"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okb yani vesvese hastalığı

metisartemis

Kayıtlı Üye
Merhaba. Çocukluğumdan beri okb yani İslam'daki adıyla vesvese ile mücadele ediyorum. Çocuklukta çok belirgin olmamakla beraber özellikle üniversiteye başladıktan sonra şiddetli ataklar geçirmeye başladım ve bunun bir hastalık olduğunu o zaman öğrendim. Aklıma sürekli gerçek dışı düşünceler geliyor. Kendimi hep tehdit altında hissediyorum. Başıma kötü bir şey geleceği korkusuyla yaşamaktan çok yoruldum. Uykularım kaçıyor yemek bile yiyemiyorum. Bu arada ilaç tedavisi de gördüm ama hastalığım tekrar nüksetti. Lütfen bana bir yol gösterin. Her şeyi denemeye hazırım.

Merhaba. Çocukluğumdan beri okb yani İslam'daki adıyla vesvese ile mücadele ediyorum. Çocuklukta çok belirgin olmamakla beraber özellikle üniversiteye başladıktan sonra şiddetli ataklar geçirmeye başladım ve bunun bir hastalık olduğunu o zaman öğrendim. Aklıma sürekli gerçek dışı düşünceler geliyor. Kendimi hep tehdit altında hissediyorum. Başıma kötü bir şey geleceği korkusuyla yaşamaktan çok yoruldum. Uykularım kaçıyor yemek bile yiyemiyorum. Bu arada ilaç tedavisi de gördüm ama hastalığım tekrar nüksetti. Lütfen bana bir yol gösterin. Her şeyi denemeye hazırım.
Her türlü kan değer testi yaptırın şeker kan triod hemoglobin psikolojik olaya bağlamayın

psikoterapi görmelisin, ilaç tedavisinden daha etkilidir. Çok bir şey denemene gerek yok, öncelikle psikiyatrise gitmelisin. Buradaki herkesten daha çok yardımcı olacaktır sana. Böyle hastalıklar küçükken farkedilebilse keşke. Daha fazla geç kalma ve erteleme.

Arkadaşlar teşekkür ederim. Yalnız dediğim gibi ilaç tedavisi gördüm geçmişte. Yani ilk olarak psikiyatra başvurdum zaten. Bugün ilaca tekrar başladım. Bunun yanında alternatif bir yöntem daha denemek istiyorum.

Sanırım dua türü vb yardım istiyorsunuz. Sadece bilimsel ,düşünsel yöntemlerle atlatmış biri olarak yöntem onerebilirim.

ben de okb hastasısıyım. İlaçları düzenli kullanman gerek beynin o ilaçları tanıması uzun zaman alıyo maalesef ilaçsız bir çözüm elde edemezsin. iyi bir doktor bulman lazım

Bu illet hastalığı 15 yıl çekmiş ve namaza başladıktan sonra tüm sıkıntılarından kurtulan biri olarak söyleyeceğim tek şey namaza başlayın derim.

Kuran dan 3 kısa ve etkili dua paylaşayım size .. Sık sık bunları okuyun o anlarınızda .

Maşaallahu vela havle vela kuvvete vela kudrete vela haybete vela azamete illa billahil aliyyül azim.

Hasbinallahi ve nimel vekil.

Kale haza firaku beyni ve beynek.

Hastalığa verdiginiz reaksiyonlara bakılırsa bu iş tek başınıza çözülebilecek gibi değil. Günlük insani ihtiyaçlarınızı bile yapmaya mani oluyor. Midenizin açlık sinyallerine cevap vermiyorsunuz, yemek yemeyi reddediyorsunuz.
Psikoterapiyle beraber beynin işleyişini yeniden akort etmeye yardımcı olması için ilaç tedavisi şart. İlaç deyince hemen tu kaka dememek gerek. İlaçlar doğru kişi üzerine doğru zamanda ve yerine kullanıldığında faydalı olur. İlacın yan etkilerine degil tedavi kısmına odaklanmalısınız. Ekstra Kur an okumanızı ve en azından farz namazları kılmanızı zikirler le manevi yönünüzü kuvvetlendirmenizi tavsiye ederim. Bu tür takviyelerle tedaviyi desteklerseniz inancınız dolayısıyla Allah yardım eder. Sadece biraz tevekkül ve sabır gerekecek. İnsanların hayır dualarını da ihmal etmeyin. Sadaka verin, dua isteyin.

Hastalığa verdiginiz reaksiyonlara bakılırsa bu iş tek başınıza çözülebilecek gibi değil. Günlük insani ihtiyaçlarınızı bile yapmaya mani oluyor. Midenizin açlık sinyallerine cevap vermiyorsunuz, yemek yemeyi reddediyorsunuz.
Psikoterapiyle beraber beynin işleyişini yeniden akort etmeye yardımcı olması için ilaç tedavisi şart. İlaç deyince hemen tu kaka dememek gerek. İlaçlar doğru kişi üzerine doğru zamanda ve yerine kullanıldığında faydalı olur. İlacın yan etkilerine degil tedavi kısmına odaklanmalısınız. Ekstra Kur an okumanızı ve en azından farz namazları kılmanızı zikirler le manevi yönünüzü kuvvetlendirmenizi tavsiye ederim. Bu tür takviyelerle tedaviyi desteklerseniz inancınız dolayısıyla Allah yardım eder. Sadece biraz tevekkül ve sabır gerekecek. İnsanların hayır dualarını da ihmal etmeyin. Sadaka verin, dua isteyin.
Çok teşekkür ediyorum. Zaten ilaç tedavisi görmüştüm geçmişte. Bu hafta yeniden başladım. İnşallah haftasonu da psikoterapiye başlıyorum. Bunun yanında Kuran meali okumak bana iyi geliyor. Tavsiye ettiğiniz belirli zikirler var mıdır peki?

Kuran dan 3 kısa ve etkili dua paylaşayım size .. Sık sık bunları okuyun o anlarınızda .

Maşaallahu vela havle vela kuvvete vela kudrete vela haybete vela azamete illa billahil aliyyül azim.

Hasbinallahi ve nimel vekil.

Kale haza firaku beyni ve beynek.
Kardeşim çok teşekkür ederim. Araştırdım, gerçekten bire bir reçete gibi dualar bunlar :)

Beni öldürecek olandır. Sürekli düşünüyorum, kaygılanıyorum ve her şeye takıyorum. Bunu hafifleten tek şey benim için spordur.

Vesvesenin bir kısmı zihinsel bütünlüğümüzü oluşturan fikir sistemimizdeki çarpık düşüncelerin ısrarla varlık göstermesi ve sürekli birbirini kırması ve kilitlemesi ile oluşur. Durup dururken kilitlenen bir android telefon gibi beynimiz de istop edebilir. Hem de o an hiç bir şey yapmıyorken. Ama zihin alt katmanlarda işlemeye ve sürekli dataları kıyas etmeye devam eder. Bunu sadece duyu ve his olarak algılayabiliriz. Travma veya kötü deneyimler ise artık zihnin en alt katmanlarından bizi yönetmeye devam ederler. Hele bir de aileden kalma bir ağır travma varsa sürekli kendini belli edecektir...

Bir kısmı cinni varlıkların bedende saklanmaya çalışması ile olur.
Bir kısmı da toxic çevrendeki insanların seni enerjinle beraber yutmak için, her seferinde enkaz sonrası toparlanma eğilimi gösteren enerjine kastetmesi ile olur. Bunu onlar da planlı yapmazlar. İçgüdüsel olarak senin en etkisiz halini yüzeye çıkarmak ve o hallerini muhattap almak için düşüncesizce davranabilirler.

felak nas bu olasılıları anlatır. cinlerden de olur insanlardan da derken toxic insanların da bizi hasta edebileceğine vurgu yapılır. Okumak sürekli okumak gerek.

Uykularım kaçıyor yemek bile yiyemiyorum. Bu arada ilaç tedavisi de gördüm ama hastalığım tekrar nüksetti. Lütfen bana bir yol gösterin. Her şeyi denemeye hazırım.

İlaç tedavisi cinnet, nöbet veya kriz geçirmedikçe hiç bir işe yaramaz.
İlaç tedavisi kontrolünün yüzde 50+1 ini yitirmedikçe, iraden ve aklın ile kendi kendini şifalandıracak melekelerin seni tamamen terketmedikçe de işe yaramaz.

