Evliliğe isteksizlik neden olur ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ebruuus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çocuk yapabilecek insan kalmadı.Yeterlilikleri yok bu konuda.Normalde çocuk yapan insanlar son on yılda vardı.Bu insanların çocukları yani her iki çocuktan biri okula aç gidiyor.Verimli olabilmesi için temel gıdası yok.Büyük ihtimal dünde buna benzer bir durum vardı.Yeni bir şey değil ama çocuk sahibi olma oranı yüksekken bile çocukların iyi bir geleceği yok.Babadan kalma bir lanet koşullar devam ediyor.
Evet maalesef doğru düzgün kahvaltılık bile alamayanlar habire çocuk yapma telaşında çok değerli! genlerini dünyaya yaymadan gitmek istemiyorlar. Çocuğa bırakacak en azından bir evin yoksa dünyaya getirdiğin çocuktan minnettarlik bekleme, başkalarına ucuz hizmetli yaparak bir de ana baba hakkı edebiyatı yaparlar.

Çocuk konusunda birisi demiştiki, ya dünyaya zararlı birisini getirirsem.. yani işte bu duyarlılık çoğunda yok.. tek dertleri çocuklarına en iyisini sunmak ya senin sunduğun en kötü şey çocuğunsa.. Allah korusun bütün milleti kendinden nefret ettiren birilerinin annesi olmak istemezdim.
Çocuk fedakarlık, zaman, enerji, para gerektiriyor. Bazı çok bilmiş hayvan düşmanlarının dediği gibi eve kedi/köpek almak yerine üremeyi tercih etmekle bitmiyor mesele. zaten onların yolundan giden neyki çıkardığı ne olsun, bazı insanlar kötüye bazıları da iyiye eğilimli ama mümkün olan en doğru şekilde ilgilenip eğitim vermek de ailenin toplumun kontrolünde.
Çocuk sahibi olmanın tek anlamlandırabildiğim şekli zaten dünyaya gelmiş ve annesiz babasız olan bir çocuğu evlat edinmek. Çocuk yapanların samimiyetine inanmıyorum çoğu zaman. O çocuğu gerçekten seviyorsan senin dna'nı taşıyıp taşımamasının zerre önemi olmamalı. Daha geniş bir perspektifte bakarsak da gerçekten sevebilme kabiliyetine sahipsen de bir hayvanı sevmekle bir çocuğu sevmek senin için farklı olmamalı. Gel de bunu incel erkeklere, türk aile yapısına hatta tüm geleneksel aile yapılarına anlat işte. Hepsi bencil ve sevmeyi bilmiyor. Nefretini onlara karşılık veremeyecek hayvanlardan çıkarıyorlar. Elbet bir gün bunun da bedelini misli misli ödeyecekler.

Geri