"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Esmaül Hüsna-Meditasyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Oenomaus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oenomaus

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Esmaül Hüsna zikirleri çok etkili biliyorum ancak ben daha farklı bir şey belirtmek istiyorum bu konuyla ilgili:Esmaları zikretmek dışında herhangi bir esmanın sembolünü alıp onun üzerine meditasyon yapmak da etkili olur mu?Zikir esnasında ortaya çıkan enerji,ilgili esma sembolünün üzerine yoğunlaşıldığı zaman da ortaya çıkar mı?Bunu öğrenmek istiyorum.Mesela yoga sembolleri üzerine meditasyon yapılarak da etki sağlanabiliyor,mantrayı söylemek dışında.Ve malum;bazı insanların zikir yapmasına engel durumlar olabilir.(dilsiz olmak,ağız ameliyatı vs.)Toparlarsam;yogada olduğu gibi esmaül hüsna çalışmasında da sembol meditasyonu yapılabilmekte midir?

Teşekkürler.

Bana kalırsa dini bir sakıncası olmaz.Meditasyon sadece zihin dinlendirme sanatı olarak bilinir ve uzak doğu kökenlidir.Herhangi bir dine mensup olduğunu iddia etmek yanlış olur.Bugün bir çok farklı dine mensup insan meditasyon yapıyor.Bunu esma zikirleri ile birleştirmek yanlış olmaz diye düşünüyorum.Sonuçta hiçliğe odaklanıp içindeki yaratıcınla iletişime geçiyorsun.Bunun islamca bi sakıncası olacagını sanmam.Tabi bu benim şahsi görüşüm.Diğer üye arkadaşların da fikirlerini almak istersiniz diye düşünüyorum.Ayrıca şuraya da değinmeden geçemeyeceğim : asıl önemli olan zikrin kalben yapılması olduğu için dilsiz birinin zikir yapamayacağını söylemek yanlıştır fikrimce. ::: İYİ FORUMLAR :::

Merhaba arkadaşlar,

Esmaül Hüsna zikirleri çok etkili biliyorum ancak ben daha farklı bir şey belirtmek istiyorum bu konuyla ilgili:Esmaları zikretmek dışında herhangi bir esmanın sembolünü alıp onun üzerine meditasyon yapmak da etkili olur mu?Zikir esnasında ortaya çıkan enerji,ilgili esma sembolünün üzerine yoğunlaşıldığı zaman da ortaya çıkar mı?Bunu öğrenmek istiyorum.Mesela yoga sembolleri üzerine meditasyon yapılarak da etki sağlanabiliyor,mantrayı söylemek dışında.Ve malum;bazı insanların zikir yapmasına engel durumlar olabilir.(dilsiz olmak,ağız ameliyatı vs.)Toparlarsam;yogada olduğu gibi esmaül hüsna çalışmasında da sembol meditasyonu yapılabilmekte midir?

Teşekkürler.
Güzel soru.
Bu dediğinizin sakıncası yoktur ve hatta ibadettir.
Etkili olup olmayacağı tamamen kişiye bağlıdır. Bunun dışında etkili olmaması için neden yoktur. Yani sadece söylemek, yazmak, çizmek değil gerçekten kendinize dürüst olup, neyi ne için yaptığınızı bilmek, niyet önemlidir. Başka çalışmalarda da elbette bu geçerli. Esmalar birer anahtar ve araçtır. Çok güçlü kapıları açan anahtarlardır ve diğer anahtarlardan daha fazla kapı açarlar.
İmgeleme ile enerji yönlendirmesi yapılabilir. Ses ile zikir titreşimi daha kolay yönlendirebilmek için hep tercih edilir. Ben burada mesela suya odaklanmayı ve bir anten gibi kullanıp suyun titreşiminden faydalanmayı tercih ederim. Vücudumda en bol olan şey de su. Evrende hiçbir şey tesadüf değildir, kanın kırmızı olması bile.. Çok şey anlattım aslında sadece detaylandırabilecek müsaitliğim yok.

Niyetinizin güzelliginden bir süphem yok ama tavsiye edilir bir yöntem degil sizinki.

