Sokaktaki Hayvanları Unutmayalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cathrine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayvanlar Arasında Ayırım Yapanlar​

Yeri gelmişken, çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak ve sorumluluk almayı öğretmek için evlerine tavşan,kaplumbağa,balık,kuş,hamster alan ebeveynlere söyleyeceklerim var.Köpek,kedi bakımı zor geldiği için bu hayvanlara yönelenlere sesleniyorum.Onlar da kedi,köpek kadar bakım ister....Onlar da bir can taşıyor ve sizin ya da çocukların oyuncağı değil....Nasıl ki kedi ve köpeklerimizi günlerce evde bırakıp gidemiyorsak onları da evde öylece kaderine bırakıp gidemeyiz....Öyle hikayeler duyuyorum ki daha doğrusu gerçeklerle karşılaşıyorum ki...İnanılır gibi değil....Balığı ya da kaplumbağayı zaten iyi şartlarda besleyen çok az,genlede fanusta bakılıyor ama doğrusu akvaryum...Bu birinci yanlış ama hadi bu yapıldı..İkinci yanlış da evde kaderine terk edip başka bir yere gidebileceğini zannetmek....Dönünce eğer yaşıyorsa bıraktığınız yerden devam etmek....Yaşaması zaten mucize de....Bakın acelesi olduğu için evden çıktığını ve eve döndüğünde de fanusta balığın öldüğünü anlatıyorlar....Birine bırakın bari...Köpeği,kediyi olsa evde
bırakabilir miyiz de tavşanı,hamsteri,kuşu,kaplumbağayı bırakabileceğinizi düşünüyorsunuz.Yine kafeste bırakıp acilen gittiği yerden aynı anda dönemeyenlere de şahit oldum....Ya evinize hiç hayvan almayın ya da bakımını üstlenin eğer alıyorsunuz...Özenli ve hassas davrananlara lafım yok...Çocuklara sevgi ya da dostluk deneyimi yaşatmak isterken tam aksine sebep oluyorsunuz....Buradaki arkadaşlarımdan eminim zaten....Lütfen çevrenizde hayvanlara bu şekilde yaklaşan aileler varsa ya da arkadaşlarınız uyarmak hepimizin görevi bir yerde....Bütün hayvanlar can taşıyor...Bunu anlayalım....Tavşanı ya da kuşu kaçtığı için günlerce üzüleni,ağlayanı ,bulana ödül vereceğini söyleyen de gördüm....Herkes böyle değil tabii ki...Ama bu tür olaylarla karşılaştığımızda fikirlerimizi paylaşmaktan çekinmeyelim..Bakımı ağır geliyorsa lütfen süs olsun diye alınmasınlar artık.....Dilimizde tüy bitti...Bu da bizim sorumluluğumuz...Herkese yetişemeyiz ama görüyorsak sözle de olsa uyarıp bir düşündürmemiz gerekiyor bence.....

Geri