Darkon
Kayıtlı Üye
Dennise seni de cok seviyorum.sende de cok farkli bir zeka seviyesi var. Bize kendinle anlatmadigin bilgi var ben hissediyorum ama onu da ortaya cikaracagimsen bizden olamazsin.
Buradaki biz kim acaba?
Dennise seni de cok seviyorum.sende de cok farkli bir zeka seviyesi var. Bize kendinle anlatmadigin bilgi var ben hissediyorum ama onu da ortaya cikaracagimsen bizden olamazsin.
Biz insanlik yaniBuradaki biz kim acaba?
Dennise'cim kurandaki yaratıcı dede modelli değil mi? Ben mi farklı gördüm. Sen kaynak modelli bir yaratıcıdan bahsediyorsun sanki? Aydınlatır mısın beni?Şuraya çıkıyor iş : İnsan tanrıyı gaza getirebilir mi ?
Tanrı kendinden daha güçlüsünü yaratabilir mi ? Ya da tanrı kendi zekası ile alay edebilecek kadar zeki bir varlık yaratabilecek kadar zeki mi ? Hak veriyorum bu sorgulamalara.
Kuranda bir ayet var : Yaratan, hiç yaratmayan gibi midir ? (ayet) işte bütün meseleyi çözen bir anahtar.
Arapçasına dalacak olursak, şunu söylüyor : Tanrının kendi yarattığı bir kavram veya argüman ile tanrıyı taspit etmeye çalışmak mantık hatası olur. Bir radyo kendi mucidini kuşatamaz. Mucid, icadı kuşatır ama.
Çünkü mantık, sadece kendi bütünlüğü içinde tutarlı olan alanı kapsar. O alanın memurudur. Alan dışına çıkılınca mantık ta çöker. Eski mantık aranmaz. Yani bilinen bütün mantıklı çıkarımları tanrıya karşı kullansak ta, bu sadece sınırları çizilmiş bir bütünlüğü kuşatır. Sınır dışına çıkılabilirse o mantık ta denklemin yeni degiskenlerini karsilayamaz olur. Ve coker.
Tanrı aşkın bir varlıktır. Aklı sonsuzdur. Zaman ve mekanı orantı sabiti ile yaratmış olması ilim yapabilmek ve tutarlı sonuclar çıkararak aslında evrenin bir enerji rüyası olduğu gerçeği ile yüzleşebilmemiz içindir. Hepsi bu. Allah, ancak Allahın kendisinden bir tanrı parçacığına sahipsek geregi gibi bilinir. Başka türlü bilinmez. Zan olarak kalir,
Teşekkür ederim ben de seni çok sevdim. Düşüncelerin ve soruların çok iyi temellendirilmiş. Bilgili ve sağlam bir zihnin var.Soru soran kisiyi cok seviyorum. Kardesim seni de cok sevdim ne guzel bir soru bu.
Buraya bir şey eklemek istiyorum. Acaba var ve yoktan başka bir cevabı olabilir mi? - veya + değilde 0 gibi. Saçma mı olur?Dediklerinin hepsine katiliyorum "if then else" algoritmasiyla yani tanri varsa.
Ya tanri yoksa?
Tum algoritmalar cokmuyor mu?
Rica ederim ben de tum foruma seven sevmeyen tesekkur ederim birseyler ogreniyorsam. Ben de birazcik katkim oluyorsa ne mutlu.Teşekkür ederim ben de seni çok sevdim. Düşüncelerin ve soruların çok iyi temellendirilmiş. Bilgili ve sağlam bir zihnin var.
Buraya bir şey eklemek istiyorum. Acaba var ve yoktan başka bir cevabı olabilir mi? - veya + değilde 0 gibi. Saçma mı olur?
Haklısın ve bu durumun sorgulamaktan her hangi bir yöntemle çözülebileceğini düşünmüyorum.Şuraya çıkıyor iş : İnsan tanrıyı gaza getirebilir mi ?
Tanrı kendinden daha güçlüsünü yaratabilir mi ? Ya da tanrı kendi zekası ile alay edebilecek kadar zeki bir varlık yaratabilecek kadar zeki mi ? Hak veriyorum bu sorgulamalara.