Sembol demissiniz, bir esmanin sembolu nedir ki ? Dersekki arapca yaziliss sekli olabilir. Bu o esmanin bir sembolu degildir, esmanin iceregi hakkinda hic bir seydir o yazi.
Islam dini ibadetleri hakinda bir cok sembolu kabul eder mesela hac baslica sembolerden olusan bir seydir, fakat söz konusu esma ve Allah ise hic bir sembolu kabul etmez, zaten bunu yapmak sirktir. Her hangi bir sekle sembole bu esmanin yazilis sekli olsa bile siz Allah'in bir gücünü isnad ettiginizde islam dairesinin disina cikmis oluyorsunuz. Size mental acidan bir fayda getirmedigi gibi sizin inancsiniza ciddi boyutta zarar verir. Yani atiyorum Allah lahfizina Allah'i isnad edemezsiniz.Allah'i imajine hic edemezsiniz bu islamda yasak bir durumdur, onun zati hakinda düsünülmez. Allah Allah'in zati ismidir.

Diger esmalardada is degismiyor, her esmanin durumuna göre sorunlar doguracaktir bu yöntem.
Sembollestirme yok zaten dinde, bu baslica yasak.Ve zikir mantra degildir.Mantra da bir takim sözler tekrarlanir, esma zikrindede bu yapilir ama mantra mantiginda degil. Bu yüzden dil ve agiz lazim degildir, zikir islam kaynaklarinda tekrarlamak degildir hatirlamaktir, esmayi manasi itibariyle anlamak üzerinde efekkür etmek ciddi boyutta kafa yormak kisinin zihninde bir alt yapi olsuturur ,buna zikir denilir burada tekrarlama yoktur,kisiler o esma hakkinda bir altyapi sahibleri olduklari zaman tekrarlama islemine girerler.Yani gercekten basari saglamak isteyenler icin zikrin hakikati budur.

Niyetinizin güzelliginden bir süphem yok ama tavsiye edilir bir yöntem degil sizinki.

Sembol demissiniz, bir esmanin sembolu nedir ki ? Dersekki arapca yaziliss sekli olabilir. Bu o esmanin bir sembolu degildir, esmanin iceregi hakkinda hic bir seydir o yazi.
Islam dini ibadetleri hakinda bir cok sembolu kabul eder mesela hac baslica sembolerden olusan bir seydir, fakat söz konusu esma ve Allah ise hic bir sembolu kabul etmez, zaten bunu yapmak sirktir. Her hangi bir sekle sembole bu esmanin yazilis sekli olsa bile siz Allah'in bir gücünü isnad ettiginizde islam dairesinin disina cikmis oluyorsunuz. Size mental acidan bir fayda getirmedigi gibi sizin inancsiniza ciddi boyutta zarar verir. Yani atiyorum Allah lahfizina Allah'i isnad edemezsiniz.Allah'i imajine hic edemezsiniz bu islamda yasak bir durumdur, onun zati hakinda düsünülmez. Allah Allah'in zati ismidir.

Diger esmalardada is degismiyor, her esmanin durumuna göre sorunlar doguracaktir bu yöntem.
Sembollestirme yok zaten dinde, bu baslica yasak.Ve zikir mantra degildir.Mantra da bir takim sözler tekrarlanir, esma zikrindede bu yapilir ama mantra mantiginda degil. Bu yüzden dil ve agiz lazim degildir, zikir islam kaynaklarinda tekrarlamak degildir hatirlamaktir, esmayi manasi itibariyle anlamak üzerinde efekkür etmek ciddi boyutta kafa yormak kisinin zihninde bir alt yapi olsuturur ,buna zikir denilir burada tekrarlama yoktur,kisiler o esma hakkinda bir altyapi sahibleri olduklari zaman tekrarlama islemine girerler.Yani gercekten basari saglamak isteyenler icin zikrin hakikati budur.
La Edri yukarıda bahsettiğim imgeleme, simge vs. hakkında çok yüzeysel yazmışım, sen yazınca fark ettim yanlış anlaşılmaya çok müsait. Bir ara detaylı yazacağım.

ÖĞRENMEK-ANLAMAK-İDRAK ETMEK-FARKINDALIK-BİLİNÇLİ FARKINDALIK-BİLİNÇSİZ FARKINDALIK...
bu sistemi anlamak için şöförlüğü-araç kullanmayı bir düşünün...

