Sorularla kafa dağıtalım.. :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biz 2 boyutlu bir labirentteki farelerin(ya da labaratuarda dogmus insanlarin), yaraticisi, yol gostericisi, cezalandiricisi, odullendiricisi, mucize denen ve cikmaz durumlara mudail olan gizemli katilimcisi isek,

Tanri da, 4. boyuttaki siradan bir varlik olabilir mi ?
Beni yine aldi bir merak : )

Ayetlerle cevap verecekseniz ilk paragrafi 2. kez okuyun ; )

Biz 2 boyutlu bir labirentteki farelerin(ya da labaratuarda dogmus insanlarin), yaraticisi, yol gostericisi, cezalandiricisi, odullendiricisi, mucize denen ve cikmaz durumlara mudail olan gizemli katilimcisi isek,

The Nines diye bir fil vardı bununla ilgili, çok eskiden izlemiştim de anlamamıştım. Şimdi tekrar izleyeceğim, spoiler vermemek için bir şey yazmıyorum..

Eğer sınanıyorsak mümkün. Çünkü bizde, depresyon testi yaparken yüzme eylemini beklediğimiz farelerin agresiflik derecesini sınayabiliyoruz. Sınamak içinde, kendi içinde sıradanlık yeterli.

Fakat geçen gün sorduğum anılar sorusunda, mümkün olabilecek bir davranıştan bahsettiniz @dennise eğer yetişkinlik evresine geçilmeyen dönemde anılara etki varsa bu bizi denek olmaktan çıkartır. Bu bizi direk olarak kodlanmış yaşama geçirir ki, bu da paylaştığınız görselde mümkün.

Kukla isek, irade dışıyızdır.

Şöyle bir makale okudum : Dünyadan karadelik yapmak isteseydik, dünyayı bir küp şeker boyutunda sıkıştırmamız gerekirdi.

İnsan da evrenin sıkıştırılmış versiyonu. Dünya ile güneşin birlik titreşimini bizlerde aklımız ve ruhumuzla yaşıyoruz.
Birbirimize enerji ile bağlıyken, özgür iradeden bahsedebilir miyiz ? Koskoca kainat, özgür irade ile mi hareket eder ?

Kendi içinde düzensiz olan, düzenin parçalarıyız. Düzensizlik yüzünden irade sahibi olduğumuzu düşünüyoruz @dennise
Kurguya uyumluyuz. Zamanı geldiğinde sahne alıyoruz. Ne fazla ne eksik.

Neden olmasin ki? Oyleyse bile oyle olmadigina inananlarin veya inanmamayi tercih edenleri kim suclayabilir?

sevdiğimiz işleri yaparken zamanın farkında olmayız, sevmediklerimizi yaparkense zaman geçmek bilmez; sevmediğimiz, istemediğimiz, kaçtığımız ne varsa zamanı hatırlatır. zamanın kıymeti hoşa gitmeyenlerde aranmalı. ömür zamana bağlı, "nefsin hoşuna gitmeyenler yapılmalı onlar hayırlıdır" çünkü ömrün kısalığını ve zamanın sınırlılığını hatırlatır

Yapmadığımız bir şeyi nasıl sevebiliriz ? Gerçekten sever miyiz ? Yoksa sevdiğimizi sanıp hayranlık mı besleriz ?

Arkeolojiyi seviyorum, bilimi seviyorum ama bir yerde blokaj yiyorum. İkisinden birini, hayat mücadelem de iş olarak görseydim eğer ; yeterli sabıra sahip olmadığım için, kendimi blokajlayacak hatta başarısız olduğuma ikna edecektim.

Bugün sevdiğimiz, yarın sevmediğimiz olmaya adaydır. Bu yüzden oscar, insanlığın geneline verilmeli !

sevdiğimiz işleri yaparken zamanın farkında olmayız, sevmediklerimizi yaparkense zaman geçmek bilmez;

Iste bu. Bu ikisi nasil birlesir ?

Hem cok hosa giden hem de cok yavas gecen zamanin formulu var mi ? Belki sadece sukretmek. Sukretmek zamani tam o anda pause ediyor. Kapilip gitmis olan ic gozlemcimiz sanki uyaniyor. Konserdeyken, gece kulubundeyken, dogum gunundeyken, balayindayken, baba oldugunu ogrendigin saniyelerde sukretmek zamani mihlayan birsey.

Sukrederseniz arttiririm diyor.

Yer çekimi artarsa beyne kan gitmez, kafayı bozarabilir

Yer çekimi azalırsa beyin sulanabilir. Kafayı yiyebilir.

:unsure: mi acaba?
Bence sen söyle.

Geri