"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Astım'ın psikolojik sebebi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sn yare-i yarim cok bilgim olmamakla birlikte; bastirilmis aglama istegi, kendini ezik ve onemsiz hissetme, birinin asiri sevgisi altinda ezilme, ozgur olmadigini dusunme, hayata guvenmemek olabilir. sevgi ve isikla..

sn yare-i yarim cok bilgim olmamakla birlikte; bastirilmis aglama istegi, kendini ezik ve onemsiz hissetme, birinin asiri sevgisi altinda ezilme, ozgur olmadigini dusunme, hayata guvenmemek olabilir. sevgi ve isikla..
Bende teşekkür etmekle birlikte umarım "birinin aşırı sevgisi altında ezilme " yoktur :) ozaman durum vahim demektir.

Hayata karsi guvensizlik ve cocuklukta takilip kalmak astimin psikilojik sebepleri arasinda gosterilebilir.

İnsanın yaşadığı sıkıntılardan ve ona hakettiği değerin verimemesinden dolayı oluşan kendisini değersiz hissetme duygusu ve kendisinde nefes almayı bile hak etmediği hissi oluşması.Öyle ki zaman zaman intihara girişimleri bile yaşayabilir kişi örn. ben.Psikoloğumun terapi seansımdan bir kesit..
Ve astım geçebilen bir hastalıktır.Tabi bu sıkıntıları aşman ve yok etmen gerekiyor.

Bende teşekkür etmekle birlikte umarım "birinin aşırı sevgisi altında ezilme " yoktur :) ozaman durum vahim demektir.
Bogucu sevgi, kendi bireyligini bagimsizligini hissedememe. Kendini bastirilmis bogulmus hissetme, bastirilmis aglama gibi sebeplerle astimi acikliyorlar. Yani aslinda psikolojik sebebini siz bulmussunuz. Gecmis olsun, Allah sifa versin.

Astım direk olarak boğaz çakramız ile ilgilidir. Boğaz çakrasında meydana gelen blokaj astım, ciltte renk farklılıkları, sosyal anlamda içe kapanıklık ve özel hayatta sorunlara neden olur. (uzun süre birliktelik olmamasına sebepsiz biten ilişkilere neden olur)
Boğaz çakrasının dengesinin kaybolmasına hatalı iletişim sebep olur. Kendini ifade edememe, duygu ve düşüncelerini saklama, yanlış anlaşılma korkusu, yetersiz dinlenilmek. Yaşamın bizimle değil bizim dışımızda aktığı algısı vardır. Yaşamın içine yeterli dâhil olamaz ve yaşama seyirci kalırsak çakra dengesini kaybeder.
Çocukluk dönemlerinde susturulmuş ve dinlenmemiş kişilerin çakrası dengesizleşir.

Boğaz çakrası solar pleksus çakrası ile de bağlantılıdır. Bu çakramızda sosyal ilişkileri düzenler ve yeme alışkanlığımız ile ilgilidir. Sosyal ilişkilerimizde yeme düzenimizde bir sorun olması bu çakrayı dengesizleştirir. Ve boğaz çakrasına da olumsuz enerji gönderir. Bu nedenle astım tedavilerinde bu iki çakra bir arada dengelenmelidir.

Boğaz çakramız, Ense, boğaz, Boyun Kollar Ağız ve burun Dil ve dişler Yüz, nefes borusu, kulaklar Boyun, boğaz ve çene. Kulaklar, ses, soluk borusu, bronşlar, ciğerlerin üstü, yemek borusu, kolları etkilediği içi, n bu organlarda da sorunların oluşmasına yol açabilir.

1. yüksek sesle çalışmaların yapılması gerekir.
2. diyafram nefesi alınmalıdır.
3. mavi taş (sodalit, mavi kuvars, lapiz) koyulmuş su düzenli olarak içilmelidir.
4. HAM mantrası yapılmalıdır. HAaaMmm şeklinde
5. cenin pozisyonuna geçilip diyafram nefesi egzersizleri yapılmalıdır.
6. Yapabiliyorum afirmasyonları söylenmelidir. Hayatı olduğu gibi yaşayabiliyorum, kendimi seviyorum, kararlı olabiliyorum, kısaca yapamıyorum ben yapamamam yerine her şeyi yapabileceğinize dair olumlamalar kullanılmalıdır.
7. avuç içlerimizde başparmağımızın altında şişkin bir kas alanı vardır. O bölgeye başparmağın ucuna doğru ( yukarı doğru) ritmik masaj yapılmalıdır. Zaten bastırınca o bölge bu sorunu yaşayan kişilerde acır.

