Metanoia
Kayıtlı Üye
Kültürel etkiyi yadsımayın bence, kendi ailemden biliyorum. Erkek egemen bir toplumuz, özellikle yaşlı nesil bu şekilde yetiştirilmiş zaten. Erkektir, babadır yapar şeklinde. Ben anneme bu konuda çok kızıyorum, maddi bağımsızlığa sahip kültürlü bir kadın olmasına ve babamla arasında başından beri bir sevgi bağı olmamasına rağmen evliliğini sonuna kadar sürdürmeyi seçti. Sonuç olarak hem kendi hayatı hem çocuklarının hayatı hem de dolaylı yoldan sorunlara sebep olan kişi babam olmasına rağmen onun da hayatı nihayetinde mahvolmuş oldu. Ne gerek vardı bu kadar zorlamaya diyorum anneme hep, haklısın diyor ama yine olsa yine aynısını yapar eminim. Kültür ve yetiştiriliş çok önemli bir konu. Yeni nesil bu tarz konularda çok daha bilinçli bence.Çok ilginç biraz okudum ve etrafımda bu davranış modeline uyan 3 aile var üçünde de kadınlar ekonomik özgürlüğe sahip. Bu durum hastalık olarak tanımlanmış. Alkolik eşini terk etmeyen yuvam yıkılmasın çocuğum babasız kalmasın diyen insanlar aslında rahatsız. Ben bu durumun kültürel olduğunu düşünürdüm.