Kuranda bir ayet var : Yaratan, hiç yaratmayan gibi midir ? (ayet) işte bütün meseleyi çözen bir anahtar.
Arapçasına dalacak olursak, şunu söylüyor : Tanrının kendi yarattığı bir kavram veya argüman ile tanrıyı taspit etmeye çalışmak mantık hatası olur. Bir radyo kendi mucidini kuşatamaz. Mucid, icadı kuşatır ama.
Çünkü mantık, sadece kendi bütünlüğü içinde tutarlı olan alanı kapsar. O alanın memurudur. Alan dışına çıkılınca mantık ta çöker. Eski mantık aranmaz. Yani bilinen bütün mantıklı çıkarımları tanrıya karşı kullansak ta, bu sadece sınırları çizilmiş bir bütünlüğü kuşatır. Sınır dışına çıkılabilirse o mantık ta denklemin yeni degiskenlerini karsilayamaz olur. Ve coker.
Tanrı aşkın bir varlıktır. Aklı sonsuzdur. Zaman ve mekanı orantı sabiti ile yaratmış olması ilim yapabilmek ve tutarlı sonuclar çıkararak aslında evrenin bir enerji rüyası olduğu gerçeği ile yüzleşebilmemiz içindir. Hepsi bu. Allah, ancak Allahın kendisinden bir tanrı parçacığına sahipsek geregi gibi bilinir. Başka türlü bilinmez. Zan olarak kalir,
Aile nedir? Birkaç gündür bu soruyu derinlemesine düşünmeye çalışıyorum. Kesin bir cevap bulamadım...
Çok detaylı soru. Evlat olarak mı aile ? Birey olarak mı ?
Aile kavram olarak bellidir. Annen baban ve çocuklarınAile nedir? Birkaç gündür bu soruyu derinlemesine düşünmeye çalışıyorum. Kesin bir cevap bulamadım...
İşte ben de orada takılıyorum. Hangisi ailedir? Bizi doğuran anne baba mı? Yoksa evlendiğimiz insan mı?
Bizi doğuran anne baba aileyse bazı ailelerde evlilik sonrası değerlerinin azalması neden?
Evlendiğimiz insan ve çocuklarımızsa anne baba düşkünlüğü neden kalıyor?
Peki ya arkadaşlarımıza ailemize bile anlatamadığımız sırların üzerine kurulan dostluk asıl aile değil midir?
Galiba bunu insanlara bağlamak yanlış olacak. Sanırsam aile ait olduğumuzu hissettiğimiz yerdir. Peki bunu en net nerede anlarız?
Arkadaşlar kızkardeşime bir arkadaşı yantra kolyeden bahsetmiş.Abla yaptırsammı vs dedi nette araştırdım ama çok uzak bir konu gibi geldi.
aranızda bu konuda bilgi sahibi olan yada böyle birşey yaptıran oldumu.![]()
Para kazanmak amaçlı uydurulan kocaman bir balon
Kız kardeşin boşuna parasını, en önemlisi duygularını harcamasın.
Arkadaşlar kızkardeşime bir arkadaşı yantra kolyeden bahsetmiş.Abla yaptırsammı vs dedi nette araştırdım ama çok uzak bir konu gibi geldi.
aranızda bu konuda bilgi sahibi olan yada böyle birşey yaptıran oldumu.![]()
Yıllar önce 80'lerin lise edebiyat kitabında; Sürekli annesine mistik yalanlar söyleyip sonra kendisi bu yalanlarına inanan bir gencin hikayesini okumuştum.Yakınınızdan bir arkadaş seçin ve yaşamadığınız bir olayı yaşamış gibi konuşun.
İkinizde bu konuştuğunuz konuyu unutmamak için birbirinizi tembihleyin.
Aradan 3 sene geçtikten sonra sanki o olayı yaşamışsınız gibi tekrar konuşun.
Bildiğin, zamanında konuştuğunuzu değil de, o anı yaşamışsınız gibi hatırlayacaksınız.
Peki asıl soru şu: 3 sene önce konuştuğunuz için mi böyle hissettiniz. Yoksa iyice yaşamış gibi konuştuğunuz için mi?
Böyle bir olayı deneyimleyen var mı?![]()