15, 17,19, 33, 70, 99, 100 Kere de okusan Anlamını bilmeden bu buna yararmış diye okumayı doğru bulmuyorum. Fazileti var mıdır mutlaka vardır aurayı güçlendirir mi ? Allah bilir. (Allaha edilen her hak dua bir nebze aurayı güçlendirir zaten)
Her ayeti alıp bunu bu kadar okursan bunu yapar diye her yere her şeyi yazan çok zat var.
Aynı ayeti farklı yerlerde farklı numaralarla bel fıtığını iyileştirmeye kadar işe yaradığının yazılı olduğunu görebilirsin.
Kehf suresinde Allah ne kadar güzel demiş. (Birebir yazmıyorum yorumluyorum böyle demedi şöyle yazıyor demeyin ) sana ashabı kehfi soruyorlar ve onların sayıları hakkında tartışıyorlar kimi 5 dedi kimi 6 kimi 7 ama bu önemli değildi en iyisini allah bilir. Önemli olan onların imanlarının onları nasıl kurtuluşa erdirdiğinin hikayesi idi.
1000 kere bilmeden okusan da 1 kere bilerek okumaya yetişemezsin.
Gelelim duaya; Enbiya suresinin 87. Ayetinin bir kısmıdır.
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin. inne lillahi ve inne ileyhi raciun
Birinci kısmını şu şekilde çevirdim;
Senden başka ilah yoktur sen herşeyden üstünsün. Hiç şüphem yok ki bende zalimlerden oldum.
Hz Yunus peygamber gönderildiği kavim onu dinlemeyince depresyona girip şehrinden kaçmıştı ve kaçarken bulunduğu geminin batması sonucu denize düşmüştü ve bir Balık onu yutmuştu. Onun içinde iken yaptığından pişman oldu ve bu duayı etti. Bunun üzerine balık kıyıya vurdu ve Yunus peygamber tekrar kavmine dönüp onlara tebliğde bulundu.
Bu kıssa da bize her ne kadar peygamber de olsa onun bile hata yapabileceğini ama Allahın şüphesiz affedici olduğunu bir kere daha gösterir.
İkinci kısmın çevirisi ise;
Allahtan geldik ve yine Allaha döneceğiz.
Duanın kuranda geçen kısmında burası yoktur sonradan eklenmiş.
Çok güzel bir dua çok uzattım bilgilenmeniz amacı ile yazdım. 15 16 takılmayın anlayarak okuyun diyorum
Sevgi ve Işıkla