öğrenmek:
konu: esmaül hüsna ile meditasyon

esmaül hüsna=en güzel isimler
meditasyon =Vikipedi, özgür ansiklopedi

Meditasyon, Latince meditatio kelimesinden türetilmiş, sözcük anlamıyla birçok Batı dilinde "derin düşünme" anlamına gelmekte olan bir terim olup, sözlüklerde, "kişinin iç huzuru, sükûnet, değişik şuur halleri elde etmesine ve öz varlığına ulaşmasına olanak veren, zihnini denetleme teknikleri ve deneyimlerine verilen ad" olarak tanımlanır.

soruyu sorup konuyu açan arkada bu yolla devam ederek araştırabilir...

yukarıda ki cevabı veren arkadaşa da bir kaç kelime etmem gerek...
"Sembol demissiniz, bir esmanin sembolu nedir ki ? Dersekki arapca yaziliss sekli olabilir. Bu o esmanin bir sembolu degildir, esmanin iceregi hakkinda hic bir seydir o yazi.
Islam dini ibadetleri hakinda bir cok sembolu kabul eder mesela hac baslica sembolerden olusan bir seydir,.."

1-islamda ezan dışında sembol yoktur ve sembol kullanımı yasaklanmıştır,hilal bile bidat-ı hasene kabul edilenlerden olup sonradan kullanılmaya başlanmıştır...
2-esmaül hüsnanın sembolleştirilmesi bizi hinduizme döndürür:99 esma 99 tanrı...

"fakat söz konusu esma ve Allah ise hic bir sembolu kabul etmez, zaten bunu yapmak sirktir. Her hangi bir sekle sembole bu esmanin yazilis sekli olsa bile siz Allah'in bir gücünü isnad ettiginizde islam dairesinin disina cikmis oluyorsunuz. Size mental acidan bir fayda getirmedigi gibi sizin inancsiniza ciddi boyutta zarar verir. Yani atiyorum Allah lahfizina Allah'i isnad edemezsiniz.Allah'i imajine hic edemezsiniz bu islamda yasak bir durumdur, onun zati hakinda düsünülmez. Allah Allah'in zati ismidir..."

hani,99 esma 99 tanrı demiştik ya,
"allah" lafzı içinde yinyang hayal edin...
rahman ve rahim olan allah... hayal edin...

şirk,ortak koşmaktır,ortak koşmadığınız sürece hayal edebilirsiniz...

esma-ül hüsna ve "allah" lafzı ile çalışmalar yapılabilir,hem mental,hem ruhsal,hemde fiziksel bir çok fayda gösterir...

Bu konu için detaylar vermek gerek. Yönetici arkadaşlarım düzenleme yapabilirse sevinirim.

İmgeleme: Bu konu için, imgeleme Allah'ı imgelemek değil. Zaten mümkün de değil, dini olarak küfür kısmına da girer. İlgili esmanın etksini üstünüzde imgeleyebilirsiniz. Bu da sadece hissiyatınızı kuvvetlendirmesi içindir. Zaten orijinal etkiyi de, sizi çevreleyen gücü de bir takım lütuflar size verilmemişse anlamlandırmakta çok zorlanırsınız. Buradaki imgeleme ''mış gibi yapmak'' durumudur. Denize atlamadan belli tekniklerle yüzmüş gibi yapmak, yüzmeyi öğrenmenin ilk derslerinden biridir, gibi anlatayım.

Sembol: Buradaki sembol sadece ilgili esmanın yazı hali ve/veya vefki olur. Bu sembol odaklanmaya yardım etsin diyedir. İmgeleme de burada başlar. Sürekli gözünüzü açmak zorunda değilsiniz, aklınıza farklı görüntüler gelir de dikkatiniz dağılmasın diyedir.

İnsan bir objeyi karşısına alırda devamlı onu zikrederse bir müddet sonra sadece onu düşler hayaller bile görmeye başlar. mesela obje olarak bir kağıt parayı koyun sadece para para para diye düşünün göreceksiniz paradan başka bişe düşünemez hale geleceksiniz hatta bunu düşünmek size huzur verecek rahatlatacak bile yani esmaül hüsna ile de yapılabilir başka objelerlede yapılabilir.

ÖĞRENMEK-ANLAMAK-İDRAK ETMEK-FARKINDALIK-BİLİNÇLİ FARKINDALIK-BİLİNÇSİZ FARKINDALIK...
bu sistemi anlamak için şöförlüğü-araç kullanmayı bir düşünün...

