Sohbet Muhabbet

Bu cinsiyet savaşları kadar saçma bir şey yok. Cinsiyet ve millet savaşları. Her insan farklıdır, kadınlar da çelitkidir erkeklerde. Kadınlar da erkeklere tecavüz ediyor erkekler de kadınlara. Kadınlar erkekleri öldürüyor erkekler kadınları. Çocuklar yaşlılar. Yani, bu şeylerin hepsi çok boş, saçma ve gereksiz.

Ayrıca şunu söylemeden edemeyeceğim @leo_ şu an ataerkil toplum türkiye, ve dünyanın çoğu yerinde, de yok. Atasoylu toplum var.
Elbette bu nüansın biz de farkındayız. Fakat her gün erkek şiddeti sebebiyle ortalama 4 kadın ölüyor bu ülkede. Her gün kaç kadın kaç erkeği cinsiyetinden kaynaklı gerekçelerle öldürüyor. Bunun adı femicide'dır. Bakın kadınların yaşama hakkı bile yok, diğer uğradıkları haksızlıklara girmiyorum bile. Sokakta güvenle yürüyemiyoruz. Evet katılıyorum herkes bir candır ama açık olarak ataerkinin var olduğu ve kadınların canını aldığı bu düzende sözlerimize dikkat edelim. Alıntıladığım arkadaşın sözlerine gülmekten başka bir şey yapamadım ve şaka yollu cevap verdim. Elbette spiritüel olarak da gelişelim ama lütfen her şeyden önce kendinizi politika, sosyoloji vb üzerine de eğitin. Toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık nedir ne değildir öğrenin çok rica ediyorum. Bu herkese çağrımdır.

haha niyeki şeytanileri mi ürkütmüşüm :ROFLMAO:
Beni takip eden kızıl saçlı kadından haberdarlar belki de 😒
@Rhea karda yürü izini belli etme 😁 iki makaledede yollar senin nickine çıktı.
@leo_ inanılmaz cinsiyetçisin. Demek Hergün bir erkek bir kadını öldürüyormuş. yazdığına gerçekten kendin inanıyor musun? Kadın üstüne savunu yapayım derken cinsiyet rejimci bir tutum sergiliyorsun kaç tane örneklemle genellemeye vardın. Birde femicid'le kavramsallaştırmışsın. Pardon "artaerkil"in derken??? Yukardan aşağı erkeklere karşı cinsiyet rejimci söylemi kendin yapmışsın. Ataerkil bir kültürdür hemde çok geniş bir kültürdür, medeniyetin ortaya çıkmasında gelişmesinde çok önemli bir birikimdir. Güç ilişkisinin sınırlandırılması dahi o ataerkil kültürden çıkmıştır. Çünkü güç ile karşılaşan kadın değil erkektir. Orman kanunlarıyla güçlünün güçsüzü yediği sistemden o ataerkil kültür çıkarmıştır uzlaşmayı, toplumsal sözleşmeyle güç devrini soyut bir alana atmayıda erkekler bulmuştur. Bir kadın olarak yazdıklarınızın başından sonuna noktasından virgülüne size katılmıyorum. Egemen klikçi hizipçi söylemin, aternatif bırakmayan diktacı bir dilin ta kendisi bu. Toplumsal cinsiyet toplumsal cinsiyettir. Yani çoğunlukla oydaşılmış olandır. Asıl tema mahrem kavramıdır. Mahrem yani kamusalda kadın-erkek özel temasının dahi kabul edilmediği, hoş görülmediği o toplumsal kod genel geçer olandır. Kadında erkekte vs... Mahremiyete tabi olmalı, mahremiyeti yoksa toplumsal cinsiyete uygun bunlar yasal dolayısıyla kamusalda istediğini yapabilire karşıyım. Bunun toplumsal cinsiyet yada toplumsala uymayan cinsiyetlede alakası yok tüm taraflar için geçerli. Erkekleri doğrama sanatı diye kitap yazan kadınların feminist olduğunuda sanmıyorum. . . Erkek üzerine hiç bir genellemeyi kabul etmiyorum. Erkek yeri gelir erkekliğin 10/9nu kaçmakta görür yeri gelir maskülen yeri gelir feminen olur. 😂 Erk kelimesi dahi erkek kelimesinden gelir. Erki icadet eden adamların yakasını bırakın artık. Doğrusu pederşahi yada maderşahi toplumdur. Yani eril - dişil değil babalık -analık kavramı esastır.