İlaç tedavisi son çaredir, ilaç tedavisi kötünün iyisi bir uygulamadır ve uyuyan canavarı seninle birlikte uyutmak için zarureten yapılır. İyileşmeyecek kolu kesmek gibi düşünün bunu. Sorun çözülür ama kol geri gelmez.

Herkese soruyorum bunu , herkes cevaplasın , her fikri merak ediyorum :

Fikir ile gelen bir hastalığı anti fikir ile düzeltmek gerekirken , bunu yapmayıp haplardan medet ummak başlı başına bir beyin hastalığı değil midir ? Beyni uyuşturursan, kötü fikirlerle başetme becerini de kökten baltalamış olmaz mısın ?

Basit düşünmek neden bu kadar zor oldu anlayamıyorum.

Sözüm meclisten dışarı.

Fikir ile gelen bir hastalığı anti fikir ile düzeltmek gerekirken , bunu yapmayıp haplardan medet ummak başlı başına bir beyin hastalığı değil midir ? Beyni uyuşturursan, kötü fikirlerle başetme becerini de kökten baltalamış olmaz mısın ?
Peki kötü olan kişinin fıtratı ise bu kişileri ilaçla kontrol altına tutmak daha makul değil mi.. Yani mesela bir köpeği nasıl eğitirsen öyle olur bebek bakıcılığı yapan da var hırsız kovalayan da ama insan için aynı şey söz konusu değil. Bazıları defolu oluyorlar bu gerçeği kabul etmek lazım.. evrende her şeye ihtiyaç var iyiye de kötüye de.. kendi yaratılışına uygun arazlar geliştiğinde ilaçla müdahale edilmesin kendi düzelir gibi bir durum olmuyor... kendi de öyle onu napcaz 🤷‍♀️

İlaç tedavisi cinnet, nöbet veya kriz geçirmedikçe hiç bir işe yaramaz. İlaç tedavisi kontrolünün yüzde 50+1 ini yitirmedikçe, iraden ve aklın ile kendi kendini şifalandıracak melekelerin seni tamamen terketmedikçe de işe yaramaz.
Alay edilmek istemiyorsanız lütfen bu cümleyi alanında uzman bir kişiye karşı kurmayın.

İyileşmeyecek kolu kesmek gibi düşünün bunu. Sorun çözülür ama kol geri gelmez.
Böyle bir şey yok. Bu ilaçların görevi beyin kimyasını dengelemek, varsa bir çentik törpülenir. Aman çentik demişken, kesilen kol örneğinden analoji yapmazsınız umarım.. Bozuk reseptörleri, kesik kol ile anlamaya çalışmayalım. Tedavi sonrası semptomlar hafifler ve işler çoğu zaman normale döner.

Fikir ile gelen bir hastalığı anti fikir ile düzeltmek gerekirken , bunu yapmayıp haplardan medet ummak başlı başına bir beyin hastalığı değil midir ?
Psikiyatrik hastalıklar sadece "fikir" ile ilgili değildir. Beyindeki kimyasal dengesizlikler, genetik faktörler ve çevresel etmenler bu hastalıkların gelişiminde rol oynar. Bu nedenle, sadece düşünce değişiklikleri ile tedavi edilmezler. İlaçlar, bu kimyasal dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olur. Sizin bahsettiğiniz fikir cart curt meselesi, zaten psikoterapi başlığı altında, çoğu vakit ilaç tedavisi ile birlikte uygulanıyor. Niş bir fikir değil pek.

Beyni uyuşturursan, kötü fikirlerle başetme becerini de kökten baltalamış olmaz mısın ?
İlaçlar, beyni uyuşturmaz. Doğru dozlarda ve uygun şekilde kullanıldığında, kişinin düşünme ve işlevsellik yeteneklerini iyileştirir. Nitekim; İlaç tedavisi, psikoterapi ile birlikte kullanıldığında, kişinin kötü ve baltalıyıcı fikirlerle başa çıkma becerisini geliştirir.

Basit düşünmek neden bu kadar zor oldu anlayamıyorum.
Psikiyatrik hastalıklar ve tedavileri karmaşıktır; basit düşünme, bu karmaşıklığı ve bireysel farklılıkları göz ardı edebilir. Her hastanın tedaviye verdiği yanıt farklıdır ve bu nedenle tedavi planları bireyselleştirilmiş olmalıdır. Karmaşık durumlar, karmaşık çözümler gerektirebilir ve basit düşünmek her zaman yeterli olmayabilir.

