"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Meditasyon yaparken uyuyorum devamli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cansu3423

Kayıtlı Üye
Arkadaslar meditasyona ilk başladığımda böyle bir sorunum yoktu.Ama şimdi gece veya gündüz nezaman meditasyon yapsam uyuya kalıyorum. 1 buçuk 2 saat kadar uyuyorum ve rüya falan görmüyorum yada hiçbir hatırlamıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim??

Bende ilk zamanlar yatağıma uzanıp gevşeyebiliyordum. Bedenim uyuşuyodu ve bedenimi hissetmeyecek dereceye geldiğimde bile bilincim açık oluyordu..fakat bende de aynı sorun var. Bende artık istemsiz uyuyakalıyorum. Nasıl kurtulabileceği hakkında ise hiçbir fikrim yok

Vücudunuz bir nevi enerjiye yetişemediğinden işletim sistemi yani bilinci askıya alıyor enerjiye alıştıkça ortadan kalkacaktır.Esenlikle kalın.

Yatarak meditasyon yapılmaması önerilir, uyuyakalmanız gayet normal. Otururken uyuyakalmamak için Zen meditasyonlarinda, Tibet meditasyonlarinda gözü yarım açık tutarak pozisyon alma görülür. Otururken uyuyakalıyorsanız araştırınız. Yatarak meditasyon yapmayın mümkünse.

Yatarak meditasyon yapmak daha rahatıma geliyor diye oturarak hiç yapmıyordum. Haklısınız belkide oyüzden uyuyorum.

Yorum yazıcam ama önce arkadaşlara katıldığımı söyleyeyim çok doğru cevaplar var :)
Meditasyon sıklıklarını azaltın, enerji topluyacak zamanı verin kendinize.
İlk başlarda hergün hergün enerjinizin bitmesi normal.
Aslında meditasyon enerji arttırmanın yollarından biridir ama ilk zamanlar ne olduğunu nasıl olduğunu anlamak zordur. Tecrübe ve alıştırmayla öğrenilir.
Herkes ilk başlarda hızlı başlar , enerjisini sonuna kadar kurutur sonra yorulup bırakır. Ama vazgeçmeyin zamanla vermeyi değil, almayı öğrenebilirsiniz :)

Bu normal bir durumdur.Meditasyon çalışmalarında hep ön bilgi olarak sunulur meditasyon sırasında uykuya dalma,endişelenicek bir durum yok insani bir durumdur.

Gün içinde yapıyorsanız bu olasılık azalır.Ancak uykusuzsanız ve gece geç vakitlerdeyse meditasyonda uyumamak çok güç zaten.Uyumamak tuhaf olur bi yerde o relax durumda uyumak değil .:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri