@Adarr
Sorularınız için teşekkürler. Numaralandırıp cevaplandırayım. : )
1 ) Yazıyı yazan kişi ben değilim. Ancak burada bu başlığı açarken özgür irademe müdahele eden herhangi bir varlık (bedenli-bedensiz) müdahale etmiş değil. Bu düşünce bilmiyorum, biraz garipsedim açıkçası. Tamamen özgür irade ile yazıldığını düşünüyorum, yazan kişiye de müdahele edildiği gibi bir durum söz konusu değildir.
Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz, bir arkadaşınız sizden öğüt-tavsiye istediğinde nasıl ki ona tamamen kendi düşüncelerinizden söz edersiniz hiç bir baskı veya ödül vaadi ile olmayan biçimde, bu da o gibi.
2 ) Ölüm konusu biraz ayrıntılı aslında. Ancak kısa bir biçimde açıklayabileceğimi düşünüyorum.
Meditasyonlarla ve ruhani çalışmalarla ruhunuzu geliştirdiğinizde, bedenen öldüğünüz zaman ruhunuz doğaya karışıp gitmiyor. Ancak ruhu için herhangi birşey yapmamış birinin ruhu, bir süre dünyada geziniyor ve enerjisi yitip kayboluyor bir süre sonra, doğaya karışıyor.
Basit izahı, budur. Öldükten sonra yaşanacak birşeyler var elbette ki.
Demonların değil, ancak Şeytan'ın insanları reenkarne edeceğini düşünüyoruz. Ancak bu fikir, kesinlikle hepimizin inandığı birşey değil. Nihayetinde ölüp, bir kaç gün sonra tekrar bedenine geri dönen birini tanımadığımız için, bu konudaki bilgilerimiz epey kısıtlı.
Ölümden sonra gidilecek cennet veya cehennem gibi bir ödül veya bir ceza yeri yok.
3 ) Bu sorunuzun cevabı çok açık aslında ve bence siz de biliyorsunuz. Şeytan diye bir aratın örneğin Google görsellerde. Karşınıza karanlık, korkunç resimler dışında birşey çıkmayacaktır. Veya Satanizm diye bir aratın, web sonuçlarına göz atın. Cinayetler, sapıklıklar dışında birşey çıkmayacaktır karşınıza.
Evet, Satanizm adı altında işlenen cinayetler olmuştur, kötü olmak adına bir çok zarar verilmiştir başka canlılara. Fakat bunlar, sorunlu insanların yaptığı davranışlardır. Adı Satanizm değil, sadizm, mazoşiszm denilebilir. Bu tarz kişiler, gidip bir psikologla görüşmelidir.
Ve Satanizm, din karşıtlığı için de adlandırılmıştır çoğu zaman. Orta Çağ'daki hristiyan baskısının yarattığı bir Satanizm vardır, içerisinde kara büyü'yü barındıran.
Ve Satanizm, yalnızca Anton Lavey'in Satanizm'i olarak anlaşılır çoğu zaman. Ancak gerçek farklıdır. Bir çok alt kültü vardır Satanizm'in. Ve biz, iblistaparları Satanist'ten saymayız.
4 ) Devletler, insanları eğitimleri düşük seviyede olduğunda çok daha kolay yönetirler. Bu sebeple hükümetler değişse de, devletlerin temel politikaları değişmez. Eğer insanları kaderci anlayışla yetiştirirseniz, insanlar "Ülke çok berbat ama napalım, tanrı böyle istiyor demek ki." mantığı ile hareket edecek ve birşeyleri güzelleştirme adına çaba sarfetmeyecektir.
Ayrıca Vatikan ve Mekke'nin bir aylık geliri, milyonlarca insanın yıllık gelirine eşittir. Bu sözünü ettiğim yerlerin nüfuzlarını da düşünürsek, bilime dahi etki ettiğini, kök hücre araştırmalarını engellediğini hatırlarsak, birşeyler oturacaktır.
Satanizm'in kötü/öcü olarak gösterilmesinin bir diğer sebebi, insanların gerçekleri öğreneceğinden duyulan korkudur. Bu yüzden gazetelerde bir intihar, genç birinin işlediği cinayette polisin hep "Satanizm şüphesi" duyduğunu okursunuz.
Kutsal addettiğiniz kitaplar olan Tevrat, İncil ve Kuran'ı yazdıran, bir şekilde etkide bulunan tanrı, sizin Allah adıyla tapındığınız Yahve'nin kitaplarıdır. Ve Yahve'nin istediği tamamen kişisel çıkardır. Siz namaz kıldıkça, onun adını zikrettikçe, onu ruhsal olarak güçlendirmektesiniz.
Fakat eğer onun yollarından çıkar da, Satanizm'i benimseyecek olursanız, bundan rahatsız olur, güçlenemez. Şeytan, onun düşmanıdır, bunu yalanlamıyoruz. Ancak Şeytan onun bir yaratısı olmadığı gibi, ondan düşük güçte de değildir. Şeytan'ın kötülenme sebebi, Yahve'nin gücünü azaltacak olmasıdır.