Astım direk olarak boğaz çakramız ile ilgilidir. Boğaz çakrasında meydana gelen blokaj astım, ciltte renk farklılıkları, sosyal anlamda içe kapanıklık ve özel hayatta sorunlara neden olur. (uzun süre birliktelik olmamasına sebepsiz biten ilişkilere neden olur)
Boğaz çakrasının dengesinin kaybolmasına hatalı iletişim sebep olur. Kendini ifade edememe, duygu ve düşüncelerini saklama, yanlış anlaşılma korkusu, yetersiz dinlenilmek. Yaşamın bizimle değil bizim dışımızda aktığı algısı vardır. Yaşamın içine yeterli dâhil olamaz ve yaşama seyirci kalırsak çakra dengesini kaybeder.
Çocukluk dönemlerinde susturulmuş ve dinlenmemiş kişilerin çakrası dengesizleşir.

Boğaz çakrası solar pleksus çakrası ile de bağlantılıdır. Bu çakramızda sosyal ilişkileri düzenler ve yeme alışkanlığımız ile ilgilidir. Sosyal ilişkilerimizde yeme düzenimizde bir sorun olması bu çakrayı dengesizleştirir. Ve boğaz çakrasına da olumsuz enerji gönderir. Bu nedenle astım tedavilerinde bu iki çakra bir arada dengelenmelidir.

Boğaz çakramız, Ense, boğaz, Boyun Kollar Ağız ve burun Dil ve dişler Yüz, nefes borusu, kulaklar Boyun, boğaz ve çene. Kulaklar, ses, soluk borusu, bronşlar, ciğerlerin üstü, yemek borusu, kolları etkilediği içi, n bu organlarda da sorunların oluşmasına yol açabilir.

1. yüksek sesle çalışmaların yapılması gerekir.
2. diyafram nefesi alınmalıdır.
3. mavi taş (sodalit, mavi kuvars, lapiz) koyulmuş su düzenli olarak içilmelidir.
4. HAM mantrası yapılmalıdır. HAaaMmm şeklinde
5. cenin pozisyonuna geçilip diyafram nefesi egzersizleri yapılmalıdır.
6. Yapabiliyorum afirmasyonları söylenmelidir. Hayatı olduğu gibi yaşayabiliyorum, kendimi seviyorum, kararlı olabiliyorum, kısaca yapamıyorum ben yapamamam yerine her şeyi yapabileceğinize dair olumlamalar kullanılmalıdır.
7. avuç içlerimizde başparmağımızın altında şişkin bir kas alanı vardır. O bölgeye başparmağın ucuna doğru ( yukarı doğru) ritmik masaj yapılmalıdır. Zaten bastırınca o bölge bu sorunu yaşayan kişilerde acır.

Guatr fonkasuyon bozukluklari yine ayni soruna baglanabilinirmi ?

Astım boğaz çakrasının olması gerekenden az hareket etmesi , guatr ise olması gerekenden fazla hareket etmesinden kaynaklanır. Guatr öfkenin biriktirilmesi ile iligilir. Bu nedenle öfke çıkarılmalıdır. önerdiğim çözüm ikisinde de aynı. ek olarak ben danışanlarıma rol yapma tekniğini öneriyorum. Kendimize ya da başka bir kişiye öfke duyuyorsak direk o kişiye neden kızdığımızı söyleyemiyorsak bir sebepten ötürü miş gibi yaparak bu öfke çıkarılabilir.

O kişiyi ya da kendinizi karşınıza alacaksınız ( bir yastık, bir oyuncak vs vs kullanın) o nesneye üç kere söyleyerek yükleme yapın. Sen bu kişiyi temsil ediyorsun diye.
daha sonra söylemek istediğiniz ne varsa söyleyin, gerekirse küfredin avazınız çıktığı kadar bağırın. o nesneyi yumruklayın. yere atın, üstünde tepinin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri