ALLAH NEDEN ONA KULLUK ETMEMİZİ İSTİYOR
Bu sorunun cevabı çok basittir ama bu basitliği göremeyen arkadaşlarımız için biraz açıklayalım.
Düşünün bir siz hiç yoktunuz sizi yarattı sizi yokluk denen şeyden çıkarıp var etti ve üzerine size düşünebilen bir bilinç verdi anlayabilen kavrayabilen
dileseydi yemeye ihtiyacı olmayan içmeye ihtiyacı olmayan hisleri olmayan birer robotta olabilirdik ama o böyle yapmadı
mesela canımız sıkıldığında dur müzik dinleyim dur şunu yapayım diyebileceğimiz bir varlık olarak yarattı bizi
şimdi buna karşı bizden istediği tek şey kulluk ve bu size ağırmı geliyor ? neden istiyormu diyorsunuz ?
sizin muazzam gücünüz olcak o muazzam gücünüzle bir işyeri oluşturdunuz kendi kudretinizle ve oraya işçi aldınız
o işçi size deseki bana maaşımı ver yol masrafımı ver ssk mı yap ama bana karışma
siz nedersiniz bu durumda ? ah canım kardeşim yeterki sen iste ben sana karışırmıyım sana bu sosyal hizmetleri sunduktan sonra dermisiniz ?
tanrı bizi yarattı bize sayamayacağımız kadar şeyler verdi " YERİ VE GÖĞÜ İNCELEYİNDE YARATMAYA NASIL BAŞLAMIŞIZ BİR GÖRÜN " bu ayette belirtilen şeyi onun yaratma sanatını anlayabileceğimiz bir akıl vermiş bize arayın bulun diyor
ruh gibide yaşamayın diyor yiyin için dünyanın tadını çıkarın ama benim emirlerime uyun sınırlarımı aşmayın ve bana kulluk edin diyor
şimdi bukadar şeyden sonra bir kulluk etmek zormu ? müslümanlar için diyorum bukadar nihmet karşılığında günde en fazla 25 dk nı tutucak bir namaz ibadeti var
bu zormu ? Kuranda buyurur ki " ALLAHTAN SABREDEREK VE NAMAZ KILARAK YARDIM İSTEYİN AMA BU YÜREKTEN ALLAHA SAYGI GÖSTERENDEN BAŞKASINA AĞIR GELİR "
bizim miletteki yanlışlık şu daha Allaha yürekten saygı göstermeyi beceremeden neden diye soruyoruz
onun sanatını inceleyip onu tanıdıkmı önce ?
vücudumuzun inceliklerini araştırdık mı ? vücudumuzdaki enzimlerde minnacık bir sapma olsa anti oksidanlar feliştahımızı kaydırıcak bunu hiç öğrendik mi ?
sanatçının kıymetini bilmek için önce onun sanatını öğreniceksin onu tanıcaksın ha demek buymuş diceksin
sonra kainatta onun sanatını aramaya koyulucaksın onun sanatını öğrendikçe ona hayran kalıcaksın
bir insan bu aşamaları tamamladığında dilediği kadar günahkar olsun kurandaki "HİÇKİMSEDEN KORKMAYIN SADECE BENDEN KORKUN " "...ÖYLEYSE SÖYLE BAKALIM BİZİM YARATMAMIZ NASILMIŞ " gibi yaratıcının kendisini ven ayetlerine karşı otomatikman bir hürmet içine bürünüp alnı o an hemen secdeye gidicek
böyle bir insan azap ayetlerini okuduğunda bile sen ne büyüksün ne güçlüsün diyip secdeye kapanıcak
onun her bi kelimesine hayran kalıcak
tek müslüman için geçerli değil bu mesela bu aşamaları yürümüş bir salih bir yahudi tevrattaki " ONURUMU BİR BAŞKASINA ÖVGÜLERİMİDE PUTLARA BIRAKMICAM" sözü karşısında yaratıcısına şükredicek onu zikredicektir.
Bizim millet daha sahibini tanımadan onu sorgulamaya çalışıyor
bir kutsi hadiste der ki rabbimiz " ben gizli bir hazineydim tanınmak istedim "
kendisine neden kulluk etmemizi istiyor
bunun en basit cevabı canı öyle istemiş

bizi yokluktan kurtarmış üzerine bize hayatımıza anlam katabileceğimiz yetenekler vermiş akıl vermiş akıl
üzerine bize birde ölümü bitiş yapmamış sonsuzluk vaadetmiş
yahu el insaf bukadar nihmete karşı günde 5 defa eğilmek zormu geliyor ?
yetimi görüp gözetin demek zormu geliyor ?
anneye babaya iyi davranın demek zormu geliyor ?
onu zikretmek zormu geliyor ?
onu tanımaya çalışıp sen ne büyükmüşsün demek zormu geliyor ?
annen baban seni sadece büyütünce ona değer veriyosun
peki Allah seni yaratmasa ol emri vermese annen baban seni nasıl büyütücek ?
ailenin seni büyütmesi içinde önce senin yaratılmaya ihtiyacın var
peki annede babadan daha büyük emek vermiş olan rabbine kulluk niye ağır geliyor ?
kulluk etmeyebilirsin o hakkıda vermiş sana ve bununla birlikte gene cennete girebilirsin demiş
ama onun kulluk etmeyi anlayamamak işte bunun adı nankörlüktür başka şey değil bence
kabul edin yada etmeyin cehenneme girmek zahmet isteyen bir iştir özel bir gayret ister
ama hiçbirşey yapmadan yaşasan bu bile seni cennete götürür
bir anektotla yazıma son vereyim
Musa zamanında bir yahudi 80 yıl ibadet etmiş bir mağaraya kapanıp
Allah bir melek gönderip şu emri vermiş git o kuluma deki bukadar ibadetine rağmen Allah seni cennete layık görmedi ebedi cehennemlik olucaksın
o yahudi meleğe dedi ki o rabbimin bileceği iş ben karışmam ona o bana kulluk emri verdi ben emrolunduğum şeyle sorumluyum gerisi ona kalmış
melek geri dönünce Allah buyurmuş ki bu kulum böyle bir imtihan haberinde bile bana kulluktan vazgeçmedi benki kerem sahibiyim ona azap edermiyim hiç ?
ey meleklerim sizler şahit olunki ben bir annenin evladına merhamet edişindende daha merhametliyim ve gene şahit olunki bu kulumu cennetin en güzel yerine koyucam