Kadınların haklarının sonuna kadar verilmesini destekliyorum, kadın ölümleri ve cinayetlerinin fazla arttığını ve acil önlemler alınması gerektiğini her zaman dile getirmişimdir.
Ülkeye getirilen milyonlarca Ortadoğulu geri kalmış tiplerin direk bu ülkenin kültürünü ve yaşam tarzını etkileyip, kadınların nefes almalarını daha da zorlaştırdılar "Ortadoğulu kültürü" asla bu ülkeye uygun değil diye defalarca dile getirmişimdir..
Lakin en ufak bir eleştiriyi dahi kaldıramayan, amacı tamamen farklı olan mor saçlı yaşı geçmiş feminist teyzelere de bu konuda asla güvenmem ve hak vermem...
O tiplerin amaçlarının "kadınların haklarını korumak ve gözetmek" olduğunu düşünmüyorum..
Anonim bir yazı.. bir fikir .. bir düşünce...
(Hazımsızlık yaşayan, saldırmak yerine soda içebilir) Daha da bu konuya girmicem😊
Saygılar.

Elbette bu nüansın biz de farkındayız. Fakat her gün erkek şiddeti sebebiyle ortalama 4 kadın ölüyor bu ülkede. Her gün kaç kadın kaç erkeği cinsiyetinden kaynaklı gerekçelerle öldürüyor. Bunun adı femicide'dır. Bakın kadınların yaşama hakkı bile yok, diğer uğradıkları haksızlıklara girmiyorum bile. Sokakta güvenle yürüyemiyoruz. Evet katılıyorum herkes bir candır ama açık olarak ataerkinin var olduğu ve kadınların canını aldığı bu düzende sözlerimize dikkat edelim. Alıntıladığım arkadaşın sözlerine gülmekten başka bir şey yapamadım ve şaka yollu cevap verdim. Elbette spiritüel olarak da gelişelim ama lütfen her şeyden önce kendinizi politika, sosyoloji vb üzerine de eğitin. Toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık nedir ne değildir öğrenin çok rica ediyorum. Bu herkese çağrımdır.
Önceki sözleriniz hakkında bir yorum yapmayacağım. Çünkü sizin fikrinizi değiştirmeniz çok zor. Ve ne benim buna ihtiyacım var ne de buna dair bir arzum. Ama politika ve sosyoloji mi? Asla. O kadar boş vaktim yok. Öyle saçma şeylere vakit ayıramam. Ben öyle şeylerle ilgilenmiyorım. İsteyen kendini istediği alanda eğitsin.

Kadınların haklarının sonuna kadar verilmesini destekliyorum, kadın ölümleri ve cinayetlerinin fazla arttığını ve acil önlemler alınması gerektiğini her zaman dile getirmişimdir.
Ülkeye getirilen milyonlarca Ortadoğulu geri kalmış tiplerin direk bu ülkenin kültürünü ve yaşam tarzını etkileyip, kadınların nefes almalarını daha da zorlaştırdılar "Ortadoğulu kültürü" asla bu ülkeye uygun değil diye defalarca dile getirmişimdir..
Lakin en ufak bir eleştiriyi dahi kaldıramayan, amacı tamamen farklı olan mor saçlı yaşı geçmiş feminist teyzelere de bu konuda asla güvenmem ve hak vermem...
O tiplerin amaçlarının "kadınların haklarını korumak ve gözetmek" olduğunu düşünmüyorum..
Anonim bir yazı.. bir fikir .. bir düşünce...
(Hazımsızlık yaşayan, saldırmak yerine soda içebilir) Daha da bu konuya girmicem😊
Saygılar.
O tiplerin amacı maalesef özgürlük adı altında her şeyi yapmak. Bir de her şey bu ülkeye uymuyor, özellikle sol görüşlü muhalefet de hala Türk milletine ile uyuşmayan yaşam tarzını da savunuyor bunun sonucu olarak da seçim kazanamıyorlar. Netflix filmleri dahil dünyada yoğun bir lgbt propagandası da yapılıyor, solcu partiler de destek veriyor. Ancak unutmamak gerek ki Türk milleti kabul etmiyor, daha gerçekçi siyaset yapmaları gerekiyor..

