Bu deprem oldu hissi çok yaygın gerçekten varlık temaslarında. Riyazete giren insanlarda da çok okudum bu deneyimleri. Büyük ihtimalle fiziksel bir tezahür yok, varlık veya varlıklar kişinin zihni ilee öyle bir izlenim yaratyıro, deprem oluyor izlenimi.
Ben de bir aralar zikir çekiyordum, hem deneyimlemek için hem de yaradanı anmak için. Net bir şekilde o dönem namaz kılmaya bir arzum oluştu, böyle namaza karşı bir istek oldu, içimden diyordum yaradan için öne eğilmek kafanı yere koymak ne güzel falan, bu bence birinci etkileriydi. İkincisi de sadece zikir çektiğim zamanlar olmuştu bu, gece 12-1 cam açık yaz, biz en üst kattayız dışardan da biri benle zikir çekiyor, arapça mı, Allah mı bir şeyler diyor zikir gibi eminin, bakıyorum dışarı ses nerden geliyor kestiremiyorum ama bizim binadan gibi, diyorum hacı, hoca da var binada o da yapıyor bir şeyler heralde, ama ses öyle garip ki anlatamıyorum net duyoyurm ama rüya falan değil. Bir de ben yolda falan da içten tekrarlardım, yaparken bir ses duydum tevhid getirdi biri, baktım karşıya bir adam var ama telefonlar konuşuyor dedim o falan dedi heralde ama mantıksız onun demesi, ve bir tanesinde de evde net bir şekilde böyle odamdayım kulağıma ekolu gibi Allah dendi duydum onu bu çok net değildi ama ekoluydu. Bunları sadece zikir çektiğim dönemler duydum. Garip rüyalar da oldu, ama böyle uyanıkken yaşadığım deneyimler de oldu.