Şansımızı Nasıl Yükseltebiliriz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cathrine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir de bitkilerin,çiçeklerin uğurundan da bahsetmeden olmaz...Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımı da bu konu üzerinde yorum yapmaya davet ediyorum....Kılıç çiçeği yetiştirenlerden çok iyi yorumlar duymuştum bir zamanlar.....

Bir de bitkilerin,çiçeklerin uğurundan da bahsetmeden olmaz...Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımı da bu konu üzerinde yorum yapmaya davet ediyorum....Kılıç çiçeği yetiştirenlerden çok iyi yorumlar duymuştum bir zamanlar.....
Kılıç çiçeği ben çocukken bizde vardı bize pek faydası olmadı. Belki başkalarına faydalıdır bilemeyeceğim ama sanırım bu tarz obje ya da bitkiler daha çok kişiye özel oluyor. Fil objesinin kimi uğur getirdiğine inanırken kimi de uğursuzluk getireceğini düşünüyor.
Biraz yöresel inançlarımız daha çok bilinçdışı temayüllerle şekillenen inançlar sanki her insanda aynı etkiyi vermiyor.

Kılıç çiçeği ben çocukken bizde vardı bize pek faydası olmadı. Belki başkalarına faydalıdır bilemeyeceğim ama sanırım bu tarz obje ya da bitkiler daha çok kişiye özel oluyor. Fil objesinin kimi uğur getirdiğine inanırken kimi de uğursuzluk getireceğini düşünüyor.
Biraz yöresel inançlarımız daha çok bilinçdışı temayüllerle şekillenen inançlar sanki her insanda aynı etkiyi vermiyor.
Evet bazılarına kaktüs iyi gelir bazısına gül..Doğru bir noktaya parmak bastınız...Biz ocukken tavşan beslemenin uğursuzluğuna inandırılmıştık ama daha sonra öğrendiime göre tavşan beslemenin şans getirdiği insanların olduğunu da öğrendim...Kişiye göre değişiyor ama 7 tane fil objesi dizmenin uğuruna inanırken bütün çevrem ,internette bir kişinin filin zorlukları ve zor doğumları temsil ettiği için filin ağır enerjisinden bahsedilmiş...Bilemiyorum da dediğiniz gibi neye inanıyorsak onun olumlu ya da olumsuz enerjisini harekete geçiriyor olabiliriz.....Yorumunuz için ok teşekkür ederim:)

Neye odaklanirsaniz hangi nesne hangi düşünce hangi enerji alanı oranın şansıni yakalarsınız.İnsan kendi şansini kendi yaratır.
Ayni şekilde şanssızlığı da.
Ama neye göre şansli olduğu veya şansiz olduğu kader planinda değişiklik gösterir.
Yani hangi gözlemciden baktığınıza göre.

@Merlin639 Bu yüzden de içimizdeki gözlemciyi olumlu düşünmek bizim faydamıza çalışır....Düşünce tarzını değiştirmek o yüzden çok önemli....Avucumuzdaki kelebek içimizdeki gözlemciye göre şekilleniyor aslında...

@Merlin639 Bu yüzden de içimizdeki gözlemciyi olumlu düşünmek bizim faydamıza çalışır....Düşünce tarzını değiştirmek o yüzden çok önemli....Avucumuzdaki kelebek içimizdeki gözlemciye göre şekilleniyor aslında...
Çok doğru ve güzel konuşmuşsun.
Benim gözlemci kuantum bilgisayari gibi.😂
Bazen nerden bakacağımi şaşırıyorum.
Belkide olaylara sadece hakikat eksenli bakmalıyız.Yani yakalamayı çalışmaliyiz.
Çünkü hakikat herkese iyi gelen bir şeydir.
Dİn,dil,ırk v.b secmiyor.Herkesi kapsayan bir şey.Evren zitlardan oluşuyor ama hakikat mertebesinde zıt diye bir şey yok.Bunlari gözlemciye göre değişen davranış mekanizması olarak görüyorum.Ne kadar evrenselsen o kadar geniş mertebeden ve kapsayıcı bakıyorsun.

