Demre
Kayıtlı Üye
Şahsen, hayatta şimdiye kadar genel tutumum, gürültü ve toz dumanin arttigi durumlarda ekstra sakin kalip ortami gözlemleyip, olan biteni anlamaya calismak olmustur. Günlerdir cevremdeki insanlarin telasini hayretle izlemekteyim. 8 gün sonra ilk kez dün iş cıkısı markete ugradim ve kendime cikolatali pasta aldim. Market cilginligini ve stokculugu protesto etmek gibi bi niyetim yoktu aslinda, tamamen tesadüf, 8 gündür markete ugramamis olmam.. Ilk market saldirganligini duydugumda, anneme dedim ki, sakın alet olmayin medyanin safsatalarina, rutin yasaminizin disina cikacak hicbir davranis sergilemeyin. O da dedi ki, biz yasadik daha once, evdeki bir cuval sekeri 1 saatte dagittik, komsu acken biz tok yatamayiz... Dedim kendime, ben kime akil ogretiyorum... Ben bu akillari kimden almistim zaten ? Benim güvendigim çok sey var evet, önce Allah, sonra Devlet, güçlü bir iradem var mesela..Ortada bir gerçek oldugunu inkar etmiyorum, ona da tedbir olarak insanlardan uzak durmaya caba gösteriyorum. Meslegim nedeniyle mikroorganizma ve virus faaliyetlerinin hic de yabancisi degilim zaten, corona lugatimiza girmeden once de hijyen kaygili bi yaşam sürüyordum ? benim icin pek bisey degismedi yani.. Corona öldürmez belki ama korku frekansiyla beslediginiz ruhunuz panikten iflas edebilir. Sakinleşin ve bol sıvı tüketin. Boğazinizi kuru birakmamanizin, ozellikle virusun giris yaptigi ilk 4 gün icinde, ne kadar muhim oldugunu okumussunuzdur muhakkak. Amaç, virus akcigere inmeden, icecekler marifetiyle mideye inmesini saglamak ve mide asidiyle virusu yok etmek.