Meleklerin kanatları var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shado

Banlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
283
Tepkime puanı
10
Konum
Shire
Merhaba arkadaşlar biraz tuhaf bir soru ama düşüncelerinizi merak ediyorum.Henüz araştırmadim size de sormak istedim tabiki bunu bilemeyiz ya da emin olamayız ama fikirlerimizi belirtebiliriz.örneğin şöyle bir hadis varmış "Hazreti peygamber (asm) Cebrail'e (as)"Allah (cc) senin kuvvetinden bahsediyor.kuvvetin ne kadar? diye sormuş.O da ; Lut kavminin dört şehrini kanatlarımın üzerine alip, göktekiler ve o şehirdeki köpeklerin havlamasini ve horozların ötüşlerini duyacakları yüksekliğe kaldırdım ve yere çaldım."demiştir.(Fahreddin razi;Tefsir-ül kebir) örnekler ya da rivayetler çoğalabilir ancak neden kanat ben bunu sorguluyorum yani meleklerin kanatlı olması insani bir düşünce gibi geliyor bana.Sonuçta kanatları olmadan da uçabilirler.Neden kanata ihtiyaç duysunlar ki.
 

shado

Banlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
283
Tepkime puanı
10
Konum
Shire
Konu onaylanmadı saniyordum onaylanmış.Fikirlerinizi bekliyorum.
 

hazaR

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Haz 2011
Mesajlar
2,233
Tepkime puanı
674
Konum
İstanbul
İş
Passenger.
Meleklerin kanatları bize hava elementini anlatır.Caduceus sembolünü incelediğimizde de bunu görebiliriz.Hava elementi yapı olarak düşünceyi sesi veya diğer dalga boylarını taşıdığı için aktarıcı niteliğe sahiptir ve buda bize meleklerin haberci özelliğini hava elementi ile vurgulamış olur.
 

dynamic apnea

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Haz 2008
Mesajlar
2,596
Tepkime puanı
165
Konum
somewhere outthere
İş
dış ticaret uzmanı
İslamda, var. Hadisleri incelediğimizde birçok hadiste meleklerin kanatları geçer. İlk vahiy geldiginde Cibril'in kanatlarının ufku kaplaması, ölen bir zatın cenazesinde Efendimiz'in her yere doluşan melek kanatlarından yere basmaya haya etmesi vs.
 

Lyusifer

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
208
Tepkime puanı
25
Konum
Loading...
Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu kutsal kitaplara dayali bir dusunce degildir. Ayet ve kelamlarda meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini
yazar. Ancak bu meleklerin asil
gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez.
 

lviv angeles

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2014
Mesajlar
2,716
Tepkime puanı
296
Konum
HAYALLERİN GERÇEK OLDUĞU ÂLEM
Dinî yönünün dışında tamamen okuduğum bilgiler doğrultusunda cevapladığımda kanat meleklerle bütünleşmiş bir "sembol".Melek dendiğinde kanat; bir insanın kolsuz bacaksız düşünülmemesi gibidir.Uçma konusuyla bağlantısı hep daha geri planda tutuluyor.Melekler kanatlar olmadan da uçabilirler tabi.Bazen ısık cakmasi,bazen insan formunda gorünebilirler.Bu değisimlerin haricinde cok ta fazla kanatlara odaklanılarak açıklama yapıldığını anımsayamıyorum.Genellikle dış görünüşleri hep meleklerin görevlerine göre açıklanmış ,bununla bağdaştırılmış.
 

Hopee

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Şub 2016
Mesajlar
130
Tepkime puanı
8
Konum
Gökkuşağının bittiği yer
Ben bu konuda çok kapsamlı olmayacak şekilde bir araştırma yapmıştım. Müslümanlıkta Kuran da ve bir çok hadiste Melek'lerin kanatlı olduğu yazılmıştır. Ancak ben bu kanadın uçmayı sağlamaktan çok manevi bir şey olduğu kanaatindeyim.
 

shado

Banlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
283
Tepkime puanı
10
Konum
Shire
Çok güzel bir şey aslında düşününce insanı büyüler ben de henüz kapsamlı araştırmadim sizin yazdıklarınızıda araştiricam bu arada aklıma bir şey geldi annem inançlı biri ve kiz kardeşim doğduktan sonra bir olay yaşamış bebeğin başında uyuyakalmiş gözünü açtığında çok güzel bir yaratık görmüş melek olduğunu söylüyor sonra anında kaybolmuş.Detay vermedi hiç bende üstelemedim.Anlatınca olayın büyüsü bozuluyor ya acaba mümkün mü böyle bir şey?
 

