Onda var bende niye yok meselesi.
Bu meselenin de dibine indiğimizde daha farklı boyutları çıkıyor işin. Mesela materyalizme indirgenmiş bir hayat görüşü. Kapıyı içeriden kilitlemek gibi bir şey bu.
Çünkü madde alemi tüm göz alıcılığına rağmen, spektrumda alt boyut olarak kabul ediliyor. Yani 3B. Alt boyut ise ancak bir üst boyut tarafından şekillendirilebilir. Alt boyutumuza asla alt boyutun içinden müdahale edemeyiz, etmemeliyiz. Bu en büyük hata olur, işleri daha da kilitleyen bir hal aldırır. Alt boyutu anlamak lazım; alt boyut hızla fatura kesen ve bakiye icraatı yapan bir boyuttur. Yani işlerin ve oluşların kabasıdır. Bir anda terfi alırsın, eline çok fazla para geçebilir, beklemediğin bir yerden miras hakkı doğar, işini veya malını kaybedebilirsin. Bir kapı kapanır bir başka kapı açılır, her an bir oldurma ve tevafuklar karmaşasıdır. Yani 3B dünyamızdaki tüm bu tezahürata karar veren aslında üst boyuttur. 4B'dir. Nasibin ve rızkın üst boyuttaki ahvaline göre hesaplanır. Alt boyut sadece amelelik yapar. Üst boyut ise payları dağıtır. Alt boyutu, alt boyutun dinamikleri ile yenmeye çalışırsan da ne yazık ki kilitlenebilirsin. Onda var bende yok olur, Ben ondan daha çok çırpınıyorum, o benden daha çok kazanıyor olur. Hayır ! Onun üst boyutlarındaki ferahlık ve bolluk haritası seninkinden daha berrak sadece. Seninki onunkinden daha bulanık. Ama alt boyutta (3B'de) sen daha fazla fizik yasası ve efor yüketiyorsun diye daha çok hak sahibi olduğunu sanıyorsun. Halbuki patinaj çekiyorsun. Eforun var evet. Tork gücün var ama randıman alamıyorsan o halde vitese geçememişsindir. Bilinç viteslerini keşvetmek ve işletmeye başlamak zorundasın. Bunu yapamazsan da bir noktada 3B bilinçte hapsolmuş istancılara katılırsın ülkemizde de oldugu gibi.
Kıtlık şükürsüzlükten doğar. Bunun matematiği de çok basit, zihninde en çok çevirip durduğun otomatik duygu hangisi ise hayatındaki kırılmalar da ona göre olacak. Bende yok, hayat kötü, dünya boktan diye düşünürsen eline fırsatlar geçince bile anlamazsın. Herşeyim var, akli dengem yerinde, ilahi yasaları idrak edebiliyorum diye şükredersen de ilmin ve rızkın artar.
Biz ülke olarak ne yazık ki biraz nankör olduk.