Çok doğru ve güzel konuşmuşsun.
Benim gözlemci kuantum bilgisayari gibi.😂
Bazen nerden bakacağımi şaşırıyorum.
Belkide olaylara sadece hakikat eksenli bakmalıyız.Yani yakalamayı çalışmaliyiz.
Çünkü hakikat herkese iyi gelen bir şeydir.
Dİn,dil,ırk v.b secmiyor.Herkesi kapsayan bir şey.Evren zitlardan oluşuyor ama hakikat mertebesinde zıt diye bir şey yok.Bunlari gözlemciye göre değişen davranış mekanizması olarak görüyorum.Ne kadar evrenselsen o kadar geniş mertebeden ve kapsayıcı bakıyorsun.
Çok geniş bakmak mı daha iyi dar alandan bakmak mı?Geniş bakış açısı çok önemli de bazen dediğiniz gibi ''kuantum bilgisayarı ''gibi olmak eksi artı olasılıkları ya da iyi kötü durumları aynı anda ,ardı ardına deneyimlememize yol açıyor belki de....Demek istediğim hakikat çeşitli olabilir ama aslında tek'e çıkıyor yine de....Bütün çabam geniş açıdan gözlemlemek ama tersinin de geçerli olabileceğini düşünmeye başladım ...Sizin mesajınızda kilit bir nokta yakaladım sanki....Teşekkür ederim:)

Çok geniş bakmak mı daha iyi dar alandan bakmak mı?Geniş bakış açısı çok önemli de bazen dediğiniz gibi ''kuantum bilgisayarı ''gibi olmak eksi artı olasılıkları ya da iyi kötü durumları aynı anda ,ardı ardına deneyimlememize yol açıyor belki de....Demek istediğim hakikat çeşitli olabilir ama aslında tek'e çıkıyor yine de....Bütün çabam geniş açıdan gözlemlemek ama tersinin de geçerli olabileceğini düşünmeye başladım ...Sizin mesajınızda kilit bir nokta yakaladım sanki....Teşekkür ederim:)
Bazen insanın gözlemcisini şeytan kontrol eder.Bazen ise yaratıcı.Bu bütün insanlarda vardır.Hayatta yaptığın tercihlerine göre şekil gösterir.Zaten daha berrak bir gözlemci olamaya çalışıyoruz hayat yolunda.Niyetlerimizi saflaştırmaya.Çünkü niyet eşittir akıbettir.İnsan bir bakima sana biçilmiş kader yolunda kendi kaderini yazıyor.
Evrensel bakmak iyidir.Tüme varım. Tümden gelim gibi olmali belkide.
Mevlananin bir sözü var.Ayağimi İslam pergeline sabit tuttum.72 milleti geziyorum diye.Bu çok önemli bir şey.Kendini doğru olarak kabul ettiğim bir anayasa var.Ve Bununla diğer alemleri yapilari insanları gözlemliyorum ve kapsamaya çalışıyorum diye.

Şansımızı iyi anlamda etkileyen en önemli etkenlerden biri de öğrenmek,araştırmak ve başkalarına atılacak adımlar konusunda iyi bir rehber olmak...Geçenlerde izlediğim bir videoda ;birilerine bildiklerinizi ya da öğrendiklerinizi ihtiyacı olanlara ya da içinizden geldiği için öğrettiğinizde bolluk bereket kapısının açıldığı ve hayatımızı olumlu yönde etkilediği anlatılıyordu....Örneğin okuma-yazma bilmeyen birine yardımcı olduğunuzda bir insanın hayatını değiştirmiş oluyorsunuz..Ya da bir insanın bir işe girmesi için hangi adımları atması gerektiğini ,nasıl özgeçmiş hazırlaması gerektiğine yardımcı olursanız yine aynı etki...Örnekleri arttırabiliriz tabii ki....Bunlar gerçekten hayatınızdaki her konuda güzel gelişmeler yaşamanızı sağlar...Şu sözü örnek vermişler:''Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum''Bu öğretiyi gerekten ciddiye alalım....Öğrenmek,bildiklerimizi öğretmek ve paylaşmak ,birilerinin hayatına iyi anlamda dokunmak...Gerçekten şans anlamında iyi geliyor...Birilerine yol göstermenin ruhunuza sevinç olarak geri döndüğünü bunun da frekansımızı yükselttiğini düşünüyorum,hatta yaşadıklarımdan dolayı hissediyordum ve o video ile de bu inancım pekişmiş oldu...Sizlerle de payyaşmak istedim..Umarım bu gönderiye rastlayan herkes de bunu eyleme geçirir,zaten bu minvalde olanlar da bu şekilde devam eder ve buradan zincirleme bir dalga yayılır....

