Bu konuyu daha önce başka bir konu başlığı altında tartışmıştık...Size nasıl davranılıyorsa öyle davranın hatta iki katı abartın!Eskiden ben de sürekli şikayet ederdim bu durumdan .Ama annem mi,akrabam mı kim olursa olsun bana soru bile sormaya çekinir hale geldiler.Onlar çok mu sinirli sen daha sinirli ol!Onlar senin kimseyle görüşmeni istemiyor mu?Sen de hesap sor,sen de annenin arkadaşlarına karış!Sen kendi kafanda örnekleri arttır artık.Eğer ayrı eve çıkmak gibi bir imkan varsa,zaten durma!İnsanın maddi özgürlüğü olunca manevi özgürlüğü de başlar.Eğer henüz maddi özgürlüğüne kavuşmadıysan ,maddi özgürlüğünü eline alana kadar sana ne yapılıyorsa aynı şekilde karşılık ver!Yoksa hiç kimse sana ne yaptığını anlamaz.Yani aile bireyleri sana psikoloik olarak eziyet ettiğinin bile farkında değildir.Eğer sen de onların duygularının onlara abartarak yansıtırsan belki bir sorgularlar..Bu kişiye ne oldu da böyle tepkiler veriyor diye...Bu konuyu konuştuğumuz yere senin adını etiketleyeyim de,olursa o bölümden okumaya devam edersin belki...Söylediklerimin hiç biri taşınmadığın sürece çözüm değil tabii ki ama o evde sen de yaşıyorsun ve daha rahat yaşayabilirsin en azından bu tepkileri vererek...Ama enerji vampirliğini düşününce bu tepkiler yanlış gibi duruyor ama senin sorununda başka bir durum sözkonusu...Her insan ilişkilerine sınır koymalı,sınırlar sağlıklıdır ....