Sohbet Muhabbet

Yapay zekayı aktif hayatıma ne şekilde entegre edeceğimi bir türlü kafamda oturtamıyordum. Eğlence, istatistik bilgisi veya Google 'lamak haricinde onu nasıl daha yaratıcı ve kalıcı etkileri olacak bir şekilde kullanacağımı açıkçası bilememiştim. Herkes bir şekilde yapay zekayı hayatına alırken bir an için geri kalıyorum galiba diye bile düşündüm.

Ama az önce aydınlandım. En azından kısmen.

Artık marketing ve satış skilleri geliştirmek için kullanıyorum onu.

Mesela bana bu puroyu sat dedim. Hakikaten de beni ikna edercesine değişik değişik yollar denediğini gördüm. Şaman bilgelerinden kalan bilmem hangi yöntemlerle brezilyanın en doğal ve besleyici tütün yapraklarını bilmem hangi özel şartlarda şartlarda itinayla kurutuldugundan bir girdi..

Kısacası, yapay zekadan hergün size bir şey satmasini, sizi bir konuda ikna etmesini isteyin. İkna olsanız bile ikna olmadığınızı başka bir yol denemesini isteyin. Ona tüyo verin mesela. Sprituel yolla sat, maddi getiri olarak ikna et vs.. Bir noktada sizin de pazarlama ve damardan girme yelpazenizde zenginlik oluşabilir. Benim işim hep satmak oldu. O yizden bu şekilde zihin pratikleri için kullanmaya devam edicem sanırım.

Sanırım kişisel gelişimime yapay zekayı gönül rahatlığı ile entegre etmiş bulunuyorum. Hem de real-time olarak.

Yapay zekayı daha değişik alanlarda kullananlarınız varsa, merak ettim hangi alanlarda kullanıyorsunuz?
Yapay zeka amacınıza uygun kullanılınca nimet olabiliyor. Her türlü araştırmalarımda, her türlü linux sorunlarında, iş alanında genişleme konularında çok yardımcı oluyor. Fotoğraf ve video dalında yapay zeka gerçekten mükemmel olabiliyor. Yakın zamanda bir fikrim var. Bunu yaparken yapay zekadan destek alacağıma eminim. Çağı yakalamak adına yapay zekayla entegre yaşamak çok önemli. Fakat yapay zekanın yararı kadar, zararı da var. Araştırma potansiyelimizi düşürüyor ve bilgiye kolayca ulaşmamızı sağlıyor. Yani araştırma güdümüzü törpülüyor. Kolay gelen ekmek insanı tembelleştirir. İleride düşünme yetimize ve araştırma duygumuza zarar verecek.

Sanırım kişisel gelişimime yapay zekayı gönül rahatlığı ile entegre etmiş bulunuyorum. Hem de real-time olarak.
Ooooo oo oooo Retrocuğum çağ atlamışsın, gözlerim yaşlı 🥺

Yapay zekayı daha değişik alanlarda kullananlarınız varsa, merak ettim hangi alanlarda kullanıyorsunuz?
Dil için çok güzel pratikler sunuyor, quiz hazırlıyor, grammer de karmaşa yaşadığımda kısaca hatırlatıyor..

Her gün 20 kelime + 10 cümle kalıbı etkinliği başlattım. Çünkü son dönemde İntermediate seviyemden düştüğümü gözlemliyorum ve hiç hoşuma gitmiyor. O kadar gerilemişim ki neredeyse Elementary düzeyine inmişim. Speaking yapabileceğim yapay zeka uygulaması araştırıyorum. Stark gibi heyyy Jarvis ile başlayan sohbetlere girmem lazım.

İngilizce seviyemi toparladıktan sonra yeniden Almanca eğitimime başlayacağım. Birkaç yıl önce başlayıp yarıda bırakmıştım. Bilgim şu anda sıfır gibi.. Ai pratik ve nokta atış eğitim programı hazırlıyor. Pre- intermediate seviyesinde sabit tutabilirsem süper olacak.

Herkese öneririm.

Her gün 20 kelime + 10 cümle kalıbı etkinliği başlattım. Çünkü son dönemde İntermediate seviyemden düştüğümü gözlemliyorum

Senin ilacın "ankidroid" diye bir aplikasyon. Son derece basit bir flash kart uygulaması.

Ortalama bir insanın unutma eğrisine göre hazırlanmış. Kısaca kelimeleri mezun ettiğin bir uygulama.