Gördüğüm rüyayı anlatmak istiyorum.
İbrahim Tatlıses askerlik yapıyor.Doktormuş ve sıradan bir askerlik yapmıyor.Saçları ve sakalları beyazlamış.Kısa sürede askerliğini yapıyor.Ve kapının önünde elinde bir gazete ile bekliyor.Onun arkadaşları onu uğurlamaya geliyor.Önce gazetedeki resmin üzerini 5 euro ile kapatmaya çalışıyorlar ve havaya ateş açmaya bailıyorlar.Bu resim kendiymiş gibiydi.İbrahim Tatlıses de ellerini elinde gazete ile kavuşturuyor.Ben onun öleceğine yordum.Siz ne dersiniz?

Ben de bir şey yazayım, malum anladığım üzere böyle kafamıza göre konuşabiliyoruz. Kuyruk acısı olan yaşlı ve ettiği lafı bilmez erkeklerin topluma, herkese, her şeye safi zarar olduğunu düşünüyorum. Bu da benim eleştirim. Canım kadın majisyenlerimle birleşip ataerkinin kökünü kazıyacağız :love:
Aile için kadının önemli olduğu söyleniyor.Değişimle birlikte aslında ailedeki konumunda çok büyük bir değişiklik olmadı.Yani çok bir şey değişmedi.Kadının eğitimi ekonomik özgürlüğünün çoğu şeyi iyi yönde etkileyeceği söyleniyor.Söylemin kaynağına saygım var ama üzerinde durabilme şansım olmadı.

sol görüşlü muhalefet de hala Türk milletine ile uyuşmayan yaşam tarzını da savunuyor bunun sonucu olarak da seçim kazanamıyorlar.
Elde Kuran dilde yalan yaşayanlardan, cuma namazına gösteriş olsun diye giden mekkede sosyal medyaya story atanlardan, muta nikahı ile birden fazla kadınla rahat rahat takılanlardan, din edebiyatı yapıp daha çok para kazanmak için farklı yollardan (fuhuş, uyuşturucu ticareti, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak vb) yürüyenlerden daha dürüstler en azından.
Seçim konusu ayrı bir inceleme konusu.. zira mühürsüz oyların sayılması, ölülere oy kullandırılması- majisyenlerin bile beceremediği şey hahaha- trafoya kedilerin girmesi, ithal seçmen gelmesi hep de hiçbir devletin istemediği çöp yığınların sadece bu iş için gelmesi bunun için beslenmesi.. içinden çıkılacak gibi değil. Şeytan bunları görünce üstadım diyordur.
LGBT zaten küresel güçler tarafından destekleniyor, heteroseksüel kişilerin evlenip çoğalmasını istemiyorlar, bazı milletlerin durmadan hız kesmeden üredikleri düşünülünce hak verir gibi oluyorsun neyse.. bunun şu bu görüşü yok, devlet hastanesinde cinsiyet değiştirme ameliyatının ücretsiz yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

Elde Kuran dilde yalan yaşayanlardan, cuma namazına gösteriş olsun diye giden mekkede sosyal medyaya story atanlardan, muta nikahı ile birden fazla kadınla rahat rahat takılanlardan, din edebiyatı yapıp daha çok para kazanmak için farklı yollardan (fuhuş, uyuşturucu ticareti, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak vb) yürüyenlerden daha dürüstler en azından.
Seçim konusu ayrı bir inceleme konusu.. zira mühürsüz oyların sayılması, ölülere oy kullandırılması- majisyenlerin bile beceremediği şey hahaha- trafoya kedilerin girmesi, ithal seçmen gelmesi hep de hiçbir devletin istemediği çöp yığınların sadece bu iş için gelmesi bunun için beslenmesi.. içinden çıkılacak gibi değil. Şeytan bunları görünce üstadım diyordur.
LGBT zaten küresel güçler tarafından destekleniyor, heteroseksüel kişilerin evlenip çoğalmasını istemiyorlar, bazı milletlerin durmadan hız kesmeden üredikleri düşünülünce hak verir gibi oluyorsun neyse.. bunun şu bu görüşü yok, devlet hastanesinde cinsiyet değiştirme ameliyatının ücretsiz yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz.
Ben de kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum külfet geliyor çocuk bakmak ve büyütmek 🙄

Ya özür dilerim ama siz şaka mısınız ya? Anlayıp dinlemeye çalıştıkça abartıkça abartıyorsunuz. @Azoth , istatistikle konuşuyorum. Lütfen bakın Türkiye'de her gün kaç kadın cinayeti oluyormuş, kafanızı kaldırın görün insanlar ne acılar yaşıyor.
İkinci olarak @Mihrez El Ahmer utanmadan nasıl lgbti bireylere saldırabiliyorsunuz ya. Ayrıca @Rhea devlet hastanelerinde ücretsiz cinsiyet değiştirme ameliyatı falan yapılmıyor. Hatta cinsiyet uyum süreci o kadar zor ki yıllarca ne ilacına ne ameliyatına erişemediği için intihar eden trans arkadaşım oldu. Ettiğiniz lafların büyüklüğüne dikkat edin lütfen.
Foruma katılmadan önce sadece sevgili @ŞAMAN-URUM 'u araştırmıștım, ki kendisi son derece hoşgörülü biri. Forumdaki @Elnora_alila dahil tanımadığım iyi ve farklı birini görünce korkmayan insanlardan ayrı konuşuyorum, nereye düşmüşüm ben ya? Homofobik, transfobik ve daha yaşadığı dünyada neler oluyor haberi olmayan sağcı teyze ve amca forumu olmuş burası. Ha bir de cinsiyetci söylemde bulunup bunu kabul etmeyen. Cidden üzüldüm. Daha kendinizden farklı insanları kabullenemiyorsunuz, lgbti'ler, solcular, mor saçlı feministler batıyor size. Bunlar bile size farklı geliyor yok cin çağıracağım, yok ruh göreceğim. Ya bu tahammülsüzlükle çarpılırsınız valla😂

Ayrıca @Rhea devlet hastanelerinde ücretsiz cinsiyet değiştirme ameliyatı falan yapılmıyor. Hatta cinsiyet uyum süreci o kadar zor ki yıllarca ne ilacına ne ameliyatına erişemediği için intihar eden trans arkadaşım oldu. Ettiğiniz lafların büyüklüğüne dikkat edin lütfen.
Bu bilgi google da küçük bir arama ile ulaşılabilecek durumda. Yani uydurmuyorum. Zaten sosyal medyada kurum yazısı paylaşılmıştı önceden diğer kısmında yer alan cinsiyet değiştirme ameliyatı kategori değiştirmiş. Böylelikle raporda cinsiyet değiştirme olduğu belirtilecek.
Kaynak google, reklama girmesin diye site ismi veremiyorum bakarsanız görürsünüz.
Cinsiyet değişimi ücretsiz mi?
Evet, SGK cinsiyet değiştirme ameliyatı masraflarını karşılıyor. Bunun için sağlık kurulu raporunda ameliyatın tıbbi bir zorunluluk olduğunu belirtmek yeterli oluyor. Böylelikle cinsiyet değiştirme ameliyatının maliyeti SGK tarafından karşılanıyor.

Sadece, ciddi bir talep olduğundan uzun zaman sıra beklemek gerekebiliyormuş. Yıllardır yapılan bir şeymiş artık raporda gösteriliyor ne olduğu.

Sağ sol olayına girmicem siyasetle ilgilenmiyorum, bana göre siyasetçilerin hepsi arka kapılar ardında anlaşan hırsızlar topluluğu...
Ayrıca Netflix'in zararına gelene kadar Türk milleti dediğimiz bu milletin Anadolu'nun küçücük kasabalarında neler neler yaptıklarını hergün gündüz kuşağı programlarında görüyoruz, o yüzden suçu belli bir siyasi güruhta yada Netflix'te arayacağımıza bu toplumda mı arasak acaba 🤔(bu toplumun bir ferdi olarak özeleştiri)...
Ayrıca bu millet güce taptığı için, işine gelen her haksızlığı rezilliği de görmemezlikten gelmesini iyi biliyor bunu da kabul etmek gerek.. yoksa Allah kitap bayrak ezan deyip memleketin içine edenlerle, muhalefeti bence aynı yolun yolcusu hiçbiri beni temsil etmiyor...
Parantez açayım ( bazıları, farklı insanları kabul etmiyorsunuz falan diye saçmalamış, kendisinin fikirlere ve düşüncelere bile tahammülü yokke bunu söylemesi cidden güldürücü ve düşündürücü :D )
Ayrıca 40 yaş üstü, yaşlı, safi zarar, saldırgan, cinsiyetçi vs vs gibi insanlara saydırıp sonra da mor saçlı feminist teyze sözüne alınıyor bu da ayrı bir ironi :D
Neyse ben kurtardım heralde 37 yaşla 🤣

Sağ sol olayına girmicem siyasetle ilgilenmiyorum, bana göre siyasetçilerin hepsi arka kapılar ardında anlaşan hırsızlar topluluğu...
Ayrıca Netflix'in zararına gelene kadar Türk milleti dediğimiz bu milletin Anadolu'nun küçücük kasabalarında neler neler yaptıklarını hergün gündüz kuşağı programlarında görüyoruz, o yüzden suçu belli bir siyasi güruhta yada Netflix'te arayacağımıza bu toplumda mı arasak acaba 🤔(bu toplumun bir ferdi olarak özeleştiri)...
Ayrıca bu millet güce taptığı için, işine gelen her haksızlığı rezilliği de görmemezlikten gelmesini iyi biliyor bunu da kabul etmek gerek.. yoksa Allah kitap bayrak ezan deyip memleketin içine edenlerle, muhalefeti bence aynı yolun yolcusu hiçbiri beni temsil etmiyor...
Ayrıca kalp göz bırakmak istedim :ROFLMAO:
Fazlası var eksiği yok :love:
Neden acaba.. çünkü hepsi aynı güç gruplarına biat ediyor, halkın karşısında da rakipmiş gibi oynuyorlar.. onların en fazla ve tek anlaşamadığı nokta hangisinin az hangisinin çok yediğidir aslında. İstisnalar var tabi içlerinde çok çok az da olsa düzgün karakterli tipler var.

Neyse ben kurtardım heralde 37 yaşla 🤣
Geçende 36 ydın nere ara yıl atladın, birkaç haftada bir yaş büyüyor musun yoksa benjamin buttonun tersine :ROFLMAO::ROFLMAO:
Yorumunu görünce sosyal medyada bir paylaşım geldi aklıma.. birisi yazmış 3 çocuğum var kocam terk etti diye.. tabi bazıları üzülmüş haline tavsiye veriyor, içlerinde birileri demiş hani hoşlandığın adamdan cevap gelmedi mi mesajına, geçende bekardın ne ara evlendin de üç çocuk yaptın :D

Geçende 36 ydın nere ara yıl atladın, birkaç haftada bir yaş büyüyor musun yoksa benjamin buttonun tersine :ROFLMAO::ROFLMAO:
Yorumunu görünce sosyal medyada bir paylaşım geldi aklıma.. birisi yazmış 3 çocuğum var kocam terk etti diye.. tabi bazıları üzülmüş haline tavsiye veriyor, içlerinde birileri demiş hani hoşlandığın adamdan cevap gelmedi mi mesajına, geçende bekardın ne ara evlendin de üç çocuk yaptın :D
🤣🤣🤣 Bu ay 37 ye girdim 🥶

Ya özür dilerim ama siz şaka mısınız ya? Anlayıp dinlemeye çalıştıkça abartıkça abartıyorsunuz. @Azoth , istatistikle konuşuyorum. Lütfen bakın Türkiye'de her gün kaç kadın cinayeti oluyormuş, kafanızı kaldırın görün insanlar ne acılar yaşıyor.
İkinci olarak @Mihrez El Ahmer utanmadan nasıl lgbti bireylere saldırabiliyorsunuz ya. Ayrıca @Rhea devlet hastanelerinde ücretsiz cinsiyet değiştirme ameliyatı falan yapılmıyor. Hatta cinsiyet uyum süreci o kadar zor ki yıllarca ne ilacına ne ameliyatına erişemediği için intihar eden trans arkadaşım oldu. Ettiğiniz lafların büyüklüğüne dikkat edin lütfen.
Foruma katılmadan önce sadece sevgili @ŞAMAN-URUM 'u araştırmıștım, ki kendisi son derece hoşgörülü biri. Forumdaki @Elnora_alila dahil tanımadığım iyi ve farklı birini görünce korkmayan insanlardan ayrı konuşuyorum, nereye düşmüşüm ben ya? Homofobik, transfobik ve daha yaşadığı dünyada neler oluyor haberi olmayan sağcı teyze ve amca forumu olmuş burası. Ha bir de cinsiyetci söylemde bulunup bunu kabul etmeyen. Cidden üzüldüm. Daha kendinizden farklı insanları kabullenemiyorsunuz, lgbti'ler, solcular, mor saçlı feministler batıyor size. Bunlar bile size farklı geliyor yok cin çağıracağım, yok ruh göreceğim. Ya bu tahammülsüzlükle çarpılırsınız valla😂
Söylediklerinize katılıyorum, ancak genelleme yapmak doğru değil cinsiyet bakımından yine de. Kadınlara koruma anlamında ekstra bir ayrıcalık sağlanması lazım. Ne bilim ufak bir tehditte, ufak bir temasta bile polisin, devletin çok sıkı bir şekilde el atması lazım. Çünkü dediğiniz gibi kadın cinayetleri ortada. Ama siz bunu komple cinsiyete vurursanız yanlış bir yol izlersiniz. Kadını zayıf görüp ona saldırıp, öldürebilecek erkekler varken, bunu görüp müdahele edecek, canını hiçe sayacak erkekler de vardır. Bu karakter meselesidir. Bir kadını sırf ondan ayrılıcak diye veya onu zayıf gördüğü için saldıran, öldüren bir erkeğin toplum içinde yaşama, gezme, nefes alma hakkı olmamalıdır. Karaktersiz, haysiyetsiz, aşağılık bir insandır. Ve o kişiler öldürmeye meyilli oldukları için belirli bir eşiğe gelirlerse, erkeği de öldürebilirler. Bu onların zihniyeti ile alakalıdır. Ama hiç bir alanda genelleme yapılmaması lazım. Irk, din, dil, siyaset. Yahudilerin yaptıklarını görüyoruz, insanlık suçu ama içlerinde karşı çıkanlar yok mudur, vardır elbette. Ve cinsiyet değiştirme meselesinin de kolay olmadığını duydum. Hatta geçenlerde genç bir yayıncı intihar etti. Anladığım kadarıyla tedavi belirli bir yaşa kadar yapılmıyormuş, geciktiriyorlarmış ve insan o yaşa gelince de vücuttaki bazı şeylerin değişmesi imknasız oluyormuş yani cinsiyet değiştirme tam olarak gerçekleşemiyormuş. Bu da kişileri karanlığa, depresifliğe itebilir.

"bir kağıt buldum" adlı konuya bakabilir misiniz merak ettim yapay zeka büyülü yazılardan anlayabiliyo mu acaba

Şimdiki yasalara göre erkeklerin hakkı çok az, erkek evlilik birliği içerisinde her şeyini kendi çabasıyla alsa bile boşanınca her şey yarı yarıya paylaşılıyor ve de nafaka vermek zorunda , bu durumu suistimal etmek isteyen kötü niyetli kişiler de yok değil, "kadının beyanı esastır" anlayışı da aynı şekilde suçsuz erkekleri iftiraya maruz bırakabilir.

Geri