Gerçekten mükemmel bir varlık bize bir zeka vermiş eğer o olmasaydı şu an düşünemezdim,yemek yiyemezdim,tüm bu dünyadaki acıları üzüntüleri ve zevkleri hissedemezdim.Gerçekten tam bir merhamet abidesi.Ona kulluk etmeyenler tam bir nönkördür ve bu merhamet karşısında herkes boyun eyip ona tapmalıdır.
Tanrı kullarının ne yapacaklarını bildiği halde bir oyun oynar edasıyla cennetteki ağacı yarattı.Şeytanın isyan edeceğini bile bile şeytanı yarattı.Acıları yarattı üzüntüleri ve bu dünyadaki tüm kötülüğü yarattı.Kötülük olmadan iyilik olamaz mı?Sonsuz güçlü merhamet abidesi tanrı nasıl olurda zıddı olmadan iyiliği yaratamaz...Kulları onu dinlesin diye cehennemi yarattı.Sonsuz acı evet sonsuza kadar yanmak ve acı çekmek...Bunu insan aklının alması imkansızdır.Birkaç yıllık kanser hastaları bile acı çekmekten yüzünde renk kalmamışken burda sonsuzluktan bahsediyoruz...Evet sonsuza kadar yanmak ve acı çekmek işte cehennem budur.
En kötü tarafıda hangi kullarının cehenneme gideceğini bildiği halde o kullarını ve cehennemi yarattı...
Şu ağaç meselesine bi takıldınız gidiyorsunuz
Kuranda der ki " biz her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık "
Allah bilir ama müdahale etmez
şeytanı kötü yapan isyan edişi değildi bunu bi türlü kavrayamadınız
ademe secde et dediğinde hayır etmiyorum dediği zaman şeytan Allah tekmeyi basmamış
almış karşısına sormuş " ben sana secde etme emri vermişken seni bundan alıkoyan neydi"
şeytanda " onu çamurdan yarattın beni ateşten ben ondan hayırlıyım "
şeytana verilen cevap "DOĞRUSU SEN HOR VE BAYAĞI KİMSELERDENSİN ÇIK CENNETİMDEN "
kendisini büyük gördüğü için isyankar damgası yedi
daha doğrusu insanlar taktı bu adı isyan ettiği için kovulmadı
kendisini büyük gördüğü için atıldı
bir ayette der " Böbürlenerek başkalarını küçük görerek yaşamayın çünki Allah böbürlenerek yaşayanları sevmez "
Ademede her bi halt verilmiş tek bir ağaca dokunma dedi oda dokunmasaydı aga aç gözlülük yapmasaydı
dünyadaki kötülüklere gelince o kötülüklerde insanlar yüzünden
mesela fakirlikten acı çekenleri örnek verelim
zekaat diye birşey oluşturmuş
ömer bin abdulaziz zamanında ki o dönemin toprakları günümüz Türkiyenin 5 katı büyüklükteydi
insanlar zekaat vericek fakir bulamazlardı
zekaat verebilmek için başka ülkelere seyahat etmeye başlamışlardı
kimsesizlikten acı çeken yetimlere gelelim Allah diyor yetimin başını okşayın sevindirin
sana şimdi çocuk esirgeme kurumuna gidip bir yavruyu sevindirmene Allahmı engel oluyor ?
klavye başında olacağına git bir yetimi sevindir sana ne engel oluyor
eline ayağına zincirmi vurmuşlar ? kafana silahmı dayamışlar ? bir yavrunun kalbini sevindir sana ne engel oluyor ?
oh negüzel dünya sen kalk kötülüğe kendin sebep ol sonrada yaratıcıya suç bul
sana her bişeyin çaresini vermiş sen uygulamıyorsan suç neden onun oluyor ?
dur tahmin ediyim çünki öyle görmek istiyorsunuz

siz bir cacık değilken kalkmış sizi irade sahibi yapmış bunu iyi yönde kullanın sizi tutanmı var ?
Mesela site yönetimi bize burada birbirimizle konuşma hakkı vermiş
ama kurallar koymuşlar saygılı olcan başka innaçlara dil uzatmıcan vs.
şimdi bizde site yönetimine diyelim ben sizin bu kuralınıza uymayacam ama siz suçlusunuz neden böyle bir site yapıp bize yasaklar koydunuz suçlu olan sizsiniz.
Ozaman bu akıl işi olurmu ? olmaz

Siz açık açık deseneze ben ona kulluk etmek istemiyorum neden sağa sola kıvırıyorsunuz ?
şeytan bile sizden daha üstün Allaha karşı çıkarken bile sağa sola yalpalamamış açıkça söylemiş
siz ise bahaneler arıyorsunuz yok şunu neden yaptı bunu neden yaptı acıları yarattı vs. acılara insanlar sebep oldu
bir varlık biraz yürekli olmalı sağa sola kıvırmamalı kulluk etmek istemiyorsan bunu anlamayacaksan bile yiğitçe söylemelisin ben sevmiyorum diceksin
saçma sapan temeli olmayan bahaneler üretmiceksin
Sizler yaratıcı derken yarattığına köle olan bir yaratıcı istiyorsunuz
onu yapmasın bunu istemesin bana herşeyide versin ama bana karışmasın
evet cehennemi yaratmış ama kötülüğün cezasını 1 verirken iyiliğin karşılığını 10 vermiş
hiç ibadet etmesen bile seni cennete sokabilmeyi vaadetmiş eğer itikadın düzgünse
daha ne yapsın ? kalbiniz ona saygı gösteremicek kadar bile kararmışsa o ne yapsın size ?
kalbinizi karartmayıda sizin elinize bırakmış kalbinizi aydınlatmayıda
kaderini kendin belirlersin bende sana onu veririm demiş
siz size köle olan bir yaratıcı istiyorsunuz ama yok öyle bi dünya

demonlarla görüşmek için verdiğin gayretin %1 ni ona saygı göstermek için verdin mi sen hiç ?
onu tanımaya çalıştın mı ?
bunun cevabını az çok ikimizde biliyoruz
herşeyi insanın kendi eline bırakmış dilersen kendini perişan edersin dilersen kendini yıldızlar gibi yükseklere çıkarırsın bunuda senin çabana bırakmış
"İnandığın gibi yaşarsın yaşadığın gibi dirilirsin"