Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaslar meditasyona ilk başladığımda böyle bir sorunum yoktu.Ama şimdi gece veya gündüz nezaman meditasyon yapsam uyuya kalıyorum. 1 buçuk 2 saat kadar uyuyorum ve rüya falan görmüyorum yada hiçbir hatırlamıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim??
Bende ilk zamanlar yatağıma uzanıp gevşeyebiliyordum. Bedenim uyuşuyodu ve bedenimi hissetmeyecek dereceye geldiğimde bile bilincim açık oluyordu..fakat bende de aynı sorun var. Bende artık istemsiz uyuyakalıyorum. Nasıl kurtulabileceği hakkında ise hiçbir fikrim yok
Yatarak meditasyon yapılmaması önerilir, uyuyakalmanız gayet normal. Otururken uyuyakalmamak için Zen meditasyonlarinda, Tibet meditasyonlarinda gözü yarım açık tutarak pozisyon alma görülür. Otururken uyuyakalıyorsanız araştırınız. Yatarak meditasyon yapmayın mümkünse.
Yorum yazıcam ama önce arkadaşlara katıldığımı söyleyeyim çok doğru cevaplar var
Meditasyon sıklıklarını azaltın, enerji topluyacak zamanı verin kendinize.
İlk başlarda hergün hergün enerjinizin bitmesi normal.
Aslında meditasyon enerji arttırmanın yollarından biridir ama ilk zamanlar ne olduğunu nasıl olduğunu anlamak zordur. Tecrübe ve alıştırmayla öğrenilir.
Herkes ilk başlarda hızlı başlar , enerjisini sonuna kadar kurutur sonra yorulup bırakır. Ama vazgeçmeyin zamanla vermeyi değil, almayı öğrenebilirsiniz
Bu normal bir durumdur.Meditasyon çalışmalarında hep ön bilgi olarak sunulur meditasyon sırasında uykuya dalma,endişelenicek bir durum yok insani bir durumdur.
Gün içinde yapıyorsanız bu olasılık azalır.Ancak uykusuzsanız ve gece geç vakitlerdeyse meditasyonda uyumamak çok güç zaten.Uyumamak tuhaf olur bi yerde o relax durumda uyumak değil .