Hopee

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Şub 2016
Mesajlar
130
Tepkime puanı
8
Konum
Gökkuşağının bittiği yer
Meleklerle ilgili yaşadığınız şeyleri paylaşmamanızı öneririm forumda ve bir kaç yerde bilgili arkadaşlarım söylemişti bunu. Bu melek kılığına girmiş başka bir varlıkta olabilir "alkarısı" tarzında yeni doğum yapmış kadınlarla uğraşan. Ancak ona huzur veren bir şeyse bu melek olabilir. Zarar vermek isteyenler etrafa negatif enerji yayar meleklerse tam tersi tamamen pozitif enerji üzerine kurulu canlılar.
Tüm insanların bir koruyucu meleği vardır diye biliyorum. Çocuklarda, özellikle bebeklerde bu koruma oranı daha yüksektir. Bir örnek vermek gerekirse ufaklıklar her zaman bir yere tırmanırlar koşarlar ama ilk zamanlarda hiç bir zaman büyük kazalar geçirmezler. Sert düşecek gibi olsalar bile sanki görünmez bir kuvvet onları ittiriyor ve her seferinde popolarının üstüne düşüyorlar :) Yani evet bana soracak olursanız bu mümkün, meleklerle iletişim, onlardan yardım istemek ve benzeri bir çok etkileşim yapılabilir Melek'lerle. Zaten forumda da bu konuyla ilgili çok detaylı bilgiler mevcut. Çok yararlı ve denenmesi gereken şeyler. Bir göz at derim :)
 

shado

Banlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
283
Tepkime puanı
10
Konum
Shire
Gerçekte görmedim ama defalarca rüyamda gördüm. Melek İsrafil ışık saçıyordu rüyamda fıstık yeşilinden koyu yeşile doğru bir ışığı başımdan tüm vücuduma iletmişti çok aydınlık olduğu için kanat seçemedim fakat çok heybetli ve büyük görünüyordu. Bir başka rüyamda Melek Cebraili gördüm kanatları yoktu tam bir insan şeklinde fakat çok güzel bir yüze sahipti yani görüp görebileceğim kimseyle kıyaslayamam rüyamda deniz suyuyla yüzümü yıkayıp pembekuvars taşı vermişti avcuma. Bir başka rüyamda simli gök mavi olan bir evde Melek Mikail ve Cebrail bir aradaydı evde bir sürü mavi giyinmiş minik çocuklar oyun oynuyorlardı işte orda kanat var diye hatırlıyorum. Tabi bunlar rüya gerçeği bilemeyiz. Kuranda yazdığında göre ışıktan varlıklar bence bize görüneceklerinde korkmamamız için insan bedenine bürünüyorlar.

Rüyalarin harikaymış evet bilemiyoruz malesef ama hayal etmek bile heyecan verici.
 

nastinka

Banlı Kullanıcı
Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
95
Tepkime puanı
4
Konum
Gökkuşağının altında
Kur'an-ı Kerim'de bu konuda açık bilgi verilmemiştir. Sözü edilen kanat, meleğin yaratılış gayesi ve nurânî mahiyeti ile bağdaşan, vazifelerini en süratli bir şekilde yerine getirmelerine delalet eden manevî bir kanat, bir kuvvet ve iktidar sembolüdür. Bu söz, temsilî ve mecazî bir ifade tarzıdır.******** Kur'an'da kanat anlamına gelen "cenah" kelimesi, kuşların kanatları gibi somut ve maddî varlık anlamına alınabileceği gibi, manevî varlıkların görevlerini en serî şekilde yapabilmelerini sağlayan kudretin sembolü olarak da anlaşılabilir. Kuşlar için kanat, nesneler için taraf anlamına gelen "cenah" kelimesi, insan için kullanıldığında "el" anlamına gelir. Nitekim Cenab-ı Hakk'ın Hz. Peygamberimiz'e "Mü'minlere kanat ger" (Hıcr: 15/88; Şuarâ: 26/285) emri, onları "himaye et" anlamındadır. Din ve dünya ilimlerine sahip olan bir kimseye, mecazen "zü'l-cenâhayn/iki kanat sahibi" dendiği gibi, anaların çocukları için şefkat ve merhamet kanatlarından**** bahsedilir.****
Alıntı
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
Kanatları sembolik anlam taşır. Kanat sayıları da öyle.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst