"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorularla kafa dağıtalım.. :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Var,
ilki niyet.
İllede kullanmak istemiyorsan red edebilirsin, gelmez olur biter.
İkincisi daha karmaşık, derin topraklama denen bir teknik.Enerji alanını tamamen resetler gibi.Ancak tehlikeli ve çok gelişmiş.

Niyetin aşamalarını nasıl sınıflandırabılırız pekı? Hanı ızleyecegımız yol nasıl olmalı? Bır uyumlamanın ızlerının tamamıyle sılınmesı ıcın tam olarak nasıl bır yola gıdılmelı?

Uyumlamamın adını sorayım? Niyetin aşaması yoktur ori.Emin ve kararlı bir şekilde evrene salmak vardır.
Veya kişi bunu neden istiyor?

Burada uyumlamanın adının pek önemi yok benim için Hazar. Ben sadece bir enerjinin silinme veya yok olma aşamasını öğrenmek istedim. Kişi bunu kendince birçok sebepten istiyor olabilir.

Uyumlama (inisiasyon) bu enerjinin kendi adına kullanımı ve başkalarına aktarılması için gereken sistemin inisiyatör tarafından öğrenciye aktarılması anlamına gelir. Bizim kültürümüzde eskilerin El vermek olarak adlandırdığı sistemin spiritüel yolla uygulanışıdır. İnternetten alıntı yaptım bu arada. Maddeci bilim adamlarının inanacağını sanmıyorum gerçi burda maddeci sadece dalga geçmek için geçer herhalde :D
Soruyorum mabette maddeci insanlar takılır mı? :p

İnsanların bir taraftan farklı olmaktan hoşlanmalarını, bir taraftan da kendilerini bir kalıba oturtma sevdaları arasındaki çelişkiyi nasıl açıklarsınız, ya da bir çelişki var mı sizce?
Benim düşünceme göre; bir yandan yaradılıştan gelen karakteristik özellikleri söküp atılamıyor.(Bu zaten o kalıp aslında,sonradan olan kalıba sekil vermek diyelim.)Bir yandan da dış dünyaya ayak uydurma isteği ,birşeyleri kendinde değiştirme çabası yaratıyor.(Bu da farklı olmaktan hoşlanma..)Sonradan edinilmeye çalışılan özellik kişiye oturmayınca bazen zorluyor insanı afallatabiliyor.Çelişki mi?Bence değil.Bu varolan birşey zaten.

Biraz biraz biliyorum ama onun pek şikayetçi olduğunu söyleyemem. Bu uyumlamalarda kişilik sorunları yaşanıyor mu?

Eğer şifa ise hayır tabii ki.Ori uyumlamanın adını ısrarla söylemiyorsun ama şunu diyim güvenmediğin insanlara uyumla için bilgi vermek hiç doğru değil.Kişi seni ve senle beraber bir sürü kişiyi bir şeylere uyumladığını söyleyerek enerjinizi çok daha farklı işler için kullanabilir ve bundan haberin bile olmayabilir.Çok farklı uyumlama çeşidi var, insanlar çok fazla enerji keşfediyor en azından şifa için ama bunlar çoğu zaman pek gerekli görülmüyor.Temel olanlar ve kaynağı tam bilinenlere sahip olmak yeterli.

merhaba arkadaşlar ben başımdan geçen tuhaf ve anlam veremediğim bir olayı paylaşmak istedim yaklaşık 11-12 yaşlarındayken gece uyandığımda yatağımın ucunda kocaman bir ışık topu gördüm uzun ve çok parlak bembeyaz bir ışık topu önce üstümdeki yorganı çekip beni götürmek istedi sanırım ben yorganı bırakmayınca odanın camından geçip gökyüzüne doğru yükseldi sadece ben gördüm ama rüya görmediğime eminim bu bir melek miydi bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim birde bu bir melekse neden beni götürmek istedi kötü bir varlık olmadığına eminim çünkü korkmadığıma eminim

Benim de aklımda birkaç soru var ve kendimi bildim bileli beynimi kurcalıyor.
1-Allah insanoğlunu neden yarattı ?
2 Kader ezelden beri belirlenen Allah tarafından bilinen birşey. Peki o zaman Dua etmek kaderimizi değiştiriyor mu ?
3- Insanlar dinî inançlarını kendileri seçiyorlar. Fakat Allah bu kaderi ezelden önce yazdı. Yani insanlar yazılanı yaşıyorsa neden bunun cezasını çekiyor ? Bu soruma insanın sahip olduğu iradenin ve insanın kendi tercihleri sonucunda yaşamını devam ettirdiği ve Allahın bunu ezelden bilmesi O'nun yüceligini gösterir. Çünkü o iradenin yaratıcısı bile Allah' tır diyorum ve bundan şüphem yok sadece durduk yere aklımı kurcaliyor ve net bi sonuca tam olarak varamiyorum. Lütfen yardımcı olun yani olursanız sevinirim.

Benim de aklımda birkaç soru var ve kendimi bildim bileli beynimi kurcalıyor.
1-Allah insanoğlunu neden yarattı ?
2 Kader ezelden beri belirlenen Allah tarafından bilinen birşey. Peki o zaman Dua etmek kaderimizi değiştiriyor mu ?
3- Insanlar dinî inançlarını kendileri seçiyorlar. Fakat Allah bu kaderi ezelden önce yazdı. Yani insanlar yazılanı yaşıyorsa neden bunun cezasını çekiyor ? Bu soruma insanın sahip olduğu iradenin ve insanın kendi tercihleri sonucunda yaşamını devam ettirdiği ve Allahın bunu ezelden bilmesi O'nun yüceligini gösterir. Çünkü o iradenin yaratıcısı bile Allah' tır diyorum ve bundan şüphem yok sadece durduk yere aklımı kurcaliyor ve net bi sonuca tam olarak varamiyorum. Lütfen yardımcı olun yani olursanız sevinirim.
Dini inanışınız hakkında bilgi sahibi değilim ama inandığınız dinin İslam olduğunu varsayarak cevaplıyorum.
1- "Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Melekler:"Orada bozgunculuk yapıp kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ve takdis ediyoruz" dediler. Rabbin "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi... Doğrusu biz de yaratılma nedenlerimizden pek az bir kısmını biliyoruz. Burada size "Ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım." ayetini de örnek verebilirim ancak yaratılma nedenimizin bununla sınırlı olmadığını düşünüyorum. Benim şahsi fikrim bu.

2-Kader olgusunun ne olduğunu tam olarak oturtabilirsek kafamızda bu sorunun ve 3. sorunun cevabı çıkıyor aslında. Biz bir sinema filminin içinde değiliz ki senaristin yazmış olduklarını oynayalım. Kader bizim seçimlerimizdir ve kader seçimlerimizin, yaşayacak olduklarımızın biz onları seçmeden, yaşamadan önce her şeyi bilen o yüce varlık tarafından bilinmesidir. Kader kavramında elimizde olmadan gerçekleşenler anne-babamız, ırkımız, rengimiz ve benzer şeylerdir. Geriye kalan her şey "din dahil" kendi seçimlerimizdir. İradenin dışında gerçekleşen bir şey yoktur ortada. Kader olgusu için "Belirlenen" gibi bir ifade kullanmak yanlış olur diye düşünüyorum.

Bunun hakkında güzel, somutlayıcı bir örnek okumuştum. Siz bir öğretmensiniz ve tüm öğrencilerinize sınav yapacaksınız. Geçemeyeceğinden neredeyse emin olduğunuz tembel bir öğrenciniz var diyelim. Siz onun o sınavdan geçemeyeceğinizi bilirsiniz ancak yine de o sınavı yaparsınız. Çalışıp çalışmamak o öğrencinin seçimidir ve o öğrenci çalışmamıştır. Siz onun sonucunu belirlemezsiniz sadece önceden "tahmin" edersiniz.

Kader de yapacaklarımızın önceden bilinip yazılmasıdır.

Sanırım ilk sorumun cevabını tamamen kavrayabilmek için insan iradesinden fazlası gerekiyor. Böylece insan iradesinin sınırı da kendini belli ediyor. Bilmediğimiz o kadar şey var ki.. Yorumunuz için çok teşekkürler sayın eşinikaybedençorap nickname'iniz güzelmiş :)

Sanırım ilk sorumun cevabını tamamen kavrayabilmek için insan iradesinden fazlası gerekiyor. Böylece insan iradesinin sınırı da kendini belli ediyor. Bilmediğimiz o kadar şey var ki.. Yorumunuz için çok teşekkürler sayın eşinikaybedençorap nickname'iniz güzelmiş :)
Teşekkür ederim. Belki şuan bilmemek daha iyidir. İlk sorunuzun cevabını öldükten sonra öğrenmeyi umut etmekle yetiniyorum şimdilik..

Cidden konu dışı olacak biliyorum ama diyelim ki biz birisiyle evlendik ve öldük, sonrasında evlendiğimiz kişi başkasıyla evlendi. Ahirette evlendiğimiz kişi bizimle mi yoksa sonradan evlendiğiyle mi olacak ?

Geri