Sorularla kafa dağıtalım.. :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ya da belki o insan artık kendisi otogar haline gelmiştir @dennise

Otogar haline geldiyse mesleğini değiştirecek çağrı merkezi olacak. Dispecer olacak. Yaşam koçu olacak. ?

Otogar olmayı her bünye kaldıramaz. Otogar demek tüm destinasyonları, yolları, çıkmaz yolları bilmek demek.

Otogar deyip te geçme. Bugün Bi otogar kolay yetişmiyor. ?

Otogar haline geldiyse mesleğini değiştirecek çağrı merkezi olacak. Dispecer olacak. Yaşam koçu olacak. ?

Otogar olmayı her bünye kaldıramaz. Otogar demek tüm destinasyonları, yolları, çıkmaz yolları bilmek demek.

Otogar deyip te geçme. Bugün Bi otogar kolay yetişmiyor. ?
:)
Valla her yerde olan hiçbir yerdedir, bunu bilir bunu söylerim ben.

Hadi Bi destek : her tanımlama aslında sadece bir sınırlamadır.

Hadi Bi destek : her tanımlama aslında sadece bir sınırlamadır.
Sınır koymak veya kendine sınır konulabilir olmak insana ilişkin bir edimdir ama. İnsan olmak aynı zamanda sınırla kayıtlı olmak demektir. Cennet, tanımı gereği, aslında her şeyin serbest bırakıldığı yerin adıdır. Orada yok yoktur. Ancak insan olma şartı müstesna… İnsan, cennette de kayıtlanmıştır. “Şu ağaca yaklaşma” buyruğu, cennet ehlinden yalnızca insana yöneltilmiştir. Durum, insan olmanın haysiyetiyle ilgili... Çünkü kendine konulan sınırla sınanacak olan tek varlık odur. Çünkü istem (irade) sahibi olarak donatılmış biricik varlık odur. İstem sahibi olmak, öyle değil de, böyle hareket etmeyi tercih edebilme demektir. Bir şeyi yapabilirsin, ama yapmıyorsan, onu yapabilecekken yapmaktan vazgeçebiliyorsan, orada, insan olma haysiyetini kullanabildiğin söylenecektir @dennise
_Rasim Özdenören_

Dogdugumuzun bilgisi icsel bir bilgi mi ? Disardan aldigimiz bir bilgi mi ?
Yaslaniyor oldugumuzun bilgisi icsel bir bilgi mi ? Dissal bir bilgi mi ?

?

Tmm cok kolay oldu. Dissal bilgiler bunlar :D

Peki hayatinda hic dogan bir bebek gormeyen, dolayisi ile kendisinin de dogmus olacagi bilgisine ulasamamis bir insan bu dunyada sozsundan beridir yasiyor olgugu zannina kapilabilir miydi ? Hafizasinda gerilere gittikce azalan bir yogunluk bulsa bile, takvim tecrubesi ile tanismamis olsaydi ?

Bu dunyaya gelirken evvela baska bir alemde olduk te mi sifir noronla yeniden basladik ? Yoksa buraya gelmek uzere hazir mi bekletiliyorduk ?
Buraya gelmeyi biz sectiysek secimimizin kriterlerini neye dayanarak yaptik ? Sifir ruhlarin secim yapmasi icin baslangis sabiti olmali degil mi ?

Insanlarin bir kismi poligondan mi ibaret ? Insanlarin bir kismi ise gizli ajan mi? Isinde gucude olan insanlar programcinin siritmayan arka plan dekoru mu ?

Aydinlanma bir kere oldu mu life-time garanti ile mi gelir ? Yoksa elden kacabilir mi ?
Elden kacar ise hafizadan silinir mi ?

Iki aydinlanmis insan aslinda ayni cagri mekezine abone olan iki gereksiz egodan mi ibaret. ?

Bunlar son nobetlerim :D

Televizyonu-Kim-%C4%B0cat-Etti-700x400.jpg

80 leri ve 90 lari hatirlayan var mi ?
Benim 91 senesinde kutsal bir vazifem vardi.
Eve ilk siyah beyaz televizyon alindi ve ben televizyonun kumandasi oldum :D O da sadece acip kapamak icin. Ev kalabalikken ise sesini dondurmeli dugmeden dondurup arttiran bir dispecer idim.

