yare-i yarim
Elit Üye
Herkeze merhabalar.
Astım hastalığı'nın psikolojik sebebi nedir ?
Astım hastalığı'nın psikolojik sebebi nedir ?
Bende teşekkür etmekle birlikte umarım "birinin aşırı sevgisi altında ezilme " yoktursn yare-i yarim cok bilgim olmamakla birlikte; bastirilmis aglama istegi, kendini ezik ve onemsiz hissetme, birinin asiri sevgisi altinda ezilme, ozgur olmadigini dusunme, hayata guvenmemek olabilir. sevgi ve isikla..
Bogucu sevgi, kendi bireyligini bagimsizligini hissedememe. Kendini bastirilmis bogulmus hissetme, bastirilmis aglama gibi sebeplerle astimi acikliyorlar. Yani aslinda psikolojik sebebini siz bulmussunuz. Gecmis olsun, Allah sifa versin.Bende teşekkür etmekle birlikte umarım "birinin aşırı sevgisi altında ezilme " yokturozaman durum vahim demektir.
Astım direk olarak boğaz çakramız ile ilgilidir. Boğaz çakrasında meydana gelen blokaj astım, ciltte renk farklılıkları, sosyal anlamda içe kapanıklık ve özel hayatta sorunlara neden olur. (uzun süre birliktelik olmamasına sebepsiz biten ilişkilere neden olur)
Boğaz çakrasının dengesinin kaybolmasına hatalı iletişim sebep olur. Kendini ifade edememe, duygu ve düşüncelerini saklama, yanlış anlaşılma korkusu, yetersiz dinlenilmek. Yaşamın bizimle değil bizim dışımızda aktığı algısı vardır. Yaşamın içine yeterli dâhil olamaz ve yaşama seyirci kalırsak çakra dengesini kaybeder.
Çocukluk dönemlerinde susturulmuş ve dinlenmemiş kişilerin çakrası dengesizleşir.
Boğaz çakrası solar pleksus çakrası ile de bağlantılıdır. Bu çakramızda sosyal ilişkileri düzenler ve yeme alışkanlığımız ile ilgilidir. Sosyal ilişkilerimizde yeme düzenimizde bir sorun olması bu çakrayı dengesizleştirir. Ve boğaz çakrasına da olumsuz enerji gönderir. Bu nedenle astım tedavilerinde bu iki çakra bir arada dengelenmelidir.
Boğaz çakramız, Ense, boğaz, Boyun Kollar Ağız ve burun Dil ve dişler Yüz, nefes borusu, kulaklar Boyun, boğaz ve çene. Kulaklar, ses, soluk borusu, bronşlar, ciğerlerin üstü, yemek borusu, kolları etkilediği içi, n bu organlarda da sorunların oluşmasına yol açabilir.
1. yüksek sesle çalışmaların yapılması gerekir.
2. diyafram nefesi alınmalıdır.
3. mavi taş (sodalit, mavi kuvars, lapiz) koyulmuş su düzenli olarak içilmelidir.
4. HAM mantrası yapılmalıdır. HAaaMmm şeklinde
5. cenin pozisyonuna geçilip diyafram nefesi egzersizleri yapılmalıdır.
6. Yapabiliyorum afirmasyonları söylenmelidir. Hayatı olduğu gibi yaşayabiliyorum, kendimi seviyorum, kararlı olabiliyorum, kısaca yapamıyorum ben yapamamam yerine her şeyi yapabileceğinize dair olumlamalar kullanılmalıdır.
7. avuç içlerimizde başparmağımızın altında şişkin bir kas alanı vardır. O bölgeye başparmağın ucuna doğru ( yukarı doğru) ritmik masaj yapılmalıdır. Zaten bastırınca o bölge bu sorunu yaşayan kişilerde acır.