Sohbet Muhabbet

Nur suresi dinlemenin ne gibi faydaları vardır? Özellikle nur süresinin iniş amacı ve okuyup dinlemenin insana ne faydaları var acaba bilenler var mi ?

Allah benden gerçekten üstün. Bükemediğin bileği öpeceksin ama şimdi.
Sen sadece bir oyuncusun Retro. Senin üzerinde oyun kurucular var. Konuyu direk Allah'a bağlaman, ne anlatıldığını anlamadığını açıkça gösteriyor. Gözlüklerini çıkarıp pelerini takmadığın sürece detaylar üzerine konuşmamız mümkün değil. Çünkü yine dönüp dolaşıp ; niyetim Allah'a ulaşıyor diyeceksin..

Örn. Karmaya inanıyorsun fakat karmanın işleyişini dünyevi bakış ile değerlendirmeye çalıştığında zaman zaman anlamsızlığa düşüyorsun. Yeri geliyor soyuna bakıyorsun yeri geliyor komplo teorilerinden fikir üretmeye çalışıyorsun ama bırak anlamayı anladığını sandığın düşünceni görmeye bile çekiniyorsun.

Bknz : ( Kıtlık bilincinden çıkma yolunu zorunluluklarda / şartlarda arama hali ) 👇

Kurban bi kere cepteki paranı da kurban ettiriyor sana. 20 bin lira olmuş kurban. Cep yakıyor.

Tabi bu sadece dost görüşü. Neyi nasıl ayırt edeceğin beni bağlayan bir durum değil. Fakat, düşünsel motorları biraz daha yakmanın zamanı geldi ve de geçiyor..

Sen sadece bir oyuncusun Retro. Senin üzerinde oyun kurucular var. Konuyu direk Allah'a bağlaman, ne anlatıldığını anlamadığını açıkça gösteriyor.

Sıkıntı yok benim için.
Konuyu bodoslama olarak Allaha bağlamamı Allah ta istemiyor zaten, ama aynı Allah bütün meselelerin O'na bağlandığının gizli idrakı ile hareket etmemi istiyor.
Koruyu ezbere ezbere Allaha bağlıyorsam bu benim sorumluluktan kaçtığımı, yüzleşmekten ve deneyimlemekten çekindiğimi gösterir, Hakkıyla Allaha bağlıyorsam da asıl oyun kurucunun ben olduğumu gösterir. Çünkü benim üstümdeki güçler de Allahın gücünün dışına çıkamaz, onlar da aciz. Kim daha farkında hareket ederse o daha üstün. Ben demiyorum Allah diyor. İki uca de kayabilirim ayrıca dönem dönem. Sonuçta hakikat yer yer ağır bir yüktür ham nefs için.

Şimdi konuyu kişiselleştireceksek ben kendi adıma bu kadarını söyleyebilirim. Yani çok ta enteresen bir tarafı yok konuyu buralara sürüklemenin.

Örn. Karmaya inanıyorsun fakat karmanın işleyişini dünyevi bakış ile değerlendirmeye çalıştığında zaman zaman anlamsızlığa düşüyorsun. Yeri geliyor soyuna bakıyorsun yeri geliyor komplo teorilerinden fikir üretmeye çalışıyorsun ama bırak anlamayı anladığını sandığın düşünceni görmeye bile çekiniyorsun.

Fikir cimlastiği yapıp, sağduyumdan gelen deneyimlerde ufuk turu atmak benim oldum olası iyi yaptığım şey. Kendime iyi geliyor. Bir de benim ile aynı frekansta olanlara. Durup dururken yenileniyorum. Zaten amacım da o kişilerle olmak.

Dost görüşünü saygıyla karşılıyorum kişiselleştirmeye gerek yok.

Çünkü benim üstümdeki güçler de Allahın gücünün dışına çıkamaz, onlar da aciz. Kim daha farkında hareket ederse o daha üstün.
İşte bak sorun burada. Konumuz Allah değil, işleyiş / sistem. Allah senin için başlangıç ve sonuç.

Sen bir şey başlattığında yani Hay'dan geldiğin de Hu'da sonuca varabilmek için aldığın yolu es geçersen ; benlik dediğimizin bile bir emanet olduğunu unutursun.
Hu makamı, senden başka kan istemez. Bu yüzden bir durumu ya da fikri hakkıyla Allah'a bağlamak istiyorsan önce o fikri anlamaya yani sistemi çözmeye çalışırsın.

Sana yazıyor gibi oldu ama işleyiş hepimiz için geçerli.

Geri