Alay edilmek istemiyorsanız lütfen bu cümleyi alanında uzman bir kişiye karşı kurmayın.

Uzmanların hegomonyası altında kala kala bu hale geldik. Bir retro sözü der ki : "İki uzman bir olsaldı samanlık seyran olurdu". Uzmanlar bile birbiri ile temelden çatışıyorken, takım tutar gibi uzman tutmaya başladık. Benim uzmanım şöyle diyor , senin uzmanın yanlış biliyora döndü iş.

Fikirle gelen sorunlar, anti fikirler ile çözülür.

Korkularının temelinde ölüm ve yaşlanma korkusu olana ahiret fikri ve ölüm ötesi fikirleri aşılanır. Varoluşsal korkuları olana ruhani varoluşsal düzlemdeki yeri ve rolü gösterilir. Keşif yolu hazırlanır.
Bunları idrak etmek için ileri sezgilere ve merak eden beyinlere ihtiyaç vardır. İlaç içen, ilacı çare olarak önceleyen kişiler gazetedeki köşe yazılarını bile okuyamayacak kadar kafayı işletmekten yoksun kalıyorlar. Büyük manşetleri ve son sayfaları okuyorlar. Bunu 90' ların analizi söylüyor. Artık gazeteler yerini reels'lara bıraktı durum daha da vahim oldu..

İlaç bağımlılığından kurtulun yoksa benim anlattığım basit şeyleri bile anlayamayacak kadar düz beyinli olursunuz.
Fikirlerle gelen kötü duygular, anti fikirlerle çözülür. İlaç içince 10 sayfa felsefi ve temelden şifa üreten bilgi yüklemesi yapamıyorum. Okuyup kafamı işletince kendimi içten toparlayabiliyorum.

Son düzenleme:
İlaçlar, beyni uyuşturmaz.

İlaçların kısa vadede cin çarpar gibi kalıcı hafıza kaybı veya daha dikkat çekici bir sorun yapmıyor oluşları, beynindeki birçok aktiviteyi engellemedikleri anlamına gelmiyor.
İlaçlar keşfini kapatıyorlar bir kere. İ

Keşfi zaten kapalı olanlar da var. Materyalist yaşayanlar var. Materyalizmin ruha çıkardığı intihar davetiyesini bile isteye bastırarak ignore edenler var. 3B de hayat bulmuş, ileri seviye algı mertebelerinde karşılığı olmayan insanlar var aramızda. Bu insanlarda ilaç tedavisi zaten işe yarar. Üst boyutlar latif enerjilerdir ve onları alarak içsel aydınlanma oluşturamayacak insanlar için sorun olmaz. Çünkü bu insanların 5 duyu ötesinde bir varlık karşılığı yok. Bilinç tohumları 3.boyuta kadar köklenmiş düşük algı seviyesinde yaşayan insanlar zaten sorumlu değiller. Onlar her türlü ilaç tedavisi olabilirler.

Pozitif frekansta kalmak gerekir. Bunun için mesai harcamak gerekir.

İnsan derin benliğine inebilirse, kendini dürüst bir şekilde hesaba çekebilirse, herhangi bir konuda pozitif bakış açısını ve duygu durumunu seçememesinin önündeki en büyük engeli yine kendi isyan edişlerinde bulur.

İsyan en büyük blokajdır. İblisin başlattığı ve perdeli duygularla insanları da etki altına aldığı bir tuzaktır. Bazı isyanlar sessizdir. Hır gür çıkarmadan umudunu ve inancını bilinçli olarak terketme ve kendini bile bile kötü olana teslim etmek sureti ile kendini belli eder.

İsyan, filmlerde gördüğümüzün aksine dışsal değil, içsel bir rest çekiş ve kendini bile bile kötü olana kurban ediştir. Böylece intikam alınacağı zannedilir.

Sonuç itibari ile, insanlar tüm yaşadıkları psikolojik zorlukların temelinde kendi kibirlerinden kaynaklı bir isyan edişi mutlaka bulacaktır.

Evren, isyan edenin (yani sessizce ama derin kibirden kaynaklanan o resti çekerek tüm kapılarını kapatanın) geleceğini bağlayarak çalışan örtülü bir sistemdir.

Son düzenleme:
Geri