Sohbet Muhabbet

Veba vakaları zaten çoğu yıl bildiriliyor. Abd de olan yeni bir şey değil sevgili Rhea. Madagaskar da hatta insandan insana bulaşan veba da çıkmıştı bir aralar. Bu veba corona kadar bereketli değil kısmi kesim için ve bu yüzden üzerinde durmazlar. Koronaya karşı ayılan insanlara daha fazla etki edecek v2 çalışması gelmesi lazım. Bu da insanları batağa çekecek bir şey olmalı ki mecburiyeti olsun. Aklımda var bir iki şey ama emin olamadığım için girmeyeceğim.

⚡Günün en bomba haberi : Kuantum seviyesinde zaman geri alındı !

Moskova fizik ve teknoloji enstitüsü yaptığı çalışmada zamanı, kuantum düzeyde geri aldığını açıkladı. ( Çok sınırlı ve sadece kuantum düzeyde ) Günlük yaşamda entropinin sürekli artması kaçınılmazken, kuantum dünyasında bu sürecin geçici olarak tersine çevrildiğini göstermiş oldular.

👎Günün en geberik haberi ! İran, Cehennem Parkı adını verdiği sergi açtı.

Ziyaretçiler ; gerçek ateş, duman ve dramatize edilmiş figürler ile cehennem ve ahiret deneyimi yaşadı :D

İkinci haberi okuyarak kaybettiğim zamanda yorulan ve hatta yok olan hücrelerime duyduğum vicdani yükümlülüğü sizler de tadın istedim. Söyleyeceklerim bu kadar !

Labaratuar farelerine döndük. Her iki anlamda da.

İlk anlamı zaten aşikar.
İkinci anlamı ise daha kötü. Ev kedileri gibi düşük bağışıklığa sahibiz. Kafesteki kuş gibi hayat garantimiz var ama tutsak haldeyiz. Hayvanat bahçesindeki bir hayvan kadar güçsüz, mutsuzuz ve fıtraten son derece yetersiziz. Fıtratımızdaki en taban yetenekleri bile ancak geliştirebiliyoruz.

Silah icat edilince mertlik nasıl bozukduysa, buzdolabı icat edildiğinde de bağışıklık bozuldu. buzdolabının suçu yok tabi ki, ama buzdolabı daha çok stoklamayı, yarının yemeğini garantilemeyi de beraberinde getirdi.

Eskiler zahmet/rahmet dengesini iyi kurdular. Eforun kadar salgılanan dopaminin vardı. Bu da seni stresten, depresyondan, tükenme sendromlarından alıkoyuyordu. Depresyon dopaminsizlikten değil, dopamine aşırı abanmaktan kaynaklanıyordu. Eskiden Canın mı sıkkın ? Vallahi miskinlikten geliyordu bu hal. Gidip hareket ediyordun ve bir işe yarıyordun.

Modern hayatın bizi en bitiren yönü, bizi durdurması. Kal geldi üstümüze. Dopamini önden vermeye başladılar çünkü. Tüketimin lezzetleri onu evvelden haketmeden yapılmaya başlandı.

Vallahi gevşediğimi ve haz tükettiğimi farkettikçe kendimi çezalandırıp, tevbe edip gidip ağır birşeyler yapıyorum artık. Isıtılan suyun içindeki bir kurbağa haline gelmek istemeyenlere de aynı şeyi yapmalarını tevsiye ederim.

Türkiye'de 2026 'da erkeklerin dört kadınla evlenmesine izin verilecekmiş doğru mu
Evlilik kurumu gerçekliğini ve amacını yitireli uzun zaman oluyor. Sorun, toplumsal düzeydeki değişim.. Evli bireylerin %50 den fazlası çok eşli ( cinsiyet fark etmeksizin ) Bunu ister aldatma statüsüne koyun ister bilerek kabule geçmeye. Korkunç bir tablo..

İllegal bile olsa zamanın kalitesinde canlı bir sistem. Şahsen, fobilerime evlilik de eklendi..

İllegal bile olsa zamanın kalitesinde canlı bir sistem. Şahsen, fobilerime evlilik de eklendi..
Maalesef...
Evlilik kurumu gerçekliğini ve amacını yitireli uzun zaman oluyor. Sorun, toplumsal düzeydeki değişim.. Evli bireylerin %50 den fazlası çok eşli ( cinsiyet fark etmeksizin ) Bunu ister aldatma statüsüne koyun ister bilerek kabule geçmeye. Korkunç bir tablo..
Çok eşliliğin olmadığı yerde de çıkarlar,menfaatler ve para devreye giriyor..

Geri