@nurumm @Merinos Ruhu,yüreği güzel arkadaşlarım,ben de ve diğer kadın-erkek bütün arkadaşlarımız da benzer senaryolarla aynı hikayeleri yaşadık.Geçmesi için zamana ihtiyacınız olabilir ama bu zamanı güzel geçirmeye çalışabilirsiniz.Kimsenin sizin değerinizi belirlemesine izin vermeyin.Bana kötülük yapan ,değer verirken cimri davranan,sevgisi yerine egolarını çalıştıran herkese şu anda teşekkür ediyorum.Kendime dönmeyi,kendime değer vermeyi ve kendimi sevmeyi öğrenmeye başladım.Bakın''öğrenmeye başladım''diyorum,henüz yol tamamlanmadı ve hepimiz yine benzer kişilerle karşılaşacağız belki ama ben artık istesem de yüreğim ,aklım,mantığım(siz her ne derseniz deyin)bana saygısız davranan hiç kimseye hayatımda yer veremiyorum.Zamanla siz de bu anlayışa geleceksiniz.Sizi isteyip de istemiyormuş gibi davranan ya da sevgisi olup da egosunun ardına sığınanları ya da hiç sevmeyenleri aklınız da kalbiniz de kabul edemeyecek.Çok güzel bir evre...Sadece gerçekten sizi seven ve sevginizi hak eden insanları ayırt edin yeter.İlk baştaki o tavsiyelerime de kulak verirseniz bu dönemi en azından bir şeylerle uğraşarak geçirirseniz kendinize çok büyük iyilikler yapmış olursunuz.İlişkilerde yaşadığımız bütün sorunlar sınırlarımızı çizememek.@Merinos Kişisel gelişim kitapları dediysem ,içinde psikolojik kitaplar da var.Ben bu süreçte kitaplardan çok faydalandım.Sadece kişisel gelişim değil,edebiyat,felsefe,psikoloi,sosyoloji alanlarında da okuyabilirsiniz.İlginizi hangisi çekiyorsa,bibliyoterapi(kitapla terapi)diye bir gerçeklik var.Ben de başka türlerde okuyorum ama burada psikolojjimizi düzeltmek ,biraz kendi kendimize moral bulmaya ihtiyacımız olduğu için ''kişisel gelişim kitaplarından''alıntı paylaştık.Sinema,edebiyat,psikoloi,felsefe,sosyoloji hiç fark etmez,merakımızın peşine düşünce her şey değişiyor.İnsan sanatla,müzikle,resimle,edebiyatla biraz hayata tutunmalı diye düşünüyorum.İçinizden geliyorsa durduramazsınız zaten.Hayat sadece ilişkiler üzerine kurulu değildir.Herşeye yeterli zamanı ayırmalıyız.Eğer bir insan bir saat spor yerine 8 saat spor yapıyorsa bu da abartıdır.Aynı şey aşk ilişkilerinde de geçerli.Hayatımızdaki eşlerimiz,sevgililerimiz,arkadaşlarımız,varsa çocuklarımız hayatımızın bir bölümünü kaplamalı.''Müzik aletlerinde bile teller ayrı ayrı ama ortaya çıkan melodi müziği oluşturuyor,.''Kendi merkezinde kalmak''hem kendinize hem de sevdiklerinize çok iyi geliyor.Siz iyi olacaksınz ki insanlığa da ,çevremize de ,dünyaya da iyi enerjiler vereceksiniz.Hayata bir yerden değil çok çeşitli yerlerden bağlanın.Dünyada tek bir odağınız olmasın.O zaman her şeye gerektiği kadar zaman ayırmış olursunuz ve dengeye gelirsiniz.Ayrıca herkes tarafından tavsiye edilen ''Sınırlar''kitabını yeri gelmişken burada tavsiye edetim:''Sınırlar/Dr.john Townsend, Dr.Henry Cloud.Yakın olmak istediğiniz ya da yakın ilişkilerinizi korumak istiyorsanız mesafelere ihtiyacınız var.Herkes kendi bütünlüğünde bir araya gelmeli,kimse kimseye yapışmamalı.Benim de çok üzerime gelindi ya da ben de zamanında birilerinin üstüne fazla düştüm ama sonra mesafeyi koruyamadığım her insandan çok sevsem de kendi kendime uzaklaştım.24 saat tek insan ve onun hayatı olmaz,siz neredesiniz?Birine sürekli ''sen'',''sen''dersen ''ben''nerede?Sonra bilinçaltımızda hep başkaları değerli ve biz arka planda kalırız.Bütün bunları yaşadıkça anlayacaksınız.İlk başlarda yazdığım hobilerinizle ilgilenme kısmını da ciddiye alırsanız emin olun her şey kolaylaşacak...Hayatta neye ilgi duyuyorsanız ona yönelin...''Kişisel Gelişim Kitapları''alıntılar bölümünde paylaştığım ''Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak''adlı bir kitaptan çok uzun yaşanmış hikayeler paylaşmıştım.Onu da incelerseniz moralinizi daha da yükseltirsiniz.Ne zaman moralim bozulsa okurum ve kendi dertlerimi unuturum.Bakın hiç bir işe yaramasa bile okurken bakış açımız değişiyor ve o kitapta da altın öneriler var...Bir deneyin,ne kaybedersiniz,sevgiler