öğrenmek:
konu: esmaül hüsna ile meditasyon

esmaül hüsna=en güzel isimler
meditasyon =Vikipedi, özgür ansiklopedi

Meditasyon, Latince meditatio kelimesinden türetilmiş, sözcük anlamıyla birçok Batı dilinde "derin düşünme" anlamına gelmekte olan bir terim olup, sözlüklerde, "kişinin iç huzuru, sükûnet, değişik şuur halleri elde etmesine ve öz varlığına ulaşmasına olanak veren, zihnini denetleme teknikleri ve deneyimlerine verilen ad" olarak tanımlanır.

soruyu sorup konuyu açan arkada bu yolla devam ederek araştırabilir...

yukarıda ki cevabı veren arkadaşa da bir kaç kelime etmem gerek...
"Sembol demissiniz, bir esmanin sembolu nedir ki ? Dersekki arapca yaziliss sekli olabilir. Bu o esmanin bir sembolu degildir, esmanin iceregi hakkinda hic bir seydir o yazi.
Islam dini ibadetleri hakinda bir cok sembolu kabul eder mesela hac baslica sembolerden olusan bir seydir,.."

1-islamda ezan dışında sembol yoktur ve sembol kullanımı yasaklanmıştır,hilal bile bidat-ı hasene kabul edilenlerden olup sonradan kullanılmaya başlanmıştır...
2-esmaül hüsnanın sembolleştirilmesi bizi hinduizme döndürür:99 esma 99 tanrı...

"fakat söz konusu esma ve Allah ise hic bir sembolu kabul etmez, zaten bunu yapmak sirktir. Her hangi bir sekle sembole bu esmanin yazilis sekli olsa bile siz Allah'in bir gücünü isnad ettiginizde islam dairesinin disina cikmis oluyorsunuz. Size mental acidan bir fayda getirmedigi gibi sizin inancsiniza ciddi boyutta zarar verir. Yani atiyorum Allah lahfizina Allah'i isnad edemezsiniz.Allah'i imajine hic edemezsiniz bu islamda yasak bir durumdur, onun zati hakinda düsünülmez. Allah Allah'in zati ismidir..."

hani,99 esma 99 tanrı demiştik ya,
"allah" lafzı içinde yinyang hayal edin...
rahman ve rahim olan allah... hayal edin...

şirk,ortak koşmaktır,ortak koşmadığınız sürece hayal edebilirsiniz...

esma-ül hüsna ve "allah" lafzı ile çalışmalar yapılabilir,hem mental,hem ruhsal,hemde fiziksel bir çok fayda gösterir...

Degerli arkadasim,yukaridaki yazinizda ne demek istediniz yada neyi savundunuz tam olarak anlamadim, biraz karisik olmus.

Her insan yaptigi ve uyguladigi seylerde özgürdür,arkadas dilerse sembollestirir ama o soru sormus uygunmudur demis, bende kendi bilgim dahilinde bilgi verdim.Sizin bana laf söylemeniz zan ettiginiz üzere lazim degil, zira ben ne sizin nede bir baskasinin ibadet seklinizden sorumlu degilim.

islam dininde tek sembol ezandir demisiniz, hayir degildir, Kaabe, seytan taslamk merve sefa arasi yurumek namazdaki her hareket.Ihram, abdestin her hareketi ve sayisi tavaf ve sayisi, hatta vakfe ve arafat bir semboldur. Ibadetlerin her birisinin bantini degerleri vardir zahire cikmasi icin hareketler ve fiiller ortaya konulur, tabiki sembolik.

Ayrica;" hani 99 esma 99 tanri demistik ya" demissiniz.Öyle bir sey demedik, hic kimsede tevhid dininde böyle bir sey demez.Siz neye dayali dediniz .Allah Allah'tir ve esmalari onun özellikeridir, tevhid edilmesi gerekir 99 ayri güc yoktur.

