Sohbet Muhabbet

Aslında ben hiçbir zaman tamamen güvenmedim iyi niyetli olsa da bilgisi deneyimi yeterli olmayabilir diye düşünüp başta diğer veterinerler de görsün istedim ama kedi sahibi buna gerek görmedi maalesef.
Böyle insanların Tanrıcılık oynadığını düşünüyorum. Şifa sağlama isteği insani bir çaba, aptallık ise kişinin Tanrı vasfından.

Veterinerin davranışına bakmadan verdiği karara güvenmemek gerekiyor. Özellikle google yorumları asla dikkate alınmamalı. Söyleyeceğim şey garip gelebilir ama kliniğin bulunduğu muhit bile çok önemli.
Hangi açıdan söyledin bilmiyorum ama kesinlikle doğru.. ve hatta sadece veterinerliğe indirgemim her açıdan doğru..
Örneğin Esenyurt Bağcılar yada Esenler'de ki bir diş hekimi ile Bakırköy Şişli yada Üsküdar'da ki bir dişçi çok fark ediyor...
Belki fiyat açısından daha farklı olabilir yada ikinci saydığım bölgelere insanlar zengin muhit diyebilir ama oralarda da aynı ortalama fiyatlarla çalışan diş hekimleri var ve kesinlikle hem insaniyet hem kalite hemde güvenilirlik açısından çok fark var..
İlk saydığım bölgelerde ise genelde bulundukları bina bile bir tuhaf oluyor(merdiven altı tarzı), fiyat soruyorsun "onu hallederiz" diyorlar. Yanlarında genelde bir yardımcı asistan olmuyor, konuşma tarzları güven vermiyor falan falan...
şimdi bana "artniyetli" olarakta bakılabilir ama bizzat birçok konuda bu durumu tecrübe ettim..
Sadece örneği diş hekiminden verdim bir çok konuda durum böyle.🤷🏼‍♂️

Hangi açıdan söyledin bilmiyorum ama kesinlikle doğru.. ve hatta sadece veterinerliğe indirgemim her açıdan doğru..
Örneğin Esenyurt Bağcılar yada Esenler'de ki bir diş hekimi ile Bakırköy Şişli yada Üsküdar'da ki bir dişçi çok fark ediyor...
Belki fiyat açısından daha farklı olabilir yada ikinci saydığım bölgelere insanlar zengin muhit diyebilir ama oralarda da aynı ortalama fiyatlarla çalışan diş hekimleri var ve kesinlikle hem insaniyet hem kalite hemde güvenilirlik açısından çok fark var..
İlk saydığım bölgelerde ise genelde bulundukları bina bile bir tuhaf oluyor(merdiven altı tarzı), fiyat soruyorsun "onu hallederiz" diyorlar. Yanlarında genelde bir yardımcı asistan olmuyor, konuşma tarzları güven vermiyor falan falan...
şimdi bana "artniyetli" olarakta bakılabilir ama bizzat birçok konuda bu durumu tecrübe ettim..
Sadece örneği diş hekiminden verdim bir çok konuda durum böyle.🤷🏼‍♂️
Anladığın açıdan söyledim :)

Atatürk Havalimanın olduğu dönemlerde : Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy gibi kısımlarda çoğunlukla pilotlar, mühendisler yaşardı. Haliyle o bölgede çalışan bir doktorun ya da veterinerin ''hallederiz'' deme lüksü yoktu. Çünkü karşısında maddi olarak rahat geçinen insanların olmasından ziyade kültürel donanıma sahip bireylerin olması çekince yaratıyordu. Sayelerinde hem bölgenin yaşam kalitesi hem de hizmetin kalitesi yükseliyordu.

Tabi üzerinden uzun zaman geçti. Artık donanımın önemi yok. Yıllar ilerledi, insan geriledi..

Selamlar herkese. Forumda yeniyim. (Hesap yaratım tarihi 2022'ymiş ama artık ona takılmayın lütfen :) ) Eski forumlardan kim kaldı? Bir burası. Eh, fırsat buldukça yazmak için geldim ben de.

Umarım herkes çok iyidir ve harika bir haftaya uyanır.

İnsan yaratılmadan önce, cin kabileleri dünyada büyük savaşlar ederlermiş.
Hatta bazen yaratıcı onlara meleklerini gönderir ve bir kısmını yok eder yada helak edermiş.
İblis'te bu Soydan olduğu için, Allah'ın ne kadar gözde bir kulu olsa da içten içe kendi soydaşlarına yapılanları göz ardı edemez, içini kemirirmiş" derler bir rivayete göre...
Peki sence insan hangi soydan Romeo ?

( Konuyu dağıtmamak için buradan sordum )

Peki sence insan hangi soydan Romeo ?

( Konuyu dağıtmamak için buradan sordum )

Cin soyundan olmadığı kesin😃 şaka bir yana ben insan evrimi masallarına inanan biri değilim, he farklı fikirlere saygı duyarım ama insan neslinin milyonlarca yıl önce yaşadığını düşünmüyorum ve bulunan sözde kanıt denilen buluntulara da pek inandığım söylenemez.
Hatta bir program da uzaylı bir yavru uzaylı bulduğunu iddia eden bir gruba karşı ordaki profesör aniden o uzaylı yavru figürünü eline alınca yumuşak plastikten yapıldığı ortaya çıkmıştı 😀 daha sonra brisith museum yada Louvre da ki insanımsı maymun Evrim iskeletlerinin sahte olduğu ortaya çıktı falan falan...
Yahudiler ise Adem'in mö 3760 larda ortaya çıktığını iddia ederler..
Müslümanlar ise dünya ömrünün 7 bin yılı geçmeyeceğini iddia edip bu sayede kıyameti hesaplayıp, burdan Adem'in gelişini çıkarınca 6 bin bilmem kaç küsur yıl geçmiş son anlara geldiğimizi iddia edip gelecek olanın (Mehdi'nin çıkışını oğullarımız yada torunlarımız mutlaka görecek) derler...
Tüm bunlara istinaden, yani önümüzde ki verileri baz alarak söyleyebileceğim şey İnsan soyunun
Herhangi bir yere dayanamadığını ve direk yaratıcının kendi kudretiyle bu muhteşem suretleri yarattığını söyleyebilirim🤷🏼‍♂️

İnsan soyunun herhangi bir yere dayanamadığını ve direk yaratıcının kendi kudretiyle bu muhteşem suretleri yarattığını söyleyebilirim🤷🏼‍♂️
Cin ve İblis'in aynı soya dayandığını ifade ettin. İnsan için bir soy ya da soydaşlık biçmiyorsun ama yaratıcının kudretiyle ifadesi kullanıyorsun.

Öyleyse insan Tanrı vasfı mı taşır ? Ve diğer mahlukat yaratıcı kudretiyle yaratılmamış mıdır ?
Peki sence, insanı 'muhteşem suret' kategorisine koyan nedir ? Ve insan bu kadar muhteşem ise neden kötüdür ?

Cin ve İblis'in aynı soya dayandığını ifade ettin. İnsan için bir soy ya da soydaşlık biçmiyorsun ama yaratıcının kudretiyle ifadesi kullanıyorsun.

Öyleyse insan Tanrı vasfı mı taşır ? Ve diğer mahlukat yaratıcı kudretiyle yaratılmamış mıdır ?
Peki sence, insanı 'muhteşem suret' kategorisine koyan nedir ? Ve insan bu kadar muhteşem ise neden kötüdür ?
Cin ve İblis'in soy kütüğünü Ben ifade etmedim ? Kitaplarda geçen böyle, insan için de kitaplarda geçen aynı cümleler...
İnsan Tanrı vasfı mı taşır ? Tasavvufi açıdan bakarsan yaratılan herşey Tanrı vasfını taşır.
Diğer mahlukatların farklı bir kudretle yaratıldklarını orda etmedim böyle bir söylemim yok.
Yine kitaplarda der ki yarattıklarımızın en güzeli ve en müstesnası insandır. Bazen meleklerden daha üst seviyeye bazen ise hayvandan daha aşağı duruma düşebilir..
Muhteşemlik burdan geliyor olsa gerek.. ilk cümle de meleklerin bahsettiği gibi ; yoksa kan dökücüleri mi yaratacaksın ?
Kötülüğün sebebi de burdan geliyor olsa gerek.. başka soru varmıydı 😊
Ve tabi kötülük durumu biraz da bakış açısına bağlı, mesela Tanrı dinini yada dinlerini yayarken bize anlatıldığı gibi hoşgörü ile mi yaymıştır yoksa korkutarak ve
kan dökerek mi ?
Sözünü dinlemeyenleri helak edip, azap edip nicelerini yok etmiş midir ?
Peygamberler gerçekten hoşgörü ile mi dinlerini yaymış ve muhafaza etmişlerdir yoksa çok çeşitli elem verici olaylar olmuş müdür ? Burada anlatmak istediğim kötülük ve kötü neye göre kime göre ?
Kötü olan nedir ? Kan dökmek mi ,
öldürmek mi, yoksa başka birşey mi hadi bu soru da benden sana gelsin 😁

Tanrı dinini yada dinlerini yayarken bize anlatıldığı gibi hoşgörü ile mi yaymıştır yoksa korkutarak ve
kan dökerek mi ?

İkisi de var. Adamına göre ikis de.

Sözünü dinlemeyenleri helak edip, azap edip nicelerini yok etmiş midir ?

Etmiştir tabi ki.
Ama burada biraz yüksek çözünürlüklü bakmak durumundayız.

Tanrı, sözü bir türlü geçmiyor diye, otoritesi tahsis edilemiyor diye hemen zaaf gösterip gazaplanarak helaklar yağdırmamıştır.

Tanrı, sözünün geçmediği bir ortamda, kırmızı çizgilerinin korunmadığı bir ortamda, sadece birkaç jenerasyon sonra oluşacak ve doğal karşılanmaya başlanacak olan tüm sapkınlıkları öngörmüştür. Helak, tanrının sözünün çiğnendiği anda gelmemiştir. Helak, sözün çiğnendiği andan sonra oluşan tüm veballer silsilesinin sistemi 10 yıllar içinde kilitledigi noktada resmen gecikmeli olarak gelmiştir.