Kendimi o kadar kaptiriyordum ki vazifeme, televizyon gormemis konu-komsu eve gelip gelip vizyontele deneyimi yasamak istediklerinde once onlari yerlerine oturtuyordum, sonra sesssizligi tum ciddiyetimle sagladiktan sonra onlara cizirtili TRT aciyordum. Sanki Kral TV acma imkanim da varmis gibi.

Babannem Televizyona dokunmaya korkuyordu. Dedem alinmasina o kadar karsi cikti ki :D Aldiktan sonra yandan yandan bakti 1 hafta :D Ben varsam ve acarsam o da ..
Allahim hayatimda buyuklere bu kadar artislik yaptigim, iki dudagimin arasina onlari hapsettigim baska da bir anim yok yeminle.

tarihe "babaanne televizyonu" olarak geçebilir bu tv, bizimkilerde de bundan vardı hatırlıyorum. Ruhsar'ı izlediğim dönemler canlandı gözümde ahhh ah yaşlandık be

91 siyah beyaz için geç değil mi, 83 te babam renkli tv getirmişti yurt dışından, daha o zamanlar burda yeni yeni tv renklendiriliyordu. Sanırım 81 diyecektin, 91 de özel kanal açılmıştı

90-91 belki 89 bile olablilir.
Bizim mahalle Bulgar gocmenleri mahallesiydi :P Teknoloji oraya cok gec girdi. Postaci bile girdiginde polis zannedip korkuya kalilanlar oluyordu komunizmiin etkisi ile.Belki de baska mahallelerde millet artik renkli bakiyordu bile. Bulgaristandan koyunu birakip gaz lambalari ve sinira kadar da kucuk kuzulari ile gelen bir kalabalik hatirliyorum. Olabilir 80 lerin sonunu yakaliyorum ben hatira olarak.
Siyah beyaz miydi yoksa o bej tonlarda miydi tam hatirlamiyorum gerci. Bi actim mi TRT cikiyodu , belki baska kanallar da vardi ama hatira iste. Bunl;ar kalmis .

81 de yoktum :D

80 lerin basini ve 70 leri dinlemeyi isterim ama : ))

91 siyah beyaz için geç değil mi, 83 te babam renkli tv getirmişti yurt dışından, daha o zamanlar burda yeni yeni tv renklendiriliyordu. Sanırım 81 diyecektin, 91 de özel kanal açılmıştı

Aslinda evet. Cok haklisiniz. Hafizami zorladim da;
89 da daha Daha Turkiyeye goc etmeden cok once bile once Bulgaristanda televizyonlar hatta Video kasetler de varmis. Kadir Inanirin oynadigi Al Yazmalim filmini butun gocmenler anlatir. Ordan da bi yakaladim simdi. :))

Hatta Turkce konusmak yasak oldugu icin birileri disarida Komunist polisler devriye geziyor mu diye gozculuk yapar , evde gizli gizli Al yazmalim izleyip aglayanlar olurmus :D Bi keresinde polis basmis 10 kadini aglarken. Kadinlari aglar gorunce insafli cikmis gormezden gelmis : )))

Allahim Yarabbim. Ne gunler olsa gerek ! Ama insan her rejimde insandir demek.

Bize de ilk tv yi bulgaristan dan akrabalar getirmis.koyde elektrik olmadigi icin iki sene ist da beklemiss..
SOnra geldi..ve nerdeyse her gece butun koy halki bize gelmeye basladi..oturmaya yer yok..ztn herkes minderiyle gelirdi..misir patlatilirdi..
Dedem de misafir sevmez.insanlar korka korka yine de gelirdi.
Cocuklar tv en uzak noktada otururduk.gokyuzu nun altinda serin yaz günleri hatırlıyorum. KUrbaga sesleri karisirdi gecelere..

Özellikle feng shui ile ilgilenen arkadaşlara sormak istiyorum yatak odası dolabımda minik minik aynalar var bunların üzerini kapatmam veya dolap içinde olacak şekilde değiştirmem mi doğru yoksa tamamen odadan çıkarmam mı?

Geri