Ü
Üye silindi 58480
Olay o zaten herşey yaşamımdı ve bitti![]()
Peki tesekkurler .
Olay o zaten herşey yaşamımdı ve bitti![]()
T9 azizliği yaratılmış bir düzen başlangıç ve son hepsi tamamlandı biz gözlem noktalarını tecrübe ederek ilerliyoruz sadece.Ben teşekkür ederim kesin öyleymiş gibi bir üslubum var affola yanlış anlaşılmasınPeki tesekkurler .
Bir film ızlersiniz ve o filmi oynatan player'da geri ve ileri sarma butonları vardır ek olarak durdurup devam ettirme butonu bulunur.Kendinizi bir medya oynatıcı olarak görebilir ve bu yöndeki acilimlarinizi tamamlarsanız mevzuyu az çok çözmüş oluyorsunuz.An dediğiniz sizin gözünüzde zaman birimi değilse, nedir ? Zamanda sabit kalmanın olasılıksız olduğunu hatta 'an' kelimesinin telaffuz aralığının bile, geçmiş zamana kaymış olduğunu hepimiz biliyoruz.
Dediğim gibi, korku beni "an"a çekiyor; ellerim titriyor, kalp atışlarım hızlanıyor, kanım çekiliyor ve üşüyorum.
O an tüm zaman duruyor, sadece bedenimde olup bitenleri hissediyorum, etraf sessizleşiyor korktuğumda.
Meditasyondaki bedene ve nefese odaklanma halini ben korktuğumda yapıyorum, daha doğrusu yapıyormuşum, şu an fark ettim.
belki de bünyem sırf bu nedenden korkuyu iyi bir şey zannediyor ve beni korkuda tutmaya çalışıyor; o sessizliği, korkudaki tuhaf huzuru yakalayayım diye. bilmiyorum ne demek istediğimi anlatabildim mi? anlatılmaz yaşanır gibi çünkü bu. @dennise
LA` ile başlar herşeyin sırrı. Yani yoktur ile.
Uzatmiyim :
Yani bir şeyin evvela zararlarını azaltmak, o şeyin faydalarını arttırmaktan daha acildir, daha evveldir, daha hayatidir, daha damıtıcıdır, daha garanti neticeler getiricidir.
Ben, korku bitiminde ümitsizlik kutbunda buluyorum kendimi, tam orada andan kopuş başlıyor. Ayet bende hayat bulmuyor yani; korkunun yankılarında kalmaya devam ediyorum.
Ya ümitsizlik anında Azrail gelirse? Yaşa bakmıyor bu işlerO kadari herkeste var. Daha yasimiz genc. : )))
Firavun korku anında ümide sarılıp öldü ama durumu ümitsizdi.O kadari herkeste var. Daha yasimiz genc. : )))
Ya ümitsizlik anında Azrail gelirse? Yaşa bakmıyor bu işler![]()
Firavun korku anında ümide sarılıp öldü ama durumu ümitsizdi.
Ataerkil toplum olmamızdan ötürü kültürümüzden dilimize nakşolunmuş bir deyim olarak kullanılır bu tür kelimeler ve genele şamil edilir. Kasıt, insandır.Niye insanlığın hepsine adem oğlu deniyor? Niye? Insanlık sırf bir erkekten olma, ve sırf erkeklerden mı oluşmakta?
Bu sözler bilinci artırma niyetiyle dillendirilir bir diger cihetiyle de temenni ve istektir.Müslümanların ettiği bir dua vardır, "Allah imanla göçmeyi nasip etsin",
Ya da deriz ya bazen "Giderken bir tek imanımızı götüreceğiz",
İman, inananın sahibi olduğu bir şey midir?
İmanın, Arapça karşılığı "inanmaktır." Türkçe ye dar anlamda geçmiştir. Sadece "Allah a inanmak" manasında kullanıyoruz. Yani iman ettim diyen biri Allah a inandığını ikrar ediyordur.İmanı sahiplenmek yanılgı mıdır veya yanılgıysa yanılgıya düşmeden nasıl iman edilir?
Allah’ın kendilerine verdiği akıl, irade gibi yüksek melekelerini gerektiği şekilde kullanarak hak yolunda sebat eden ve bu yolda Allah’ın desteğini kazanan insanlardır. Bunlar üzerinde şeytan nüfuz edemez, nefisleri dünya nimetlerine karşı onları kandıramaz.Allah'ın Kur'an'da övgüyle bahsettiği müminlerin imanı nasıldı?
???Ortalığı karıştırayım mı, salayım mı kobrayı..