Sohbet Muhabbet

Bu cinsiyet savaşları kadar saçma bir şey yok. Cinsiyet ve millet savaşları. Her insan farklıdır, kadınlar da çelitkidir erkeklerde. Kadınlar da erkeklere tecavüz ediyor erkekler de kadınlara. Kadınlar erkekleri öldürüyor erkekler kadınları. Çocuklar yaşlılar. Yani, bu şeylerin hepsi çok boş, saçma ve gereksiz.

Ayrıca şunu söylemeden edemeyeceğim @leo_ şu an ataerkil toplum türkiye, ve dünyanın çoğu yerinde, de yok. Atasoylu toplum var.
Elbette bu nüansın biz de farkındayız. Fakat her gün erkek şiddeti sebebiyle ortalama 4 kadın ölüyor bu ülkede. Her gün kaç kadın kaç erkeği cinsiyetinden kaynaklı gerekçelerle öldürüyor. Bunun adı femicide'dır. Bakın kadınların yaşama hakkı bile yok, diğer uğradıkları haksızlıklara girmiyorum bile. Sokakta güvenle yürüyemiyoruz. Evet katılıyorum herkes bir candır ama açık olarak ataerkinin var olduğu ve kadınların canını aldığı bu düzende sözlerimize dikkat edelim. Alıntıladığım arkadaşın sözlerine gülmekten başka bir şey yapamadım ve şaka yollu cevap verdim. Elbette spiritüel olarak da gelişelim ama lütfen her şeyden önce kendinizi politika, sosyoloji vb üzerine de eğitin. Toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık nedir ne değildir öğrenin çok rica ediyorum. Bu herkese çağrımdır.

haha niyeki şeytanileri mi ürkütmüşüm :ROFLMAO:
Beni takip eden kızıl saçlı kadından haberdarlar belki de 😒
@Rhea karda yürü izini belli etme 😁 iki makaledede yollar senin nickine çıktı.
@leo_ inanılmaz cinsiyetçisin. Demek Hergün bir erkek bir kadını öldürüyormuş. yazdığına gerçekten kendin inanıyor musun? Kadın üstüne savunu yapayım derken cinsiyet rejimci bir tutum sergiliyorsun kaç tane örneklemle genellemeye vardın. Birde femicid'le kavramsallaştırmışsın. Pardon "artaerkil"in derken??? Yukardan aşağı erkeklere karşı cinsiyet rejimci söylemi kendin yapmışsın. Ataerkil bir kültürdür hemde çok geniş bir kültürdür, medeniyetin ortaya çıkmasında gelişmesinde çok önemli bir birikimdir. Güç ilişkisinin sınırlandırılması dahi o ataerkil kültürden çıkmıştır. Çünkü güç ile karşılaşan kadın değil erkektir. Orman kanunlarıyla güçlünün güçsüzü yediği sistemden o ataerkil kültür çıkarmıştır uzlaşmayı, toplumsal sözleşmeyle güç devrini soyut bir alana atmayıda erkekler bulmuştur. Bir kadın olarak yazdıklarınızın başından sonuna noktasından virgülüne size katılmıyorum. Egemen klikçi hizipçi söylemin, aternatif bırakmayan diktacı bir dilin ta kendisi bu. Toplumsal cinsiyet toplumsal cinsiyettir. Yani çoğunlukla oydaşılmış olandır. Asıl tema mahrem kavramıdır. Mahrem yani kamusalda kadın-erkek özel temasının dahi kabul edilmediği, hoş görülmediği o toplumsal kod genel geçer olandır. Kadında erkekte vs... Mahremiyete tabi olmalı, mahremiyeti yoksa toplumsal cinsiyete uygun bunlar yasal dolayısıyla kamusalda istediğini yapabilire karşıyım. Bunun toplumsal cinsiyet yada toplumsala uymayan cinsiyetlede alakası yok tüm taraflar için geçerli. Erkekleri doğrama sanatı diye kitap yazan kadınların feminist olduğunuda sanmıyorum. . . Erkek üzerine hiç bir genellemeyi kabul etmiyorum. Erkek yeri gelir erkekliğin 10/9nu kaçmakta görür yeri gelir maskülen yeri gelir feminen olur. 😂 Erk kelimesi dahi erkek kelimesinden gelir. Erki icadet eden adamların yakasını bırakın artık. Doğrusu pederşahi yada maderşahi toplumdur. Yani eril - dişil değil babalık -analık kavramı esastır.

Kadınların haklarının sonuna kadar verilmesini destekliyorum, kadın ölümleri ve cinayetlerinin fazla arttığını ve acil önlemler alınması gerektiğini her zaman dile getirmişimdir.
Ülkeye getirilen milyonlarca Ortadoğulu geri kalmış tiplerin direk bu ülkenin kültürünü ve yaşam tarzını etkileyip, kadınların nefes almalarını daha da zorlaştırdılar "Ortadoğulu kültürü" asla bu ülkeye uygun değil diye defalarca dile getirmişimdir..
Lakin en ufak bir eleştiriyi dahi kaldıramayan, amacı tamamen farklı olan mor saçlı yaşı geçmiş feminist teyzelere de bu konuda asla güvenmem ve hak vermem...
O tiplerin amaçlarının "kadınların haklarını korumak ve gözetmek" olduğunu düşünmüyorum..
Anonim bir yazı.. bir fikir .. bir düşünce...
(Hazımsızlık yaşayan, saldırmak yerine soda içebilir) Daha da bu konuya girmicem😊
Saygılar.

Merhabalar, büyü kağıdı gibi birşey buldum direkt mesaj ile yardımcı olabilecek yönetici varmı bir baksalar :)

Geri