Şansımızı yükseltmek için şükretmeyi öğrenmemiz gerek. Bu bir çeşit barışık olma halidir.

Çünkü şanslı olmak demek zaten işler yolunda gitmiyorkenki psikolojik durumunu baz alır. İşler yolunda giderken ne kadar şanslı olduğumuzu bir türlü farkedemeyiz (şükür nimeti burada kendini kaybettiriyor) Yani herşey aleyhimize iken dahi herşeyin yoluna gireceği ihtimali üzerinde daha fazla durabilmeyi başarmak için şükretmek gerek. Çünkü tüm isteklerini iki temel kuvvete kadar indirgeyebilirsin ancak. Ya olacaktır, ya da olmayacaktır. Daha da sadeleştirme yapamazsın. 50-50 olarak düşüneceksin. O halde şansını arttırmak için 50%+1% oranında temenni ettiğin gerçekliğe denk düşen, layık olan, uyumlu olan tüm özelliklerine şükretmeyi öğrenmelisin.

Çünkü %1 lik bir küçük oran senin ağır basan kefeni belirlemeye yeter de artar bile. Gerisi zaten evrenin mutlak tezahür ettirme güçlerine doğrudan bağlanır. Bizim derin bilinçte yapacağımız asıl şey birşeyleri oldurtmaya çabalamaktan ziyade, oldurtacak olan güçlere ve bilinçlere sahip olduğumuz için şükretmektir yani derinlerimizdeki pasif kendimizle barışık olma halidir bu. Bu halleri yakalayan insana kapılar Allahın izniyle souna kadar açılır. Çabalamak ve sebeplere sonuna kadar asılmak işte bu temele sahip olan kişilerde sonuç verir.

Ben buna tanıdığım birinden örnek vereyim ;

Bayağı bir sıkıntılı süreç yaşamışlardı ailecek sonra bunların evine kendiliğinden bir kedi gelmiş sahiplenip bakmaya başlamışlar büyük ihtimal kedi de bereket getirmiş olabilir neyse ....
Bu tanıdığım kişi kötü bir ayrılık yaşamıştı bayağı sıkıntılı zaman geçirdi ve yeniden aşık olup güzel bir evlilik gerçekleştirdi
Lise mezunu olmasına rağmen belediye de işe girdi arabasını aldı vs...

Yani kendisi bir nevi dibin dibini yaşarken şeytanın bacağını kırdı ki ...

bana göre belediye de işe girmesi cok büyük bir şans oldu onun icin ...

Bir sürü lisans mezunu işsiz varken

Bayağı bir sıkıntılı süreç yaşamışlardı ailecek sonra bunların evine kendiliğinden bir kedi gelmiş sahiplenip bakmaya başlamışlar büyük ihtimal kedi de bereket getirmiş olabilir neyse ...
Ben buna çok inanıyorum....Bir hayvanın sorumluluğunu almak,bir çiçeğe su verip canlandırmak ya da herhangi küçük bir çocuğu bir çikolata şekerle sevindirmek bile çok büyük farklar yaratıyor....Çünkü saf enerjileri ve bize olan iyi duyguları sayesinde güzel dualar alıyoruzdur belki.. Şansımızın döndüğü yeri incelediğimizde hemen öncesinde nasıl davrandığımıza bakmalıyız...Geçmişte dileklerimiz gerçekleştiğinde ya da talihimiz iyi yönde değiştiğinde son zamanlarında neyi sürekli olarak yaptık ya da hemen öncesinde ne yaptık?Buralara da dönüp bakmamız gerekeiyor....Çünkü daha önceki iyi davranışlarımız da ''bugünümüze ve geleceğimize''yansır:)

Ben buna çok inanıyorum....Bir hayvanın sorumluluğunu almak,bir çiçeğe su verip canlandırmak ya da herhangi küçük bir çocuğu bir çikolata şekerle sevindirmek bile çok büyük farklar yaratıyor....Çünkü saf enerjileri ve bize olan iyi duyguları sayesinde güzel dualar alıyoruzdur belki.. Şansımızın döndüğü yeri incelediğimizde hemen öncesinde nasıl davrandığımıza bakmalıyız...Geçmişte dileklerimiz gerçekleştiğinde ya da talihimiz iyi yönde değiştiğinde son zamanlarında neyi sürekli olarak yaptık ya da hemen öncesinde ne yaptık?Buralara da dönüp bakmamız gerekeiyor....Çünkü daha önceki iyi davranışlarımız da ''bugünümüze ve geleceğimize''yansır:)
Aslında küçükken aklımdan ne geçirsem akşamına babam alıp gelirdi saf temiz bir kalple ya da istediğim şeyler çocuk olduğum icin belki küçük şeyler olduğundan hemen oluveriyordu ...
Bence şu an da da ettiğimiz dualar kabul olmuştur belki zamanını bekliyordur yanlış bilgi olmasın kime olduğunu hatırlamıyorum ama geçmiş tarihte kiminin duası seneler sonra kiminin rüyası da seneler sonra çıkmış ...
Aslında Allah hiçbir yakarışımızı hiçbir iyiliğimizi geri çevirmiyor sadece zamanı bekliyor zamanı gelince belki de pat pat diye olacak her şey ...

Ve evet bir kediği beklemek bir bitkiye su vermek bunlar belki bizi nice kazadan beladan koruyordur birde bu acıdan bakmak lazım illaki ileride de kabul olmuş duamıza da vesile olacaktır 🙂🫶

Bir şey bir kula nasip olacaksa Allah onun olması icin imkanlar yaratıyor
Bir yerde okumuştum birinin ablası ve kuzeni kpss ye hazırlanıyor ablası 85 alıp tıbbi sekreterlik alanından atanamıyor diğer sene de sınava tekrar girmemiş kuzeni sınava girip 65 mi ne alıyor ve o sene doktorlar yürüyüş yapmışlar sağlık alanında eleman alımı çoğalsın diye sağlık bakanlığı 30 bin sekreterlik alımı yaptı 65 alan kuzeni evlerinin yanındaki hastaneye atanmış 65 puanı ile

Bir arkadaşım senelerdir pomem için hazırlanırdı hadi diyelim 6 sene olsun belki daha fazla ve sürekli sözlü mülakatta elenirdi yaş şartı var pomemde 30 yaş şartı ve son şansında da elendi aynı sene tekrar ilan geldi ve ilk kez 30 yaş şartını kaldırdılar o gelen ilana da başvuru yapabildi eger öyle bir yumuşama gelmeseydi ilana yaşından dolayı başvuru yapamayacaktı ve gelen yaş yumuşaması ve aynı sene gelen ikinci ilanla atandı geçti kazandı mülakatı

Bir şey olacaksa Allah onun olması icin imkanları yaratıyor imkansız diye bir şey yok

Sevgi de de böyle kanlı bıçaklı ayrılık yaşayıp tekrar bir araya gelip evlenen çiftler de var Allah bir.kavuşmak yazdıysa er ya da geç yollar gene kesişiyor buna da çevremden örnekler var bu da bir nevi şansın yaver gitmesi sevgi rızık zaten tamamen nasip meselesi

Aslında küçükken aklımdan ne geçirsem akşamına babam alıp gelirdi saf temiz bir kalple ya da istediğim şeyler çocuk olduğum icin belki küçük şeyler olduğundan hemen oluveriyordu ...
O zamanlar biz çocukken içimizden geçen çok çabuk oluyordu çünkü içimizde şüphe yoktu...Ama sonra deneyimlerimiz artttıkça ''şüphemiz''' de arttı...Çocuk saflığıyla daha içimize şüphe tohumları ekilmemişti...Yetişkin olduğumuzda %100 teslimiyetimizi kaybettiğimiz için galiba....Aslında küçük büyük istek diye bir şey yok...Bütün isteklerimiz aynı seviyede sayılır evrende....Örneğin canınız bazen bir yemek ya da tatlı ister,daha aklınızdan geçerken ya ailenizden biri çarşıdan alıp gelmiş ya da bir komşu kapıda belirmiş size canınızın istediğini sunuyor....Neden?Öylesine içinizden geçirdiniz dilek bile tutmadınız...Hafif bir şekilde,takıntılı değil....''Bir şeyi unutunca gerçekleşir''derler...Dua edip isteğimizi serbest bırakmak bunun için önemli...

