Bir de şu "eklenti" konusu var; çoğumuzda ruh eklentileri varmış ve zihin karışıklığı yapıyormuş, takıntılı kişilik oluşturabilirmiş ve daha bir sürü şey. Regresyonla eklentilerimizden kurtulabiliyormuşuz. Ben açıkçası en çok zihin rahatlığı, daha doğrusu boş, bomboş bir zihin için regresyonu denemek istiyordum çünkü sizin dediğiniz gibi kendi üzerimizde çalışabilmek için zihnin dikkat sağlayabilmesi gerekiyor.
Kendi kendimize nasıl çalışma yapabiliriz ve kendi başımıza çalışırken de ego rahatlıkla devreye girebilir, piremses gibi hissettirebilir?
Hak veriyorum... öncelikle şu süreci hangi yollardan gittiğimizi hatırlayarak çözümleyelim... Tabi bu yollar Aydınlanmaya giden insanların geçebileceği yollardır. bir sayfa önce Bunu tasavvufi jargonlarla anlatmıştım. Şimdi biraz sadeleştirelim...
1. Aşama
MAĞDURİYET
hani şu hayatın sırlarını araştırmadan önceki zamanlarımız. tabi çoğu insanın içinde bulunduğu evre... Dış olaylar ve bunların bizi soktuğu olay ve durumlar. Suçlanacak çevre, aile, ülke, arkadaş, sevgili vs vs vardır. AMA ONLAR ÖYLE OLDUĞU İÇİN BEN BÖYLEYİM durumu...
2. Aşama
GÜÇ KAZANMA
hani şu kişisel gelişim mevzuu ile tanıştığımız zamanlar. Bizim egomuza sayısız vaadler olduğu zamanlar. DÜŞÜN, HAYAL ET, İNAN GERÇEK OLSUN...Çekim Yasası, The Secret, Kuantum Düşünce Teknikleri... niyet etmeler... para aşk başarı ve sevgi istemeler. etrafımıza bunu anlatmalar filan. Zaten bu siteyi biraz okursanız çoğu kişinin bu aşamada olduğunu görürsünüz. kişi kendini tanımıyor. kazanmak istediklerinin egonun çırpınmasından olduğunu göremiyor. Sevgiliyi geri döndürme duası, vefki büyüsü, telepati ile rüyasına girme vs bunlara sarıyor...
3. Aşama
TESLİMİYET
işimize gelmeyen, anlaşılmayan, görmezden gelinen aşama... kişi ne isterse istesin eninde sonunda cevapların onlar olmadığını anlar. Teslimiyet Farkındalığı beraberinde getitir. Bu süreç yıllar alabilir. egomuzun keşfi, kendimizi izleme, kendimizle konuşma, duygulardan arınma af dileme mevzularını içerir. yüzeyde 3 tane sorunun var zannedersin. onları çözersin... altta çatallanmış 10 tane sorun ve ona uygun sınavlarla karşılaşırsın... çözdükçe çatallanmış 100 mevzuya ulaşabilirsin.
Regresyon terapisi "DOĞRU" yapılırsa ki burada üstadlardan bahsediyorum (ÖRN Pr Dr Bülent Uran) ozaman etkisi olabilir. Çünkü bebekliğindeki bir şeyi hatırlayıp boşaltmak önemli. Her regresyon yapıyorum diyene inanmayın. Çoğu Hipnoterapi (bilinçli Hipnoz) yapıyor.
herşeyden önce İLKEL yöntemlerle arınmaya başlamakta fayda var. Örneğin Ağlanmamış duygularımız varsa ağlamak... öfke varsa ifade edip rahatlamak... gibi... gerisi gelecektir.
3. Aşama
Aydınlanma (SIFIR NOKTASI)
isteklerin ve olanlar artık paraleldir. Ama asla bir hedef olamaz. çünkü Aydınlanmak istemek egosaldır. O kendiliğinden gelecektir. anlaşılmaz idrak edilemez bir mevzudur (en azından bizler için)
Ama aydınlanmaya giden yolda (satori) denen kıvılcımlar yaşarsın... Bu tanrısal olanın sana Selam çakması gibi bişeydir

)