Mesela tanrıyı içselleştirebilmiş bir insan sırf tanrı öyle istiyor diye egosal gücünü yer yer kısıtlayarak kullanabilen tek varlıktır. Geri kalan tüm canlılar ve inanmayan insanlar hissettikleri gücünün tüm doğal sınırlarını yaşamak eğilimindedirler. Bu durum kesin olarak düşmanlaştırıcıdır. Çünkü ortak alanları ve hatta başkalarının hakkı olan alanlarını bile kapsayabilir. Hakkına tecavüz edilen insan öldürme eğiliminde olacaktır. Bunu trafikte bile görüyoruz. Tanrının değerlerinin güdülmediği bir sistem asla Tanrısız da kalmaz, insanlar güçleri nispetinde bu role soyunurlar. Ve meleklerin hiç zorlanmadan çıkarımlayabildikleri gibi Tanrısız Sistem anarşi doğurur ve insanlar birbirlerini öldürmekten de hiç te çekinmezler.

Son düzenleme:
radyo dalgalarıyla gizlice telkin verilebilir mi ?

Sadece telkin değil, hastalık bile verilebilir. Sonuçta bedeni delip geçiyor bu dalgalar. Bedeni, bedenin titreşimini aksatmadan geçen dalgalar var. Bunlar mesela zararsız dalgalar. Hatta bazı kanser hücrelerinin titreştiği frekans aralığını tanımlayıp, sadece bu hücreleri hedef alan ters frekans verilmesi durumunda kanseri bile iyileştirebiliyor radyo dalgaları. İsrail bu çalışmaları yapıyor.

Ama kendilerini iyileştiren (üstün irk haline getiren) bu enerji çalışmaları, geri kalan dünya insanları için (golimler için) kanser edici, huzursuz edici bir şekilde kullanılıyor.

Bir avuç siyoniste köle olarak yaşamak zorunda olan davarlar olarak kabul edildik. Güç onlara geçerse açık açık ilan edecekler. Gazzede yaptıklarını bu günleri haber veren gelişmeler olarak görüyorlar.

başka soru varmıydı
İstemeyeceğin kadar çok :)

Kötü olan nedir ? Kan dökmek mi , öldürmek mi, yoksa başka birşey mi hadi bu soru da benden sana gelsin
Ulus Baker'in hoş bir önermesi var, der ki : Ahlakiliğin ön şartı özgürlüktür. Eğer bir kurala zorla uyuyorsan, senin dışında bir neden seni uyduruyorsa bir kurala, kural önceden verilmişse ve senin içinde yer etmemişse bu kural, başka bir deyişle bu kuralı sen koymamışsan, kendi davranış kuralını koymuyorsan ahlaki bir varlık değilsin. Çünkü özgür bir varlık değilsin.

Ve bu önermeye, sanki devamı niteliğinde yazılmış bambaşka bir önerme daha var : İnsanın özgürlüğü istediği her şeyi yapabilmesinde değil, istemediği hiçbir şeyi yapmak zorunda olmamasındadır.

Kötü olan, insanın özgür irade arkasına sığınıp yaptığı seçimler bütünüdür. Çünkü irade dediğimiz olgu bir oldurabilme, yapabilme gücüdür.

İyi de neden Elnora.. deme. Çünkü insan, başına özgür terimini koyduğu anda bu özgürlüğü ilahlaştırma yetisine de sahip bir canlı olduğundan ; özgürlük terimini 'her şeyi yapabilirim' algısıyla yönetmeye başlar. İlahlaşan özgürlük ahlakilik barındırmaz. Çünkü Tanrı kavramında ahlakilik barınmaz. Bu, insana özgü bir toplum adabıdır.

Çünkü insanın davranış kalıpları, kibir ile ters orantılıdır. Kibir büyüdüğünde davranış küçülür. Kibir küçüldüğünde, davranış büyür.

Eğer ben, bir canlıya zarar verebilecek güce ve iradeye sahipken ; o canlının 'varlık' olarak, var edilmiş olarak, yaşam hakkına ve alanına müdahale etmemeyi seçebiliyorsam ahlaki bir bireyimdir. Kendi davranış kurallarımı yalnızca kendi isteklerim üzerinden yazmadığımda, irademi karıncadan üstün görmediğimde, ağacın dalını kırmadığımda, çok güzel açmış bir gülü sırf güzel koktuğu için dalından koparmadığımda, bahçede oynayan çocuğa kızmadığımda.. Yani konfor alanımı, dürtülerimi.. bir başka canlının önüne koymadığımda..

Ve tabi kötülük durumu biraz da bakış açısına bağlı, mesela Tanrı dinini yada dinlerini yayarken bize anlatıldığı gibi hoşgörü ile mi yaymıştır yoksa korkutarak ve
kan dökerek mi ?
Hiçbir din hoşgörü ile gelmez. Kalıplar ile gelir. Buraya bir parantez açmak istiyorum ( Dinleri yayan Tanrı değil insandır )

Geri