Kelimelerini flaş kartlara, önlü arkalı yazıyorsun, uygulama sana hergün o kelimeleri soruyor, bilirsen 1 gün sonra bir daha soruyor, onu da bilirsen 3 gün sonra bir daha soruyor, onu da bilirsen 10 gün sonra, 2 ay sonra, 6 ay sonra, ve nihayetinde kelimeyi mezun ediyorsun. Yani kalıcı hafızana girdiğini anladığın anda çıkarıyorsun. Kelimeyi hatirlayamazsan da sıklık süresini ona göre ayarlıyor, inatçı kelimeleri çok güzel öğretiyor. 2 ay sonraya attığım bir kelimeyi hatırlayamadım mesela, 2 günde bire düşürdüm.

Not alma kısmına cümlede kullanabiliyorsun kelimeleri, hatırlamak için öncü ipuçları yazabiliyorsun.

Resim de ekleyebiliyorsun görsel hafızan için.

Ortalama bir insanın unutma eğrisine göre hazırlandığı için, tam unutmaya yakın bir zamanda aplikasyon seni kelime tazelemeye çağiriyor. Hergün yeni kelimeler ilave ede ede büyütmen lazım, dene, faydasını 1 ay içinde net görürsün.

Son düzenleme:
Lütfen dalga geçmeyin ama peri daveti nasıl yapılır öğretebilcek olan biri varmı

Dalga geçenler de illa olacak, ama o kadar da aldırmamak lazım ilk etapta. Sonuçta paragraf paragraf niyetini ortaya koydukça illa bir noktada yoluna girecek herşey. Ben de bazen dalga geçiyorum. Çünkü öyle konular açılıyor, öyle absürt talepler patlak veriyor ki, resmen bizimle dalga geçilir gibi geliyor bana da. Yani bizi de düşünün azcık.

Az önce bir video izledim. Sahra çölü olmasaydı, Amazon olmazdı temalı..
Her yıl 182 milyon ton kum Sahra'dan Amazon'a uçarak fosforu taşıyor ve gübreliyormuş.

Kısa ve öz hazırlanmış bir bilgi için bile gelen yorumlar şaka gibi.. Allahu Ekber yazan mı dersiniz, saçma sapan yorumlar mı dersiniz..
Fikirsiz olduğumuz konuda bile adına mizah diyerek görüntü ve bilgi kirliliği yapmaktan öteye geçemiyoruz.

Malum kesimi mi eleştirmek istiyorsun ? Git kardeşim eleştiri videosunun altına yaz.
Goygoy mu yapmak istiyorsun ? Git mizah videolarının altına yaz.

Ama sana bilgi sunan ve bunu makaleler ile destekleyen, bu uğurda zamanını harcayan insanlara yapma.
O makaleyi yazan kişi araştırma için yıllarını verirken, göbeğini kaşıyarak yayılma kardeşim. Ya konu ile ilgili yaz ya da hiç yazma.

Akıllı telefonlar, akılsız insanların eline verildiği günden itibaren her şey saçma bir hal aldı.
İnstagram, facebook gibi uygulamaların miadı doluyor. Umarım forum siteleri tekrar yükselişe geçer..

Az önce bir video izledim. Sahra çölü olmasaydı, Amazon olmazdı temalı..

Ben de benzer videolar izledim. Mesela en son "arılar azalırsa doğal denge ve iklim de bozulur" temalı bir tane izlemiştim.

Ama sonra bir daha düşündüm ve zaten Martix'te olduğumuzdan yola çıkarak bunları sadece dikkat dağıtıcı, matrixte tutmaya yarayan güzel detaylar olarak niteledim. Üstü kapalı, öylece kendi halinde davranan, sonuz sayıda kurtarma kodları var ve her biri, her an devreye sokulabilecek şekilde gizli görevde olduklarını bile bilmeden hareket ediyorlar. İnsanlar ve hayvanlar da buna dahil. Yunus'u yutan balık tam bir matrix kurtarma koduydu. Mağaranın ağzına yuva yapan örümcek keza. This is Matrix. İnsanlar tarafından yok edilemez, aynısı inşa edilemez, heklenemez ve manipüle edilemez. Matrix bir müddet öyle düşünmelerine izin verebilir ama. Kıyamet süre doldu diye kopacak, insanlar artık sistemi heklemeyi başardılar diye değil. Sistemin içini, içeriden bozmak im-kan-sız. Dışına çıkmak için de ölmen ve ölüm ötesinden de irade sahibi olman gerekiyor. O da yok. Öldükten sonra pili çıkarılmış robot haline geliyorsun. İradeni yanında değil, bilakis tam karşında sana muhalefet ederken buluyorsun.

Martixim geldi de.

Geri