farkında değildiler...Korkunç sistem oturdu artık öyle bi haldeyizki bu sisteme karşı gelirsek bozarsak yaşamayacak durumdayız ama bi o kadarda doğaya zarar vereceğiz o yüzden her dakika kendi mezarımızı kendimizin kazdığını düşünüyorum.
Saçmalığın tavan yaptığı konu.Ahlâk insanın içindedir.İnsanlığın birçoğunun ''ahlak'' kavramını dinlerle bağdaştırması bir insan dinsiz ise onu ahlaktan yoksun olarak tanımlaması sizcede saçma değilmi ?