Büyünün ne kadar sürede etki ettiği bunu yapan kişinin gücüyle,enerjisiyle alakalıdır.Yapılan kişinin aurası da elbette çok önemlidir,eğer inatçı biriyse,büyü tutsa bile tesir etmemiş gibi davranabilir.Ve büyülerin yapılma zamanları,kullanılan malzemeler de işin içine giriyor elbette.Bu işten gerçekten anlayan birilerinin doğru zamanı,doğru malzemeyi aynen tariflerde verildiği gibi yapması,kendisindeki gücü,ya da büyü yaparken kullandığı ara güçler her nelerse onları da yaptığı şeye yönlendirerek yapması makbuldür.Eğer herkesin yaptığı büyü tutuyor olsaydı,o zaman her insan her önüne gelene her istediği an kolayca büyü yapar dururdu.Yani akıl var mantık var,her işin ehil kişisi vardır.Ben böyle düşünüyorum.Buradan büyü tarifi okuyup da kendi kendilerine evlerinde yapmaya çalışan insanlara da bir anlam veremiyorum.Yani tamam bir umuttur elbet belki çok çaresizsinizdir de medet arıyorsunuzdur ama yahu insan düşünmelidir,o esnada ya başka varlıkları yanınıza çekerseniz?İstenmeyen etkiler yaratırsanız ne olacak?Nasıl yokedeceksiniz bunları?Ki herşeyi arapsaçına döndürüp mahvetmek de var.
Her neyse...