Sohbet Muhabbet

Nur suresi dinlemenin ne gibi faydaları vardır? Özellikle nur süresinin iniş amacı ve okuyup dinlemenin insana ne faydaları var acaba bilenler var mi ?

Allah benden gerçekten üstün. Bükemediğin bileği öpeceksin ama şimdi.
Sen sadece bir oyuncusun Retro. Senin üzerinde oyun kurucular var. Konuyu direk Allah'a bağlaman, ne anlatıldığını anlamadığını açıkça gösteriyor. Gözlüklerini çıkarıp pelerini takmadığın sürece detaylar üzerine konuşmamız mümkün değil. Çünkü yine dönüp dolaşıp ; niyetim Allah'a ulaşıyor diyeceksin..

Örn. Karmaya inanıyorsun fakat karmanın işleyişini dünyevi bakış ile değerlendirmeye çalıştığında zaman zaman anlamsızlığa düşüyorsun. Yeri geliyor soyuna bakıyorsun yeri geliyor komplo teorilerinden fikir üretmeye çalışıyorsun ama bırak anlamayı anladığını sandığın düşünceni görmeye bile çekiniyorsun.

Bknz : ( Kıtlık bilincinden çıkma yolunu zorunluluklarda / şartlarda arama hali ) 👇

Kurban bi kere cepteki paranı da kurban ettiriyor sana. 20 bin lira olmuş kurban. Cep yakıyor.

Tabi bu sadece dost görüşü. Neyi nasıl ayırt edeceğin beni bağlayan bir durum değil. Fakat, düşünsel motorları biraz daha yakmanın zamanı geldi ve de geçiyor..

Sen sadece bir oyuncusun Retro. Senin üzerinde oyun kurucular var. Konuyu direk Allah'a bağlaman, ne anlatıldığını anlamadığını açıkça gösteriyor.

Sıkıntı yok benim için.
Konuyu bodoslama olarak Allaha bağlamamı Allah ta istemiyor zaten, ama aynı Allah bütün meselelerin O'na bağlandığının gizli idrakı ile hareket etmemi istiyor.
Koruyu ezbere ezbere Allaha bağlıyorsam bu benim sorumluluktan kaçtığımı, yüzleşmekten ve deneyimlemekten çekindiğimi gösterir, Hakkıyla Allaha bağlıyorsam da asıl oyun kurucunun ben olduğumu gösterir. Çünkü benim üstümdeki güçler de Allahın gücünün dışına çıkamaz, onlar da aciz. Kim daha farkında hareket ederse o daha üstün. Ben demiyorum Allah diyor. İki uca de kayabilirim ayrıca dönem dönem. Sonuçta hakikat yer yer ağır bir yüktür ham nefs için.

Şimdi konuyu kişiselleştireceksek ben kendi adıma bu kadarını söyleyebilirim. Yani çok ta enteresen bir tarafı yok konuyu buralara sürüklemenin.

Örn. Karmaya inanıyorsun fakat karmanın işleyişini dünyevi bakış ile değerlendirmeye çalıştığında zaman zaman anlamsızlığa düşüyorsun. Yeri geliyor soyuna bakıyorsun yeri geliyor komplo teorilerinden fikir üretmeye çalışıyorsun ama bırak anlamayı anladığını sandığın düşünceni görmeye bile çekiniyorsun.

Fikir cimlastiği yapıp, sağduyumdan gelen deneyimlerde ufuk turu atmak benim oldum olası iyi yaptığım şey. Kendime iyi geliyor. Bir de benim ile aynı frekansta olanlara. Durup dururken yenileniyorum. Zaten amacım da o kişilerle olmak.

Dost görüşünü saygıyla karşılıyorum kişiselleştirmeye gerek yok.

Çünkü benim üstümdeki güçler de Allahın gücünün dışına çıkamaz, onlar da aciz. Kim daha farkında hareket ederse o daha üstün.
İşte bak sorun burada. Konumuz Allah değil, işleyiş / sistem. Allah senin için başlangıç ve sonuç.

Sen bir şey başlattığında yani Hay'dan geldiğin de Hu'da sonuca varabilmek için aldığın yolu es geçersen ; benlik dediğimizin bile bir emanet olduğunu unutursun.
Hu makamı, senden başka kan istemez. Bu yüzden bir durumu ya da fikri hakkıyla Allah'a bağlamak istiyorsan önce o fikri anlamaya yani sistemi çözmeye çalışırsın.

Sana yazıyor gibi oldu ama işleyiş hepimiz için geçerli.

yalaka trollere yapmak istediğim şey.. sabrımızı bitirdiler.

Televizyon izlemeyi iyi ki 20 sene önce bırakmışım.
YouTube ve sosyal medyadan sarkan toxic hesapları görmezden gelmek daha kolay oluyor. Yıllarımı aldı bu "don't give a sh*t" pratiği.

Bazen yine de içimde gizli bir katil hortluyor. Onu yaklaşmakta olan kötü günler için kadroya dahil etsem mi, yoksa bu daredevil bana ilerde kesin bir darbe yapar diye şimdiden onu infaz mi etsem hala karar veremedim.

Saturn insanısın anlarsin anlarsın sen xdxd

Astroloji ilgim çok zayıf. Ama hayatımda geriye yönelik bir dönüm noktasına girdim. 2023'te meydana gelen olumsuz birçok olay nedeniyle yarım kalan koşullar hayatıma yeniden giriyor. Hatta sahibi değişen kurumdan iş teklifi var. Firma bile aynı. İşsizlik sürecinden kuruma, evde çalışma biçimine yeniden geçişe kadar her şey aynı neredeyse eğer ben teklifi kabul edersem. Burada göremediğim ne var, neyi tamamlamam gerekiyor?

@Retro birşey sormak istiyorum.Çok ilgi alanın olmadıgını biliyorum ama bilgin olabilir. Bi ölünün mezarlığı neden yarılır? Yakın bi zamanda da ölmemiş.Mezarlık kendiliğinden yarılmış.Çok etkilendim bu durumdan.Bir hafta önce hiç bişey yokken mezar baya aktifti, kendiliğinden otlar bitmiş yeşil ve canlıydı,ve salyangozlar oldukça mevcuttu.Bir hafta sonra toprak yerin dibine doğru göçmüş.Ölü ne durumda acaba ? Ya da ne diye toprak böyle tepki veriyor? Mutlaka bi sebebi olmalı…Beni çok tedirgin etti bu durum.

@Retro birşey sormak istiyorum.Çok ilgi alanın olmadıgını biliyorum ama bilgin olabilir. Bi ölünün mezarlığı neden yarılır? Yakın bi zamanda da ölmemiş.Mezarlık kendiliğinden yarılmış.Çok etkilendim bu durumdan

Öncelikle bilgim yok evet ama teorilerim tabi ki var.

Evren ironi dili ile bize bazı ipuçları verir. Buna inanıyorum. Buradan yola çıkayım :

Toprak yukarı doğru şişerek yarıldı ise, ilk akla gelecek ironi, toprağın bu adamı kabul etmemesidir.

Adamın arkasında yarım bıraktığı işler, tamamlayamadığı görevler, ağır bir kabir azabı veya ölmeden önce bazı gerçekleri de kendisi ile beraber toprağa gömmüş olabileceği Ama O gerçeklerin bir gün gün ışığına çıkacağı gibi durumlar olabilir. Yani bir işaret bırakılmış ve bir çok şeye uygun düşüyor.

Şimdi ben kendi köyümün mezarlığında böyle bir manzara görsem, kimdir kimlerdendir diye söyle bir bakardım.

Öncelikle bilgim yok evet ama teorilerim tabi ki var.

Evren ironi dili ile bize bazı ipuçları verir. Buna inanıyorum. Buradan yola çıkayım :

Toprak yukarı doğru şişerek yarıldı ise, ilk akla gelecek ironi, toprağın bu adamı kabul etmemesidir.
Retro mezar taşında oynama yok.Toprak içe doğru çekilmiş üstündeki toprak yarıya inmiş.

Bu arada bu mezar benim 1.dereceden sevdiğim bir akrabamın karşısında bulunuyor.İsmi ve soy ismi geçmişte sevdiğim birisininki ile aynı.Öyle görünce mezarı her gittiğimde suluyordum içimden öyle geldi.En son gittiğimde de yine suladım okudum ve biraz konustum onunla.Kendimle alakalı geçmişle alakalı.On gün sonra tekrar bi iş çıkışı girdim mezarlık evimin dibi bu arada sürekli gelebildiğim yer böyle görünce sulamayamadım bile iyice çöker diye.Benim yakınım olsa dokunurdum o toprağa düzlerdim tadilatını yaptırırdım illaki kendi yakınları vardır( ki bakımlı bi mezar sahipsiz olmadıgı belli) bundan rahatsız olurlar diye bişey yapamıyorum.
B187F1CF-F1C1-426A-A9A9-17E78538F996.webp

Bu arada bu mezar benim 1.dereceden sevdiğim bir akrabamın karşısında bulunuyor.İsmi ve soy ismi geçmişte sevdiğim birisininki ile aynı.Öyle görünce mezarı her gittiğimde suluyordum içimden öyle geldi.En son gittiğimde de yine suladım okudum ve biraz konustum onunla.Kendimle alakalı geçmişle alakalı.On gün sonra tekrar bi iş çıkışı girdim mezarlık evimin dibi bu arada sürekli gelebildiğim yer böyle görünce sulamayamadım bile iyice çöker diye.Benim yakınım olsa dokunurdum o toprağa düzlerdim tadilatını yaptırırdım illaki kendi yakınları vardır( ki bakımlı bi mezar sahipsiz olmadıgı belli) bundan rahatsız olurlar diye bişey yapamıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 4716
Varlık şekli almış.

Benim düşüncem de iki şey var.1. Beni rahatsız etme ruhumu darlama mı dedi? 2.Bu Dünya gelip geçici değmez mi ? Verdiği bi mesaj var.Niye ben konustuktan sonra böyle oldu!.

Geri