Göz boncugunun haram olmasinin sebebi o sevimli ve göze hos gelen nesnenin cinsi degil, kisinin ona esmayi vermesi imgelemesi onu o gücte sembollestirmesi, yani "koruyan gözeten kollayan" Bu acilimin sahibi Allah'tir ve esmasi "Hafiz" dir yani muhafaza eden.Bu gücü bu nesneye isnad etmediginiz sürece o zaten bir takidir aksessuardir,ve kullnilmasinda bir sorun yoktur. Ve yukarida önerilen uygulama ayni bu gözboncugu uygulamasi gibidir, farkli esmalarda farkli semboler..Mesele nesne sekil suret degil ,kisinin ona isnad ettigi güc.Hayali yapincada degisiklik arz etmez, zira totem olusuyor ve totem kabul görmez.

Islam da insanlar ibadetleri/calismalari ile yücelmez, kisi ancak edebi ile yükselir, edep ise Allah'a haya takva, saygidir.Hic bir sey bilmeyen ve uygulayamayan bir insan sirf adabindan dolayi bir cok abide göre muazzam yol kat edebilir.Niyet bu yüzden ibadetin gözbebegidir.
Ying-Yang sembolunu Allah olarak tasvir edin tabiki ama bu ne kadar adaba uygundur onuda siz bileceksiniz. Bunlar cok ince isler, baska dinlerden uygulamalari dine alip bambaska din yasamaktan ise o baska dinler dogrultusunda yasamak daha mantikli. En azindan neyi neden yaptigini bilir insan.

Balik restoranlarinda ortaya karisik bir salata istenir ya, sizin mantikda ona benzemis, Allah'i ying-yang olarak hayal edelim bunu Rahman ile yoguralim birde cevresine 99 tanri koydukmu tamamdir, limonda istermisiniz :) Kizmayin bana lütfen ama hakkaten bu tevhid degil. Allah hayali zanni bir seyi kabul etmiyor buna direk sirk diyor, ve siz sirk kosulmadigi süre diye baslayan cümlenizi hayal edin diye tamamliyorsunuz.Kimse sirkini eli ile tutamaz sirk zaten hayaldeki isnaddir.Inege tapanlarin sirki o inegin yaratilisinda degil kisinin aklindaki hayalindeki inansitadir.

1-yukarıdaki yazı iki parça idi forumun azizliğine uğradı...
2-"Kaabe, seytan taslamk merve sefa arasi yurumek namazdaki her hareket.Ihram, abdestin her hareketi ve sayisi tavaf ve sayisi, hatta vakfe ve arafat bir semboldur." haccın rukunları-olmazsa olmazlarıdır,sembol değildir...
3-"Ibadetlerin her birisinin bantini degerleri vardir zahire cikmasi icin hareketler ve fiiller ortaya konulur, tabiki sembolik."
ibadet şekilleri vardır ve bunlar sembolik değildir,sembol değil şekildir,yani olmazsa olmaz...
4-"batıni" kısımlar ibadetlerin içinde değil,ibadetlerin özündedir... ilgilenenler için "namaz müminin miracıdır..."
5-"Ayrica;" hani 99 esma 99 tanri demistik ya" demissiniz.Öyle bir sey demedik, hic kimsede tevhid dininde böyle bir sey demez.Siz neye dayali dediniz .Allah Allah'tir ve esmalari onun özellikeridir, tevhid edilmesi gerekir 99 ayri güc yoktur."
ben dedim,(kaybolan kısımda öncesi vardır...) esmalar aslının önüne geçerse hindulaşırız,99 esma 99 tanrı olur...
6-"Göz boncugunun haram olmasinin sebebi o sevimli ve göze hos gelen nesnenin cinsi degil, kisinin ona esmayi vermesi imgelemesi onu o gücte sembollestirmesi, yani "koruyan gözeten kollayan" Bu acilimin sahibi Allah'tir ve esmasi "Hafiz" dir yani muhafaza eden.Bu gücü bu nesneye isnad etmediginiz sürece o zaten bir takidir aksessuardir,ve kullnilmasinda bir sorun yoktur. Ve yukarida önerilen uygulama ayni bu gözboncugu uygulamasi gibidir, farkli esmalarda farkli semboler..Mesele nesne sekil suret degil ,kisinin ona isnad ettigi güc.Hayali yapincada degisiklik arz etmez, zira totem olusuyor ve totem kabul görmez.
EH!!!
şimdi,"el hafızı" açıklamanı 99 ile çarp ve bunu benim 99 esma 99 tanrı dememle sağlama yap bakalım sonuç ne çıkacak???
7-"Islam da insanlar ibadetleri/calismalari ile yücelmez, kisi ancak edebi ile yükselir, edep ise Allah'a haya takva, saygidir.Hic bir sey bilmeyen ve uygulayamayan bir insan sirf adabindan dolayi bir cok abide göre muazzam yol kat edebilir.Niyet bu yüzden ibadetin gözbebegidir.(ehl-i tarik masalları... birde kurana bak...)
Ying-Yang sembolunu Allah olarak tasvir edin tabiki ama bu ne kadar adaba uygundur onuda siz bileceksiniz.
(bildiğim için yazdım,cevap yazmak için acele edeceğine azıcık düşünseydin ne yapıyor bu diye... RAHMAN VE RAHİM FALANDA YAZMIŞIM...)
Bunlar cok ince isler, baska dinlerden uygulamalari dine alip bambaska din yasamaktan ise o baska dinler dogrultusunda yasamak daha mantikli. En azindan neyi neden yaptigini bilir insan."
BAŞKA DİNLER YOK...
allah indinde tek bir din var, o da islam (ayet)
olaya bu açıdan bakabilecekmisin?
hintlilerin islamı esmaları tanrılaştırmadan evvel yaşadıklarını düşündüğünde ne kadar müslüman olabileceklerini veya müslümanların esmaları putlaştırdığında ne kadar hindu olduklarını biraz daha düşün istersen...
brahman babile geldiğinde,ve babilden aşağı gittiğinde nasıl önce abraham,sonra ibrahim olmuş onuda kavrarsın...
7-"Balik restoranlarinda ortaya karisik bir salata istenir ya, sizin mantikda ona benzemis, Allah'i ying-yang olarak hayal edelim bunu Rahman ile yoguralim birde cevresine 99 tanri koydukmu tamamdir, limonda istermisiniz :) Kizmayin bana lütfen ama hakkaten bu tevhid degil. Allah hayali zanni bir seyi kabul etmiyor buna direk sirk diyor, ve siz sirk kosulmadigi süre diye baslayan cümlenizi hayal edin diye tamamliyorsunuz.Kimse sirkini eli ile tutamaz sirk zaten hayaldeki isnaddir.Inege tapanlarin sirki o inegin yaratilisinda degil kisinin aklindaki hayalindeki inansitadir."

