lightofgoddess
Kayıtlı Üye
Tanrı denilen varlık,kutsal kitaplarda insanoğlunun varoluşundan beri yanında olduğunu her ne kadar iddia etsede onu görebilen herhangi bir varlık veya elçi olamamıştır.İbrahime gökyüzünden bir ses olarak görünmüş ve Musaya ise sadece sırtını gösterebilmiştir.Yaşayan herhangi bir elçi tanrının yüzünü veya şeklini görememiştir.
Hristiyanların kutsal kitabı olan İncilde tanrı ve peygamberin karşılaşmasında şöyle bir kesit geçer.
Hz.Musa bir gün mağarada tanrı ile konuşurken tanrıya şu sözleri söylemiştir: “Tanrım bana neden yüzünü göstermiyorsun?”
ve Tanrı şunu söylemiştir:
“Beni yaşayan hiç kimse göremez ve gören hiç kimse yaşayamaz.”
Burdan şu iki anlam çıkabilmektedir:
1-Şu ana kadar kimse tanrıyı görmedi.
2-Tanrıyı görmek için ölmek gerekmektedir.
Mitoloji ve politeist dinleri bir kenara bıraktığımız zaman yani tek tanrılı dinlere baktığımız zaman ise gerçektende Tanrıyı yıllar boyunca arayıp bulmaya çalışan “Hanok” adlı peygamber dışında kimse tanrıyı ulaşamamıştır.
İncilde Hanok adlı peygamberin sonu ise meçhuldür.
Zira bir anda ortadan kaybolmuş, cesedi bulunamamıştır.Sadece tanrıyı bulduğu yazmaktadır.
Hanok tanrıyı görebilmenin tek yolunun ölmek olduğunu anladığı için mi ortadan kaybolmuştur?
Peygamber Hanok’a ait bir kitap olan Enok’un kitabında ise Hanok,evrenin başlangıcı,meleklerin lanetlenişi ve cennet hakkında birçok tasvirde bulunurken tanrı hakkında ise alevler arasında yer alan bir tahtta oturan siyah cüppeli bir tanrı figürü ile karşılaşırız.Lakin bu tanrının cüppeden dolayı yüzü karanlık içinde kalmaktadır ve Hanok tanrıyı görememektedir.
Gel gelelim asıl soruya:
Eğer mitolojiyi,Hz.Musa ve Hanok’un tanrıya ait bu tasvirlerini birleştirirsek burdan şu soruyu çıkarırız.
Tanrı insana mı benzemektedir?
Bu yüzden mi tanrı insanoğluna kendi suretini verdi denilmektedir?
Cevaplarınızı merak ediyorum.
Sizce tanrıyı görebilir miyiz ve sizce tanrı neye benzemektedir?
Hristiyanların kutsal kitabı olan İncilde tanrı ve peygamberin karşılaşmasında şöyle bir kesit geçer.
Hz.Musa bir gün mağarada tanrı ile konuşurken tanrıya şu sözleri söylemiştir: “Tanrım bana neden yüzünü göstermiyorsun?”
ve Tanrı şunu söylemiştir:
“Beni yaşayan hiç kimse göremez ve gören hiç kimse yaşayamaz.”
Burdan şu iki anlam çıkabilmektedir:
1-Şu ana kadar kimse tanrıyı görmedi.
2-Tanrıyı görmek için ölmek gerekmektedir.
Mitoloji ve politeist dinleri bir kenara bıraktığımız zaman yani tek tanrılı dinlere baktığımız zaman ise gerçektende Tanrıyı yıllar boyunca arayıp bulmaya çalışan “Hanok” adlı peygamber dışında kimse tanrıyı ulaşamamıştır.
İncilde Hanok adlı peygamberin sonu ise meçhuldür.
Zira bir anda ortadan kaybolmuş, cesedi bulunamamıştır.Sadece tanrıyı bulduğu yazmaktadır.
Hanok tanrıyı görebilmenin tek yolunun ölmek olduğunu anladığı için mi ortadan kaybolmuştur?
Peygamber Hanok’a ait bir kitap olan Enok’un kitabında ise Hanok,evrenin başlangıcı,meleklerin lanetlenişi ve cennet hakkında birçok tasvirde bulunurken tanrı hakkında ise alevler arasında yer alan bir tahtta oturan siyah cüppeli bir tanrı figürü ile karşılaşırız.Lakin bu tanrının cüppeden dolayı yüzü karanlık içinde kalmaktadır ve Hanok tanrıyı görememektedir.
Gel gelelim asıl soruya:
Eğer mitolojiyi,Hz.Musa ve Hanok’un tanrıya ait bu tasvirlerini birleştirirsek burdan şu soruyu çıkarırız.
Tanrı insana mı benzemektedir?
Bu yüzden mi tanrı insanoğluna kendi suretini verdi denilmektedir?
Cevaplarınızı merak ediyorum.
Sizce tanrıyı görebilir miyiz ve sizce tanrı neye benzemektedir?