Bir şey bir kula nasip olacaksa Allah onun olması icin imkanlar yaratıyor
Bir yerde okumuştum birinin ablası ve kuzeni kpss ye hazırlanıyor ablası 85 alıp tıbbi sekreterlik alanından atanamıyor diğer sene de sınava tekrar girmemiş kuzeni sınava girip 65 mi ne alıyor ve o sene doktorlar yürüyüş yapmışlar sağlık alanında eleman alımı çoğalsın diye sağlık bakanlığı 30 bin sekreterlik alımı yaptı 65 alan kuzeni evlerinin yanındaki hastaneye atanmış 65 puanı ile

Bir arkadaşım senelerdir pomem için hazırlanırdı hadi diyelim 6 sene olsun belki daha fazla ve sürekli sözlü mülakatta elenirdi yaş şartı var pomemde 30 yaş şartı ve son şansında da elendi aynı sene tekrar ilan geldi ve ilk kez 30 yaş şartını kaldırdılar o gelen ilana da başvuru yapabildi eger öyle bir yumuşama gelmeseydi ilana yaşından dolayı başvuru yapamayacaktı ve gelen yaş yumuşaması ve aynı sene gelen ikinci ilanla atandı geçti kazandı mülakatı

Bir şey olacaksa Allah onun olması icin imkanları yaratıyor imkansız diye bir şey yok

Sevgi de de böyle kanlı bıçaklı ayrılık yaşayıp tekrar bir araya gelip evlenen çiftler de var Allah bir.kavuşmak yazdıysa er ya da geç yollar gene kesişiyor buna da çevremden örnekler var bu da bir nevi şansın yaver gitmesi sevgi rızık zaten tamamen nasip meselesi
Bana göre burada en büyük mucize arkadaşımın pomemi kazanması oldu senelerce hazırlan olmasın başvuru için yaşın dolunca o sene yeniden ilan gelsin ve yaş şartı yumuşasın 30 una kadar uğraşıp 30 undan sonra kazandı

O zamanlar biz çocukken içimizden geçen çok çabuk oluyordu çünkü içimizde şüphe yoktu...Ama sonra deneyimlerimiz artttıkça ''şüphemiz''' de arttı...Çocuk saflığıyla daha içimize şüphe tohumları ekilmemişti...Yetişkin olduğumuzda %100 teslimiyetimizi kaybettiğimiz için galiba....Aslında küçük büyük istek diye bir şey yok...Bütün isteklerimiz aynı seviyede sayılır evrende....Örneğin canınız bazen bir yemek ya da tatlı ister,daha aklınızdan geçerken ya ailenizden biri çarşıdan alıp gelmiş ya da bir komşu kapıda belirmiş size canınızın istediğini sunuyor....Neden?Öylesine içinizden geçirdiniz dilek bile tutmadınız...Hafif bir şekilde,takıntılı değil....''Bir şeyi unutunca gerçekleşir''derler...Dua edip isteğimizi serbest bırakmak bunun için önemli...
Evet çok doğru çocukken kaygımız vs yoktu şu an hep bir stres hep bir kaygı üzüntü hevessizlik biraz da çevreden gördüğümüz duyduğumuz sözler ve muamele de çok etkiliyor ruh halimizi ama her şey gelip geçici hayat çok kısa dolu dolu yaşamak lazım şükrederek ve olabildiğince iyilik yaparak 🙂🫶

Arabesk ya da drama queen'lik yapmak peşinde değilim. Hatta tam aksine insanların bana acımasına izin vermedim, vakur biriyim ama şu koca gerçekliği de kabul ediyorum. Ben şanssız, yazısız, kadersiz, doğduüu günden beri hiçbir yere ait olamamış, hissettirilememiş, görülmemiş bir ötekiyim. İş yok, para yok, aile yok, ev yok, ben ve çocuklarım arkadaşlarımın evlerinde kalıyoruz şu an. Hayatta tek varlığım kimsem olan çocuklarımla da yollarımın ayrılmasını istemiyorum ama bu ne zaman nereye kadar bu şekilde gider bilmiyorum. Anne babam hayattayken de öldükten sonra da evlendiğimde de boşandığımda da bir eve ait olmadım ben, bir evim olmadı. Şu hayatta en çok özendiğim şey insanların başlarını sokacaüı bir evlerinin olması, düzenlerini sürdüemeleriydi. Bunların hepsi bana doğduğum günden beri haram. Ben hiçbir ritüel ile hiçbir olumlamayla, frekansla vs bu kaderin yönünü kıramam. Bunu kabul ettim zaten. Ben şanssız bir insanım ve çocuklarım da şanssızlığıma ortak oldular. Bası insanlar hep 'öteki' dir, ötekiliği iliklerime kadar deneyimledim.

Geri