Sohbet Muhabbet

Söylediklerinize katılıyorum, ancak genelleme yapmak doğru değil cinsiyet bakımından yine de. Kadınlara koruma anlamında ekstra bir ayrıcalık sağlanması lazım. Ne bilim ufak bir tehditte, ufak bir temasta bile polisin, devletin çok sıkı bir şekilde el atması lazım. Çünkü dediğiniz gibi kadın cinayetleri ortada. Ama siz bunu komple cinsiyete vurursanız yanlış bir yol izlersiniz. Kadını zayıf görüp ona saldırıp, öldürebilecek erkekler varken, bunu görüp müdahele edecek, canını hiçe sayacak erkekler de vardır. Bu karakter meselesidir. Bir kadını sırf ondan ayrılıcak diye veya onu zayıf gördüğü için saldıran, öldüren bir erkeğin toplum içinde yaşama, gezme, nefes alma hakkı olmamalıdır. Karaktersiz, haysiyetsiz, aşağılık bir insandır. Ve o kişiler öldürmeye meyilli oldukları için belirli bir eşiğe gelirlerse, erkeği de öldürebilirler. Bu onların zihniyeti ile alakalıdır. Ama hiç bir alanda genelleme yapılmaması lazım. Irk, din, dil, siyaset. Yahudilerin yaptıklarını görüyoruz, insanlık suçu ama içlerinde karşı çıkanlar yok mudur, vardır elbette. Ve cinsiyet değiştirme meselesinin de kolay olmadığını duydum. Hatta geçenlerde genç bir yayıncı intihar etti. Anladığım kadarıyla tedavi belirli bir yaşa kadar yapılmıyormuş, geciktiriyorlarmış ve insan o yaşa gelince de vücuttaki bazı şeylerin değişmesi imknasız oluyormuş yani cinsiyet değiştirme tam olarak gerçekleşemiyormuş. Bu da kişileri karanlığa, depresifliğe itebilir.
Evet işte ben de tam bundan bahsediyorum. Helal ya. Bir noktadan sonra kadınlar hakkında genelleyici yorumlar yapanlara inat erkekler için genellemeler yapmaya başladım zaten. Bunlar gerçek fikrim olmaktan çok anlamaktan aciz davrananlara şaka yollu empati kurdurmak içindi. Ki bu da anlaşılmadı, ben de şaşırmadım. Sonunda kaç gündür anlattığımı anlayan birisi çıktı. Empati sahibi olduğunuz için teşekkür ederim, lütfen forumda yazmaya devam edin. 🙏

Şimdiki yasalara göre erkeklerin hakkı çok az, erkek evlilik birliği içerisinde her şeyini kendi çabasıyla alsa bile boşanınca her şey yarı yarıya paylaşılıyor ve de nafaka vermek zorunda , bu durumu suistimal etmek isteyen kötü niyetli kişiler de yok değil, "kadının beyanı esastır" anlayışı da aynı şekilde suçsuz erkekleri iftiraya maruz bırakabilir.
Bu konunun gereksiz uzadığını düşünüyorum. Çok hassas bi muhabbet şimdi burda kadınların mağdurluğunu erkek mağdurluğunu konuşup kıyaslarsak bi 10 15 sayfa sürecek ve git gide tatsızlaşmaya başlayacak anlaşılan.

erkek evlilik birliği içerisinde her şeyini kendi çabasıyla alsa bile boşanınca her şey yarı yarıya paylaşılıyor ve de nafaka vermek zorunda , bu durumu suistimal etmek isteyen kötü niyetli kişiler de yok değil, "kadının beyanı esastır" anlayışı da aynı şekilde suçsuz erkekleri iftiraya maruz bırakabilir.
Evlenmemeyi tercih edebilirsiniz. Bakın bu da bir seçenek sonuçta.

Şimdiki yasalara göre erkeklerin hakkı çok az,
Sizin az gördüğünüz yasa, şeriat ile yönetilen devletler ile kıyaslama sonucu açığa çıkmış, 600'lü yılların referansı ile empoze edilmeye çalışılan gerici bir bakış açısı.

Yılın 2026 olduğunu hatırlatırım. Buna rağmen aile yapısına önem verip, birey yetiştirmeye çalışan genç anne ve babalara sahip olduğumuz ( azınlık olsa da ) bir çağda yaşıyoruz. Önümüzdeki 100 yılda ne evlilik kalacak ne de doğum. Yani sizin bugün nafaka, bilmem ne diye saçmaladığınız o yapı, aile yapısı yok olmak üzere..

suistimal etmek isteyen kötü niyetli kişiler
Kötü niyetli kişiyle evlenirken aklınız neredeydi ? Ve madem seçtiniz öyleyse sebebin sonucu da sizin sorununuz olur.
Ya da kötü niyetli insanlar ile kendi rızası ile evlenmiş bireylerin derdinden bize ne ? size ne ? Onun aklı yok mu çözüm bulmak için ?

Sizin az gördüğünüz yasa, şeriat ile yönetilen devletler ile kıyaslama sonucu açığa çıkmış, 600'lü yılların referansı ile empoze edilmeye çalışılan gerici bir bakış açısı.