İnancımızda hiç bir kurban sunusu yoktur. Kurban, yahudilikte vardır, kurban, hristiyanlıkta ve islamda vardır. Her sene milyonlarca hayvanın canını Allah için alanlar Satanistler değil, müslümanlardır.
Size böyle göstermelerinin sebebi, tanrınıza tekrar yakınlaşmanızı istediklerindendir. Körü körüne yaşamanız içindir. Camiye gidip namaz kılmanız istendiği içindir. Eğer böyle olursa, onlar daha rahat kararlar verecek, ülkeyi daha başlarına buyruk yürüteceklerdir.
Eskiden hemen her milletin devlet yöneticileri, bu görevi Tanrı'dan aldığını düşünür ve söylerlerdi mesela. Biz Türklerde dahi vardı bu, Kut anlayışı adı altında.
5 ) Medya size kan, sperm, şiddet gibi şeyleri Satanizm adı altında sunarsa, aklınıza elbette ki böyle şeyler gelecek. Nasıl islam'da öldürmek emredildiği, hırsızın ellerinin kesilmesini, kadına mirasta erkeğin yarısı kadar pay verilmesini söylese, sizin kafanızdaki islam, iyilik güzellikse, bunun sebebi de aynı şekilde sizlere bunların lanse edilmesidir.
Satanizm'de, sizlerin kutsal kitaplarının hiçbir değeri yoktur ki, bir taraflarımıza bağlayıp da tuvalete gittiğimiz yoktur. Kuran'ı tersten okumayız. Bu kitaplarla bir ilişkimiz yoktur.
6 ) Ritüellerimizi yapan bir birey ne kendisine, ne de herhangi bir canlıya zarar vermez. Aksine, ruhu güçlendirici ritüellerdir bunlar. Ancak içeriklerine dair bir bilgi veremeyeceğim, bunun için üzgünüm. Fakat bilmeniz gereken şey, içerisine kurban olan hiçbir ritüelimiz yoktur.
7 ) Bu konuda da yardım edemeyeceğim.
8 ) Dünyayı yönettiği söylenen gizli bir topluluk olduğu fikri, bugünlerde revaçta evet. Bu örgütün var olup olmadığına dair bir bilgimiz yok. Yalnız bu bağlamda olmasa da, Illuminati isimli bir örgüt, zamanının Avrupa'sında vardı. Bugünkü anlamında 'aydın' olarak, yani 'aydınlanmışlar' olarak. Fakat bunun Sabah Yıldızı Lucifer ile bir ilgisi yoktur.
9 ) Şeytan ile bir kez anlaştığınızda ve ritüllerimizi uyguladığınızda zaten kendiniz içerisinden çıkmak istemeyeceksiniz. Ancak İnisiyasyon Ritüeli, kalıcı bir anlaşma niteliği taşır. Yani bir kez kendinizi adadığınızda, geri dönüşü yoktur. Bu sebeple pek çoğumuz bu ritüeli gerçekleştirmek ve Şeytan'ın farkına vardığı bir insan olmadan önce uzunca bir süre bekleriz, fikirlerin tam olarak oturduğunu anlamak için. Şahsen ben 5 yıldır inisiye olmuş değilim. Ancak bu fikirlerimin sağlamlığından ziyade, gerekli boş vakti bulamayışımdan.
10 ) 4 element ritüelinden kastınızın ne olduğunu bilmediğim için, bu konuda da yardım edemeyeceğim.
11 ) Satanizm'de kabul edilen hiçbir kutsal kitap yok. Şeytan'dan ilham / vahiy alarak yazıldığı iddia edilen kitaplar var, evet. Ayetler Kitabı, Gerçekler Kitabı ve bunlar kadar bilinmeyen İsa isimli kitaplar vardır, Bülent Kısa'nın yazdığı. Bunların güvenirliği kesin değildir. Ve bunların Şeytan tarafından yazdırılıp yazdırılmadığı, net olarak kabul edilmiş veya edilmemiş değildir. Şahsen ben, hala tereddütteyim bu kitapları yazdıranın Şeytan olup olmadığı konusunda. Olabilir, olmayabilir de.
Ha bir de üstat Aleister Crowley'in yazdığı bir kitap vardır, Kanun Kitabı diye geçer. Bu kitap da Şeytan tarafından yazdırıldığını iddia eder, ancak bu da Bülent Kısa'nın kitapları gibi, kabul edilmesi zorunlu değildir.
Kuran'ın çok mükemmel bir kitap olduğunu düşünmüyoruz. Neden öyle olsun ki? İçerisindeki konular karmakarışık olarak dağıtılmış farklı surelere. Bir Eyüp hikayesi Tevrat'ta gayet düzenli bir biçimde tek bir başlık altındayken, Kuran'da bunu bulamıyoruz, bu en basit örnek.
Neden kutsal kitap yazılmadığı konusuna gelecek olursak, insan sürekli bir gelişim halinde. Çok değil, 200 yıl önce doğmuş olsaydınız belki bir köle sahibi olacaktınız, belki de köle olacaktınız. Şuan böyle bir olayın olabilirliğini düşünmek dahi gülünç olacaktır. İnsanlığın bir kitaba kesinlikle ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
12 ) Hayır, bu forumda Versucher nicki dışında bir üyeliğe sahip değilim.