1-yukarıdaki yazı iki parça idi forumun azizliğine uğradı...
2-"Kaabe, seytan taslamk merve sefa arasi yurumek namazdaki her hareket.Ihram, abdestin her hareketi ve sayisi tavaf ve sayisi, hatta vakfe ve arafat bir semboldur." haccın rukunları-olmazsa olmazlarıdır,sembol değildir...
3-"Ibadetlerin her birisinin bantini degerleri vardir zahire cikmasi icin hareketler ve fiiller ortaya konulur, tabiki sembolik."
ibadet şekilleri vardır ve bunlar sembolik değildir,sembol değil şekildir,yani olmazsa olmaz...
4-"batıni" kısımlar ibadetlerin içinde değil,ibadetlerin özündedir... ilgilenenler için "namaz müminin miracıdır..."
5-"Ayrica;" hani 99 esma 99 tanri demistik ya" demissiniz.Öyle bir sey demedik, hic kimsede tevhid dininde böyle bir sey demez.Siz neye dayali dediniz .Allah Allah'tir ve esmalari onun özellikeridir, tevhid edilmesi gerekir 99 ayri güc yoktur."
ben dedim,(kaybolan kısımda öncesi vardır...) esmalar aslının önüne geçerse hindulaşırız,99 esma 99 tanrı olur...
6-"Göz boncugunun haram olmasinin sebebi o sevimli ve göze hos gelen nesnenin cinsi degil, kisinin ona esmayi vermesi imgelemesi onu o gücte sembollestirmesi, yani "koruyan gözeten kollayan" Bu acilimin sahibi Allah'tir ve esmasi "Hafiz" dir yani muhafaza eden.Bu gücü bu nesneye isnad etmediginiz sürece o zaten bir takidir aksessuardir,ve kullnilmasinda bir sorun yoktur. Ve yukarida önerilen uygulama ayni bu gözboncugu uygulamasi gibidir, farkli esmalarda farkli semboler..Mesele nesne sekil suret degil ,kisinin ona isnad ettigi güc.Hayali yapincada degisiklik arz etmez, zira totem olusuyor ve totem kabul görmez.
EH!!!
şimdi,"el hafızı" açıklamanı 99 ile çarp ve bunu benim 99 esma 99 tanrı dememle sağlama yap bakalım sonuç ne çıkacak???
7-"Islam da insanlar ibadetleri/calismalari ile yücelmez, kisi ancak edebi ile yükselir, edep ise Allah'a haya takva, saygidir.Hic bir sey bilmeyen ve uygulayamayan bir insan sirf adabindan dolayi bir cok abide göre muazzam yol kat edebilir.Niyet bu yüzden ibadetin gözbebegidir.(ehl-i tarik masalları... birde kurana bak...)
Ying-Yang sembolunu Allah olarak tasvir edin tabiki ama bu ne kadar adaba uygundur onuda siz bileceksiniz.
(bildiğim için yazdım,cevap yazmak için acele edeceğine azıcık düşünseydin ne yapıyor bu diye... RAHMAN VE RAHİM FALANDA YAZMIŞIM...)
Bunlar cok ince isler, baska dinlerden uygulamalari dine alip bambaska din yasamaktan ise o baska dinler dogrultusunda yasamak daha mantikli. En azindan neyi neden yaptigini bilir insan."
BAŞKA DİNLER YOK...
allah indinde tek bir din var, o da islam (ayet)
olaya bu açıdan bakabilecekmisin?
hintlilerin islamı esmaları tanrılaştırmadan evvel yaşadıklarını düşündüğünde ne kadar müslüman olabileceklerini veya müslümanların esmaları putlaştırdığında ne kadar hindu olduklarını biraz daha düşün istersen...
brahman babile geldiğinde,ve babilden aşağı gittiğinde nasıl önce abraham,sonra ibrahim olmuş onuda kavrarsın...
7-"Balik restoranlarinda ortaya karisik bir salata istenir ya, sizin mantikda ona benzemis, Allah'i ying-yang olarak hayal edelim bunu Rahman ile yoguralim birde cevresine 99 tanri koydukmu tamamdir, limonda istermisiniz

Kizmayin bana lütfen ama hakkaten bu tevhid degil. Allah hayali zanni bir seyi kabul etmiyor buna direk sirk diyor, ve siz sirk kosulmadigi süre diye baslayan cümlenizi hayal edin diye tamamliyorsunuz.Kimse sirkini eli ile tutamaz sirk zaten hayaldeki isnaddir.Inege tapanlarin sirki o inegin yaratilisinda degil kisinin aklindaki hayalindeki inansitadir."
eğer forumda kalmaya devam edersem,sana "la ilahe illallah" ne demektir,"illa alla" noktası ile hayat nizamı nasıl olur ve kurani tevhid ne demektir anlatırım,
o zamana kadar sen yazdıklarımı bir daha oku...