Yılın 2026 olduğunu hatırlatırım. Buna rağmen aile yapısına önem verip, birey yetiştirmeye çalışan genç anne ve babalara sahip olduğumuz ( azınlık olsa da ) bir çağda yaşıyoruz. Önümüzdeki 100 yılda ne evlilik kalacak ne de doğum. Yani sizin bugün nafaka, bilmem ne diye saçmaladığınız o yapı, aile yapısı yok olmak üzere..

Kötü niyetli kişiyle evlenirken aklınız neredeydi ? Ve madem seçtiniz öyleyse sebebin sonucu da sizin sorununuz olur.
Ya da kötü niyetli insanlar ile kendi rızası ile evlenmiş bireylerin derdinden bize ne ? size ne ? Onun aklı yok mu çözüm bulmak için ?
Ben zaten evli değilim ve de çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Gerici bir bakış açısı da değil benim açımdan, insanların karakteri sonradan değişebiliyor kimin iyi niyetli, kimin kötü niyetli olduğu belli olmuyor bu devirde, ayrıca sadece görüşlerimi söyledim kimseye de hakaret veya kötü söz söylemedim. Kadın aldatıyor bunun üzerine erkek boşanıyor ve erkek ömür boyu nafaka ödemek zorunda şayet ispat edemezse , bu adaletli bir durum mu sizce ? İkincisi de Türkiye'de bazı genç kızlar babasının evinde göremediği şeylerin fazlasını erkekten talep ediyor bunun sonucu olarak da erkek vazgeçiyor ve evlilik oranları düşüyor. Genelleme yapmıyorum sadece gördüklerimi ve duyduklarımı söylüyorum.

Ellerinize sağlık sevgili Elnora. Cidden söylemek istediğim her şeyi ve fazlasını kelimesi kelimesine açıklamışsınız.🙏🙏

• Beğendim
Tepkiler: nix
Ben zaten evli değilim ve de çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Gerici bir bakış açısı da değil benim açımdan, insanların karakteri sonradan değişebiliyor kimin iyi niyetli, kimin kötü niyetli olduğu belli olmuyor bu devirde, ayrıca sadece görüşlerimi söyledim kimseye de hakaret veya kötü söz söylemedim. Kadın aldatıyor bunun üzerine erkek boşanıyor ve erkek ömür boyu nafaka ödemek zorunda şayet ispat edemezse , bu adaletli bir durum mu sizce ? İkincisi de Türkiye'de bazı genç kızlar babasının evinde göremediği şeylerin fazlasını erkekten talep ediyor bunun sonucu olarak da erkek vazgeçiyor ve evlilik oranları düşüyor. Genelleme yapmıyorum sadece gördüklerimi ve duyduklarımı söylüyorum.
1.si aldatma tarzı boşanma davaları çekişmeliye giriyor ve bazen yıllar sürüyor o süreçte iyi bi avukatla yönetirseniz illada bi kanıt bulursunuz diye düşünüyorum sizin dediğiniz mevzu çok nadir yaşanıyodur
2. olarak her insanın ilişkide karşı taraftan beklentisi olur
erkekler kadınların ayak topuğu rengine,bilek kalınlığına kadar kriter koyarken (normal kendi halinde olan insanlar üstüne alınmasın lütfen) bi kadının maddi kriteri olunca neden babasının evinde görmemiş diyerek aşağılama çabanız var anlamıyorum beklentileri size uymuyorsa yollarınızı ayırın illa kendi kafa yapınıza uygun birini bulursunuz dünyada insandan bol ne var 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

1.si aldatma tarzı boşanma davaları çekişmeliye giriyor ve bazen yıllar sürüyor o süreçte iyi bi avukatla yönetirseniz illada bi kanıt bulursunuz diye düşünüyorum sizin dediğiniz mevzu çok nadir yaşanıyodur
2. olarak her insanın ilişkide karşı taraftan beklentisi olur
erkekler kadınların ayak topuğu rengine,bilek kalınlığına kadar kriter koyarken (normal kendi halinde olan insanlar üstüne alınmasın lütfen) bi kadının maddi kriteri olunca neden babasının evinde görmemiş diyerek aşağılama çabanız var anlamıyorum beklentileri size uymuyorsa yollarınızı ayırın illa kendi kafa yapınıza uygun birini bulursunuz dünyada insandan bol ne var 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Sevgili Nix, hiç kendinizi yormayın, anlarlar mı? Yoktan mağduriyet yaratmazlarsa ne yaparlar sonra? Akıllı mantıklı düşünebilen insanlar da olduğuna sevindim sadece. 🙏🙏

Sevgili Nix, hiç kendinizi yormayın, anlarlar mı? Yoktan mağduriyet yaratmazlarsa ne yaparlar sonra? Akıllı mantıklı düşünebilen insanlar da olduğuna sevindim sadece. 🙏🙏
yani evet genel sosyal medyada da görüyorum kadınlar hakkında üzücü bi haber olduğunda bazı erkekler o konudan çok alakasız kadınları kötülüyorlar erkek mağduriyetini öne çıkarıyolar garip geliyor bana tabiiki tüm kadınlar %100 masum aşırı iyi insanlar diyemeyeceğimiz gibi erkeklerinde %100ü cani allahın cezaları diyemeyiz hassas şeyler bunlar 1 2 örnekle genelleme yapmamız imkansız umarım daha fazla uzamaz konu bi yerede varılmıyor

Türün devamı için negatif etki: telegoni... Kısaca armudun dibine düşmemesi gibi bir olgu. Bir kadın cinsi temasta bulunuyorsa o erkeğin tüm gen yapısını absorbe ediyor. Bu birliktelikten çocuk dahi olmasa sonra başka bir erkekle evlenip çocuk yapsa o çocukta diğer erkeğin gen yapısı taşınıyor. Çocuğun %50 anne geni önceki erkeklerle ilişkili bir rezonansla geliyor. %50 si ise gerçek babasından. Yahudilerin soybağlantısı hep annenin baz alanması üzerineydi yani yahudilik anneden geliyor. Baba saf kan yahudi olsa anne başka bir ırk olsa o çocuk yahudi sayılmıyor. Anne yahudi, baba başka bir ırk olsa o çocuksa yahudi sayılıyor. Tevrattın savaş kısımlarında, ilginçtir ki! Yenilen düşman devletlerden cariye vari alımlar var. Kural ise, yahudi erkeğin kendine eş olarak bakire kız alması, bakirelik acayip bir şekilde vurgulanıyor. Bir yahudi erkek kendine yahudi olmayan birini eş yapacaksa,bu kadının bakire olması şart koşulmuş. !!!
Belliki yahudilik bu telegoni olayının gayet tabi farkında.
İslam geleneğinde hülle denilen bir olgu var. Kadını kocası 3 talakla boşadıysa, o adam o kadınla nikahlanamıyor artık. Kadın başka bir adamla evlendirilip o adamdan boşandığında ancak ilk kocasına dönebiliyor. Bu hülle olayının bu biyokimyasal aktarımları esas aldığını düşünüyorum. Kadın ve ilk kocası kavgalı vs uyuşmuyor boşanıyorlar. Boşayan adamın karısını geri alması için ise, araya kadının başka bir adamla nikahlanıp boşanması ve ilk kocasına dönmesi gerekiyor. Soru şu? Neden 2. Bir adamla evlenip boşanması gerekiyor? Bence işte o biyokimyasal gen değişimi... İlk adam artık eski karısını eskisi gibi göremiyor, kadın başka bir adamla cinsi münasebette bulunduğundan, o ilk kavgacı, uyumsuz biyokimya değişiyor. Kadın başka bir adamlada birlikte olduğundan eski kocasına döndüğünde artık farklı bir kadın, başka bir erkeğin katalizörlüğü kadında çünkü.

Kadın aldatıyor bunun üzerine erkek boşanıyor ve erkek ömür boyu nafaka ödemek zorunda şayet ispat edemezse , bu adaletli bir durum mu sizce ?
İspat edemeyeceği hiçbir şey yok. Bilim ve teknoloji ile her şeyin, her zaman ispatı var. Yeter ki öfkesi, aklını kullanmasının önüne geçmesin.

İkincisi de Türkiye'de bazı genç kızlar babasının evinde göremediği şeylerin fazlasını erkekten talep ediyor bunun sonucu olarak da erkek vazgeçiyor ve evlilik oranları düşüyor.
Bazıları bizi ilgilendirmiyor. Çünkü biz, kendimize uygun frekansla eşleşiriz.

Telegoni yıllardır konuşulan ve ispat edilememiş bir kavram.

Yayınlanmış bir makaleden alıntı ile anlatayım : Şu anda telegoni için iki süreç belgelenmiştir; bunlardan biri, doğal olarak önceki erkeğin genlerini içeren ve düzenli olarak annenin kanına salınan, daha sonra annenin dokularında uzun süre saklanabilen fetal DNA ile bağlantılıdır. Bunun gerçekleşmesi için kadının önceki erkekten bir çocuğu olması gerekir. Eğer kadın başka bir erkekten hamile kalırsa, önceki erkeğin genetik içeriği annenin kanına geçer_ (Alıntı)

Fakat bu tez doğrulanamıyor çünkü doğacak çocuğa, babanın sperminin ve annenin yumurtasının genetiği tesir ediyor. Önceki partnerin DNA'sı kalıcı olarak genetiği değiştiremiyor. ( Kalıtsal aktarıma dair bulgu yok. )

Ayrıca altını çizelim : Araştırmalar Sperm ve Yumurtanın kavuşumu üzerine teoriler üretiyor. Annede kalacak DNA söylemi de ilk hamilelik ve ikinci hamilelik gibi kriterler ile değerlendiriliyor. Yıllar önce forumda bu konuyu konuştuk ve o zamandan beri de araştırdığım konulardan biri. Modern bilim, teoriyi günden güne çürütüyor. Bilginiz olsun.

Bekaret ile alakası olmayan bir konu. Duyduğunuz her bilgiyi kabule geçmemenizde fayda var.

Geri