eğer forumda kalmaya devam edersem,sana "la ilahe illallah" ne demektir,"illa alla" noktası ile hayat nizamı nasıl olur ve kurani tevhid ne demektir anlatırım,
o zamana kadar sen yazdıklarımı bir daha oku...

Merhaba.Bana olumlu-olumsuz yanıt veren herkese çok teşekkürlerimi sunarım.Ama niyetimin şirke çekilmesi biraz abesle iştigal oldu,ne yalan söyleyeyim.Bu konudaki kafa karışıklığını giderebilmek için de size Tsavvufta Meditasyon adlı yazıyı okumanızı isterim.Link vermek yasak olduğundan sadece bunu söylemekle yetineceğim.Tasavvufta meditasyon diye aratın,çıkar.Ve orada şu yazar:Zikredilen esma ışıltılı olarak göz önünde canlandırılır.Yani bu şekilde ilgili esmanın etkisi güçlendirilir.Buna istinaden böyle bir fikre kapıldım.Ha;siz diyorsanız Mevlana'dan tut,Hoca Ahmet Yesevi'ye kadar hepsi ve tüm tasavvuf şirktir,o zaman burada şirk diyenlere laf yetiştirmemin bir anlamı yok.Tekrar teşekkür ederim.Hepinize iyi forumlar.

kısa ve öz...

rabıta dan başlamak üzere birçok eylem yapılır ve düzgün yapıldığında şirk ile alakası yoktur...

esma ile zikir-nefes çalışmaları yapılabilir,ama terkip hazırlanması ancak ehl-i tarafından olmalıdır...

terkip=esma adı+zikir ve nefes sayısı ile uygulanış şekli

kısa ve öz...

rabıta dan başlamak üzere birçok eylem yapılır ve düzgün yapıldığında şirk ile alakası yoktur...

esma ile zikir-nefes çalışmaları yapılabilir,ama terkip hazırlanması ancak ehl-i tarafından olmalıdır...

terkip=esma adı+zikir ve nefes sayısı ile uygulanış şekli

Rabıta gerekli değildir. Kısa ve öz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri