"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ödüllü Bir Soru (yule)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayın Salick, elif_01, sarmaşık, Simam, bendekiben, ikbal1505, nur1 arkadaşlarımız aradığımız cevaba çok fazla yaklaşmamasına rağmen bu arkadaşlarımızın mesajlarında kendi emekleri olması, bilgi içermesi ve bir mantık oluşturması nedeniyle ödülü veriyorum. Tabi ki bu açıklamaya uygun başka arkadaşlarda vardı. Normalde ödül bu kadar kişiye verilmeyecekti. Cvabı veren ilk kişiye verip aradığımız cevap budur deyip konu kapatılacaktı. Bu olmadığı için uzun aradan sonra ilk defa ödüllü bir sorumuz olduğu için birden fazla kişiye ödülü vereceğim. Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Okunması güzel ve değerli yazıları paylaşmışsınız. Taktir edersiniz ki herkese ödülü vermek istedim ama benim için çok fazla yorucu olacağı için bu şekilde bir seçim yaptım. Yarışmalarımız devam edecek. İnşallah bir dahaki sefere diyelim. Ödülü alan arkadaşlarımızın ödüllerini bu konu başlığında paylaşıp konuyu kapatacağım. İsmi geçen arkadaşlar bana özel mesaj ile isimlerini ve doğum tarihlerini göndersinler.

Sevgi ve Işıkla.

İslam ve zaman çok değişik bir konu.. Zamanla tükenmek bilmeyen ve 1400 yıldır'da devam eden bir bireyin zengin olma,egolarını bir şekilde oluşturma kavramı taşır.(Bu cümle gücünü Ahzap 50. ayetten alır okuduğunuz da ne demek istediğimi anlarsınız.)
Bu aslında İlahi olarak bir ideolojidir.Dünya var olduğundan bu yana binlerce din ortaya çıkmıştır ve şu an da da 4300'den fazla din inancı olduğu bilimsel verilere göre bilinmektedir. Kısaca ilahi ideolojiler kuşaktan kuşağa yazılı ya da sözlü bir biçimde aktarılmıştır.Sözde ve yazanları göz önüne alacak olursak, Tanrı yahut Yaratıcı bir taşıyıcı yahut vekaletini verdiği kişilerce sözde ve nesnel olarak insanlara buyruklarını dile getirmiştir.Dinler ahtapot kolu gibi bir çok dala ayrılır,ama hepsi tek bir düşünceye hitap eder zengin olma farklı olma iç güdüsü..Dinlerde birbirini destekleyen bir cok nokta olsa'da hep zıt kutupları oluşturmuşlardır.Thor,Odin sümer dinlerinin tanrıları..Ve bilindik olarak Poseidon,Hades,Zeus Kronos ogulları bir olimpos dagında yasamakta olup insanları yönetmektedirler.. Bunlar günümüz içinde 'mit' olma niteliği taşımaktadırlar. Daha araştırıp cevabını bulduğum bir çok soru ve dinler var ama uzun uzun yazmak istemiyorum.'Bilemediğiniz' çok şey var. Kısaca belki de bundan 1000-1500 yıl sonra belki de daha kısa süre içerisinde en son gönderildiği iddia edilen ilahi ideolojiler de iler ki zamanlarda 'mit' olma özelliğini taşıyacaktır.İnsanlar hep birşeylere inanma iç güdüsüyle yaşadıkları için kendi Öznel ve vakıf değerlerini asla keşfedemediler.Okuyun burası önemli;İnsanlar birilerinin ya da birşeylerin yönetimine hep boyun eğmek zorunda bırakıldı seçim hakkı hiç tanınmadı bu yüzden insanlar birşeylere inanmaya mecbur kaldı. Aslında Yaratıcı'nın en büyük yaratma amacı bizim kendimizi bulmamızdı. Ama biz kendimizden o kadar çok uzaklaştık ki geri dönecek yolu bir türlü bulamıyoruz.Şimdi empati kurun yepyeni bir dünya hayal edin ama bu kadar büyük olmasın.İnsanlar hayal edin daha özgür,daha sosyalist kavramlara açıklık gösteren yardımlaşan ama asla bir lideri bir inancı olmayan Kılıca Kalkan'a boyun eğmeyen hep boynu dimdik bir insan hayal edin.Yok yok biz bunu edemeyiz cünkü birseylere inanmak zorundayız senin söylediklerin sacma.İşte cümleyi okurken aslında böyle birşey olamayacağını sizde biliyordunuz.Bugüne kadar hep birşeylere inanmak zorunda bırakıldınız fikriniz cümleyi okurken bile değişmedi.Dünya bilimsel verilere göre bir çok çağ ve ideolojiye tanıklık etmiştir. Şu an daki dünyevi ideolojiler sadece eskilerin yenisidir başlangıc hep aynıdır ama sonuç asla değişmeyecektir.-

Yazımı burada bitiriyorum cok uzun zamandır sitenize uğrayamamıştım bu beni üzdü geçen zamanlar da neler değişmiş diyerek tekrar gelmek istedim. İçimde öyle bir ışık vardı ki bütün cevapları zincirleme olusturarak bir halat yapıp yep yeni seyler üzerinde çalışmaktı.
'ÖZ'e dönmek için kendinizden başka hiç bir inanca sahip olmanıza gerek yok.İnanç denilen soyut ama güçlü enerji zaten zihninizde gizli 'akıl' olarak.
Sorgulayın ve sorun. Unutmayın sormadığınız soruların cevabını asla bulamazsınız..

Bu arada kusura bakmayın sanırım geç kalmışım ama tüm üyelerin okumasını tavsiye ederim . Sağlıcakla Kalın iyi forumlar..

Sevgili excellency;
Sitemizde renkli harf kullanımı sadece yöneticilere aittir. Özellikle kırmızı rengi, yönetim uyarı amaçlı kullanmaktadır, bunun dışında kırmızı renk kullanmak yasaktır. Standart renk kullanmanızı rica ediyoruz.

Sevgili excellency;
Sitemizde renkli harf kullanımı sadece yöneticilere aittir. Özellikle kırmızı rengi, yönetim uyarı amaçlı kullanmaktadır, bunun dışında kırmızı renk kullanmak yasaktır. Standart renk kullanmanızı rica ediyoruz.

doğrudur kusura bakmayın bilmediğim için ilk ve son olsun öyleyse. Sadece bazı yerlerin altını çizmek istediğimden o şekilde oluşturmuştum uyarınız için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri