Tanrı'nın olduğunu kanıtlar mı?

prensess

Kayıtlı Üye
Katılım
12 May 2013
Mesajlar
159
Tepkime puanı
6
Selam dimply ..... siz soruyorsunuz ki tanrinin oldugunu kanitlar mi lutfen birde ters dusunun peki tanrinin olmadigini kanitlar mi. Rabbinin olub olmadigini bilmek icin en buyuk mucizeye bir bakin.neye diye sorarsaniz kendinize git aynaya bak kendine bak en buyuk mucize bu yani sensin sence bu kanit yaradanin var olduguna en buyuk kanit deyilmi ..
 

teknik67

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eyl 2011
Mesajlar
142
Tepkime puanı
8
Konum
zonguldak
akılsız ve şuursuz atomlar elektronlar vs. vs. biraraya gelip en basitinden kulağın işitmesi için ya bir zar yapalım ses geldiğinde titreşsin bu titreşme neticesinde sinir lerde elektrik akımı oluşup beyinde ses oluştursun diyemi düşündü.yine en basitinden atomlar ve moleküller veya elektronlar yada her neyse bir araya gelip canlıların her bir parçasını muntazam bir şekilde dizayn edelim mi dediler.O zaman iki şeye inanacağız yüce bir yaratıcı var veya bu kadar komplike dizaynları akılsız ve şuursuz atomlar ,moleküller,elektronlar yapmış diyeceğiz.eğer evrimi var olarakda kabul etsek bile bu kadar komplike tasarımları kim ve nasıl tasarlamış olabilir.
 

sparrow134

Banlı Kullanıcı
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
bende sorguladım araştırmalar yaptım ve tanrının varlığı bence inkar edilemez evren o kadar güzel yaratılmıştır ki yani bunların tesadüf olması bana göre imkansız bir tebeşir bile kendi kendine yazamazken bu evren nasıl yoktan var oluyor bunu bi düşün bu benim kişisel görüşüm herkesin görüşünede saygım vardır :)
 

cevriye

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
80
Tepkime puanı
5
İslamiyette güzel bir söz vardır; Senin dinin sana, benim dinim bana. Bu konudaki tartışmaların ucu her zaman açık oluştur. İnanmayı asla düşünmeyen birini inandıramaz, kalpten inanan birini vazgeçiremezsiniz. ( Benim inancıma göre bu sadece Allah'ın dilemesi ile olur) Bu yüzden tek önerim; Oku! Bir çok insan onlarca roman ve hikaye okumaya vakit ayırırken hakkında konuştukları ve inandıkları dinlerin kitaplarını okumuyor. Bu yüzden önce okumak gerekli. Sonra da üzerine düşünmek.
 

Ajan 47

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ara 2009
Mesajlar
537
Tepkime puanı
74
Ne yazık ki her insan olaylara aynı perspektiften bakamıyor..

Şimdi şöyle düşünelim sorunun bize geliş şekli “Doğa üstü varlıklar Tanrı’nın olduğunu kanıtlar mı?” Doğa üstü varlıklar belki tek bir Tanrı’nın değil de Tanrılar’ın olduğunu bile kanıtlayabilir, yani tam bir görüş bütünlüğüne varamayız. Çünkü bir doğa üstü varlığın olmaması da olabilir. Mesela o görünen doğa üstü varlık sana bilinçaltının oynadığı bir oyun da olabilir. Tanrı’nın yokluğuna gelirsek yani bu kavrama bakarsak onun tarihi bakımdan incelenişini ele almamız gerekir. Kadim bilgelikleri incelemek gerekir. Bilim ve dinin ayrıştıkları noktaya bakmak gerekir. Hangi zaman diliminde bilimin ve dinin ayrışıp sadece deney yoluyla gerçekliğe ulaşılması gereken zamanı biliyoruz. Yalnız Avrupa’da süregelen değil skolastik düşünce sisteminin tüm dünyada belirli çabalar sonucunda bilimi dinden ayırdığını da biliyoruz. İşte bu yüzden dünyada süregelen tartışmaların sebebi bundan olabilir. Özellikle Türkiye’de varolan evrim ve din tartışmasının sebebi. Tabi ki ola gelen bazı politik çıkarları göz önünde bulundurmazsak. Yani sebebi bundan olabileceğini söylerken demek istediğim şey evrim deneysel gözlem yoluyla yapılan bir şey ve gerçekten sonuç alınmış hala da araştırmaları devam etmekte olan bir teori. Hatta geçerliliği kimi mikroskobik canlılarda canlı olarak gözleniyor. Evrim hakkında deliller sunulmaya kalkılırsa bu işin altından çıkamayız. İnsanların işte olaylara aynı perspektiften bakamamasının olumsuz yanı burada devreye giriyor. Mesela bir arkadaşımız evrimleşmiş fosil kaydınız var mı diye sormuş oysaki evrim böyle birşeyin olmayacağını, olamayacağını söylüyor. Sanılıyor ki evrimin geçerliliği kendi dini görüşlerinin yanlışlanacağını ortaya dökecek. Ama aslında onun varlığı nasıl ki ateizmin doğruluğuna değinmeyeceği gibi dinin yanlışlığını da kanıtlamaz, özellikle islam dininin yanlışlığını hiç mi hiç kanıtlamaz.

Olaya bir de bu yönden bakalım şimdi Kur’an’ın ezoterik bir sembol olabileceğini dile getireceğim burada. Bunu kimsenin dinini yadırgamak için yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Kadim bilgeliğe değinilince geçmişten günümüze kadar gelen serüveni izlediğimizde Kur’an’ın da bir ezoterik sembol olabileceğini ve işte bu yüzden de kimi insanlarca sürekli farklı yorumlara tabi tutulduğuna dikkatinizi çekerim. Özellikle Kur’an’ı ezoterik bir sembol olarak ele aldığımızda bambaşka anlamlar çıkar ve kimi Türkçe mealleri işte o zaman gerçekten bize yetersiz gelir. O yüzden derinliğe sahip olan bir bilgiler hazinesini kapsayabilir ve bu açıklama bence gayet doyurucudur. Mesela bu konuda basit bir giriş niteliğinde bir paylaşımda bulunulmuştu daha öncesinde ama dini tartışmalara kaydığı için konu daha sonrasında kilitlenmişti:

http://www.gizlimabet.com/threads/32465-Kuran-Ezoterik-bir-Sembold%C3%BCr


O yüzden bu konunun derinlerine inmeyeceğim. Aksi takdirde bu forumun kurallarının dışına çıkmış oluruz. Bu noktada yüzeyselliği korumak gerekir.

Şimdi başka bir noktaya değineceğim. İnanç bütün kavramların ötesindedir. Çünkü sizler sorguladığınızda sorguladığınız düşüncelerin zihninize nerden geldiğini nasıl yerleştiğini farketmeden toplumsal düşünce sistemi içerisinde o düşüncelerden bir karman çorman görüşlere vararak bilgi haznenizi ve aynı zamanda düşünüş tarzınızı oluşturmaya başlarsınız. Her gün yeni bilgi öğreniyoruz mesela. Her gün farklı düşünceler zihnimize yerleşiyor ve bizim kafamızı kurcalıyorlar. Bu kafamızı kurcalayan şeylerin kaynağı belirli, kendi özümüzden kaynaklı değil, sorgu mertebemize atanıp orada harmanlanıp bilince aktarılan şeyler. Onun haricinde inanç hiçbir zaman bu boyutta algılayamadığımız anca bazı deneyimler ve kimi altıncı hisler yoluyla edinebileceğimiz şeyler. Anca inanca bu dünyada benzeyen ve sembolik anlamda ifade edebileceğimiz bir kılıf bulabiliriz. Ondan ötesini gerçekleştiremeyiz. İşte bu yüzden sorgulamanın niteliği kimi egoistvari tutumlardan ya da şeytani tutumlar da diyebiliriz. Buna bir çok şey de denilebilir İskandinavya mitolojisinden Loki’yi de örnek verebiliriz. Örneklendirmeler bolca mevcuttur. Bizi ani bir şekilde uyarır ve başkaldırma gereği duyarız. Kendimize bir savunma mekanizması oluşturma gereği duyarız. Savunuruz, didiniriz, zorlantılarla başbaşa kalırız ve bu bir kaostur. İşte bu kaos insan hayatı boyunca süregelen ve bir ömür boyunca gidecek olan şeydir. Ama bir de olaya şu açıdan bakalım inanç bütün bunların ötesindedir. Çünkü gerçekten derin felsefi düşünceler silsilesinin bir sonucudur. Ve herbirimiz biliriz ki içimizde var olan o benliğimizi aydınlatması için her zaman Işık’a teslim oluruz. Çünkü her birimizin aydınlatılmaya ihtiyacı vardır. Bir başka şeyin gölgesinde kaldığımızda yüksek benliğimizin imdadımıza yetiştiğine tanıklık ederiz veyahut Işık’ın. Aksi takdirde olacak şey vahim gibi gözükür. Çünkü insan her daim bir kaos içinde gibidir. Bu bakımdan düşünüldüğünde sorgulamanın derin bir sorgulamanın hiçbir şekilde toplumun ön gördüğü mucizevi bir biçimde değil (Tabi ne kadar toplumun düşüncelerinden kendi düşüncelerimizi ayırtabiliriz, ayıklayabiliriz orası ayrı bir tartışma konusu, belki de bunun için sosyolojik araştırmalar gerekecektir). Teslimiyet olduğunu zaten görebiliyoruz. Öte yandan farklı bir perspektiften bakıldığında olay farklı gözükebilir. Sorgulamanın teslimiyet olmadığı sonucuna varabilir bazılarımız. Aynı şekilde Tanrı’nın yokluğunu cereyan eden düşünce sistemi ile Tanrı’nın ayrı mertebede olduğuna dikkatinizi çekerim. Yani bağdaşmaz bir konumda olduklarına…

Elimden geldiğince objektif bakmaya çalıştım. Şükranlarımı sunuyorum.
 

Ori

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3,258
Tepkime puanı
3,163
Ben Tanrı denen olguya inanıyorum ve ondan bir parça olduğumuzu düşünüyorum. Fakat Tanrı'ya inanmam, dinlere inandığım anlamına gelmiyor. :)
 

Rabbeaşık?

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Zaten insan ne kadar sorgularsa o kadar daha bir derinliğe dalıyor ve kayboluyor. Bende 4 yıl bu sorgulamayı yaşadım. Bir çok kez kendimi özgür hissettim fakat öyle anlar yaşadım ki Tanrıyı yanı başımda hala beni düşünürken hissettim. Evet Tanrı var. Hemde çok eğlenceli bir Tanrı :)
 

DemonLove

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ağu 2013
Mesajlar
71
Tepkime puanı
0
Bu arada büyük bir yanlışı düzelteyim evrim teori değildir gerçektir. Teori olan gerçekleşme yollarıdır.
 

sfcccenk

Banlı Kullanıcı
Katılım
24 Şub 2014
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
Sayın Dimply ben de sizin gibiyim sanki bir çıkmazdayım. Bende sorguluyorum her şeyi. Allah var mıdır? Varsa neden bize görünmüyor gibi! Hatta bir aralar ''ben kendine övülmekten zevk alan bir Allah'a tapıp inanamam' demiştim. Ama sonra pişman oldum. Dünyada ki 4 Kutsal Kitabı okudum. Sonra düşündüm her şeyi en ince ayrıntısına kadar. Araştırdım hatta uyumadığım günlerde oldu. Artık içime bir vesvese düştü. Sağ olmasın İblis! Teşekkür ederim İblis'e. Allah'ı tanımama yardımcı olduğu için. İnanın şuan namaz kılıyorum, Kuran okuyorum. 4 kere hatmettim. Riyazata çekildim. Ve Yaradan beni kendine çekti. Bu arada her dini inceledim. O dinin ibadethanesine gittim. Oranın esrarını çözmeye çalıştım. Ve İslam benim için en uygun din dedim. Sonra kendime bir felsefe tasarladım. Felsefem şudur: ''Yaratılanı seveceğim, Yaradan'dan ötürü...'' Emin olun sizde dinimize döneceksiniz vesselam.
 

dark_angel

Banlı Kullanıcı
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
25
Tepkime puanı
4
ben bu konu hakkinda konuya uygun bir yazi paylasmak istiyorum, sanirim burdan mesaj alan mesajini alir. Video paylasimi yasakmi bilmiyorum buyüzden video eklemedim youtubede cok güzel Allahin varligi hakkinda birbirinden ilginc güzel videolar var.

Adam fısıldadı, "Tanrım konuş benimle" ve bir kuş cıvıldadı ağaçta ama adam duymadı.

Sonra adam bağırdı "Tanrım konuş benimle!" Ve gökyüzünde bir şimşek çaktı, ama adam dinlemedi onu.

Adam etrafına bakındı ve "Tanrım seni görmeme izin ver" dedi. Ve bir yıldız parıldadı gökyüzünde, ama adam farkına varmadı.

Ve adam bağırdı, "Tanrım bana bir mucize göster!" Ve bir bebek doğdu bir yerlerde.

Ama adam bunu bilemedi. Sonra adam çaresizlik içinde sızlandı, "Dokun bana Tanrım ve burada olduğunu anlamamı sağla!"

Bunun üzerine Tanrı aşağı doğru süzüldü ve adama dokundu. Ama adam kelebeği elinin tersiyle uzaklaştırdı ve yürüyüp gitti.

[h=5]1.1.Allah’ın varlığını nasıl anlayabiliriz?[/h] Evrenin var oluşu Allah’ın varlığının en büyük delilidir. İnsanın Allah’ın varlığını anlaması için kendisine, yeryüzüne ve gökyüzüne bakması yeterlidir. Çünkü hiçbir şey tesadüfen, kendiliğinden meydana gelemez. Gözlem ve deneye dayanan, varlığın yapısını ve işleyişini inceleyen pozitif bilimler, evrende bir sebep-sonuç ilişkisi olduğunu; hareket ettirici bir güç olmadan hiçbir şeyin hareket edemeyeceğini belirtir. Bu durum varlık ve olayların tesadüfen meydana gelmesinin mümkün olmadığını ortaya koymaktadır. Çünkü insan aklı, hiçbir şeyin kendiliğinden meydana gelmeyeceğini, her şeyin bir yapıcısının var olduğunu kabul etmektedir. Örneğin hepimizin kullandığı kalem ve defterin bir imalatçısı, okuduğumuz kitabın bir yazarı, duvarda asılı duran resmin bir ressamı, oturduğumuz sıranın bir ustası olduğunu kabul ederiz. Her şeyin bir yapıcısı, bir ustası olduğuna göre, evrenin de bir yapıcısı ve yaratıcısı bulunmaktadır. O da Allah’tır.
Ünlü Fizik bilgini Lord Calvin şöyle diyor: “İyice düşündüğümüzde bilimlerin sizi Allah’ın varlığına inanmaya zorladığını göreceksiniz” Bilim adamı R.C.Eartes’e göre tesadüfe inanmak, içinden çıkılmaz sorular doğurur. “Eğer hayatın tesadüfle bir atom ve moleküllerin birleşerek meydana geldiğine inanılacak olursa, o zaman ortaya akıl bakımından, her şeyi yaratan Allah’ın varlığına inanmaktan çok sorular çıkar” Eartes’in belirttiği gibi şayet Allah’ı yaratan bir yaratıcı olduğu düşünülecek olursa, o yaratıcıyı yaratan başka bir yaratıcının da bulunması gerekir. Aynı şey, bu yaratıcı için de düşünülecektir. Netice olarak sonsuza doğru bir silsile takip edecektir. Bu durum bizi sonuca ulaştıramayacağı gibi, akıl da bunu kabul etmez.
Bütün bu düşünceler sonuçta bizi ve evrendeki varlıkları yaratan ve devam ettiren bir kudretin var olduğu inancına ulaştırır. Bu yüce varlığa Allah diyoruz. Kur’an, bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10)

Alinti..
 

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
7,097
Tepkime puanı
4,972
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
Görünmeyen varlık görünür olduğunda, insandan, çiçekten, güneşten farkı kalmaz. Bu nasıl Tanrıyı kanıtlayabilir ki. Ruhani varlık herkese görünmeye başlıyor. Birileri diyecek evet ben zaten görüyordum, evet ben zaten varlıklarını biliyordum, ben zaten inanıyordum. Birileride diyecek gerçekten varmışlar.

Keşfedilmemiş canlılar var hala Dünya da keşfedildikten sonra onları bilir duruma geldikten sonra ne değişiyor, bilim adamları evet Tanrının Varlığını ispatladım mı diyor. Tanrıyı arayışta bence çok mantıksız bir gidiş yolu.
 

MeHDiX

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eki 2013
Mesajlar
696
Tepkime puanı
789
Konum
İstanbul
İş
Fitness egitmeni, Sosyolog, ilahiyat
Bir insan "Uçan devler yoktur" derken gayet rahat,kendinden emin olarak söyler.Ama (haşa) "ALLAH yoktur derken" vicdanı pek rahat değildir,bi önceki kadar rahat söyleyemez..Çünkü var olan bir şeyi inkar ettiğinin farkındadır.Çünkü Kalu bela gününde ALLAH c.c. bütün mahlukatın benliğine kendi varlığını nakşetmiştir.Allah gözle görülseydi imtihanın bir manası kalmayacaktı,herkes inanacaktı.Evrim teorisini savunan arkadaşlara sormak istiyorum; Günümüzde teknoloji bu kadar ilerlediği halde hala yüzünde tüy çıkan bazı bayan kardeşlerimiz bunları giderebilmek için çeşitli yollara başvuruyorlar.Başarılı olanda var,olmayanda.Evrim sonucu İnsana dönüşen maymunlar acaba tüylerinden kurtulmayı nasıl becermişler? Bir kısmı insan olmayı istemeyip maymun kalmayımı tercih etmişler.Ha tesadüfen oldu derseniz;Tesadüf eseri olsaydı,maymundan dönüşen her insanın burunları,kulakları,ağızları v.s. v.s. vücudun aynı yerlerinde değil darmadağınık olurlardı.Ellerinizdeki 10larca zarı rastgele savurup rastgele sayılar gelmesi gibi.düşeş gelmesini istediğinizde 6 adet zardan şansınız sadece 6/1 dir.Çünkü tesadüf eseridir.Peki ya milyarlarca maymunu sayarsak? Evrimciler,siz darwini kaale almayın bence.O sadece canı sıkıldığı için gemi ile yolculuk yapıp gördüğü her canlıya birşey uyduran sıradan biriydi.Bilim adamı felan değildi.
 

Frozen_Soul

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
60
Tepkime puanı
4
Semavi dinlerde evrim teorisinden bahseder ama daha farklı bir biçimde
'' cennetten kovulan hz.Adem sabrının sınanması için kılıktan kılığa sokulmuş , ruhu çeşitli canlıların içinde sınanmıştır ''

aslında tam ayet olarak yazmak isterdim ama şuan bulamıyorum.isteğe göre ararsan bulurum

tanrıyı reddeden zihniyetteki insanlarda hep big bang in kollarına sığınır
halbuki buna ınanmak bir hiçe inanmaktır

Ey dostum ben bu konu hakkında eğey uzun bir yazıda yazabilirim ama sana tavsiyem şu kitapları okuman

(sırasıyla)

1-tevrat
2-mezmuzlar (yani zebur)
3-incil
4-barbanas incili
5-kur'an

evet bu kitaplardan ilk 4 ünü okumanı eleştiren insanlar olabilir , beni neden böyle bişey yazdın diye eleştirenler olabilir
çünkü bu benim başıma geldi
aralarındaki en doğru olan kur'an , onu bende biliyorum ve inanıyorum
ama diğer kitaplarıda okumalısın bence
şlk 4 ü değiştirilmiş olsada içlerinde zaman zaman
tanrıdan izler ve deliller bulacaksın
 

exotic

Banlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
438
Tepkime puanı
2
Yaş
28
Konum
bi güzelin kalbindeyim
İş
Öğrenci [Sürünüyoz bea :D]
İnanç insanı insan yapar bence inançsız hiç bir şeye güvenmeyen boşlukta gezenler rüzgarda savrulup duran yaprağa benzer.yani bir düşün kendini çıkmazda zor bir durumda kaldığını olabilir dünyanın bin türlü hali var.ailen arkadaşların kimsen kalmadığında elinden tutacak birisini bulamadığında ne yaparsın duamı edersin yoksa herkese küfürmü edersin.bu kadar umutsuz olma belki tanrı senin ummadığın bir zamanda yardımına yetişir.ki şüphesiz.eğer tanrıyı görsek ozaman onun putlardan ne farkı kalır.bazı şeylerin gizli kalması gerekir

kardeşim senin edebiyatın kaçtı ?? :D :D
 

Lucìfér1

Banlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2014
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Tanrı o heryerde herşeyi görüyor ama müdahale etmiyor hiç birşeye bence, Ben zaten hiç birşeye inanmam olmadığına inanırım ov nerede hani tanrı tanrı kim gelsin bi görüşelim bence olmayan tanrılara tapanlarda var ineklere tapanlar felan hepsi boş bence, Bence ateistlerde boş gelir inanmamak onlar için şöyle der benim önceden ait olduğum dindeki efendi - tanrı, Bazıları vardır ki onlar hiç birşeye inanmazlar onlar koyun gibi güdülmekten kurtulmuşlar tabi onların inanıp inanmaması bana birşey kaybettirmez veya kazandırmaz, Bu sözde iyidir misal doğaüstü varlıkların olduğu tanrıyı kanıtlarmı, Tanrı dediğin allah değilmi zaten isim değişik din,dil,ırk değişik diye evet vardır varsada o insanlara acı ve ızdırap çektiriyor böyle güç alıyor sanırsam bence sen kitap felan hep boş şeyler doğru yolu bulmak için yardım almanada gerek yok benim ait olduğum yerde derdiki doğru yolu bulmak için bi tanrının sizi sürüklemesi lazım değil zaten doğru yol sizin içinizdedir, Bi içine bak kendinle bi konuş doğru yolu zaten bulursun bence bütün yollar saçma ve kötü bir çok tanrı var insanlara göre bi yunan mitolojisine bak sonrasında paganlar taptıkları tanrı tanrıçalara veya yunan mitolojisindeki o tanrılar hani nerede benim inanç sistemim kırık yani pert'im herkes sana video felan atmış tanrıyı kanıtlıycaklar kafalarınca bence hepsi boş sen doğru yolu kendin bulabilirsin bi yanlız kal düşün düşünmek için vaktin var herkesin var burada kendini kanıtlama çabaları kendi öz tanrılarını kanıtlama çabaları bunları bırakın boş hepsi, Herkesin inandığı bi öz tanrısı vardır içinde kimi gider ineğe tapar kimi gider olmayan tanrısına tapar kimi taşa tapar kime toprağa tapar kimi ormana tapar hepsi boş gelir bana insanlık hasta bence sorgulamaya başladı herkes bi konuya 6 sayfa öz tanrısını savunma koruma çabaları neden? Sence bi baksana ateist bi insana öz tanrınıda anlatsan ne dersende de o inanmadıktan sonra niye kabul etsin o mezhepe ait dine ait, Satanist birisi şeytana tapar ona başka bi tanrıya tapmasını söylüyebilirmisin veya tanrı şu bu dermisin ona göre tanrı şeytandır, Yani din meselesi hep bir sürü din var kimisi ateist kimi deist kimi teist kimisi nehilist baksana dinlere, Nerede hani hangisinin öz tanrısını görmüş insanlar konuşmuş nerede? olmasada olur her neyse herşey senin elinde olan birşey insanların öz iradesi vardır herkes bi yol seçer kovalar kötüde olsa iyide olsa kovalar ama işte meselede bu, Sevgi ve ışıkla.
 

01anavarza

Banlı Kullanıcı
Katılım
16 May 2013
Mesajlar
501
Tepkime puanı
6
Her şey Yaradanı anlatıyor.Hemde herkesin anlayacağı şekilde...
 

La-edri

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
2,195
Tepkime puanı
509
Kendini bilen Rabbini Bilir, dellilerini kendinizde aramaniz gerekiyor, disarsi sizin kendi yansimanizdir, icersi ise bir kahinat. Allah bilinmeyi diledi insanda bundan asagi bir dilek icin gelmedi dunyaya, emin olacaksiniz döngü budur baska bir döngü yok.
 

MeHDiX

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eki 2013
Mesajlar
696
Tepkime puanı
789
Konum
İstanbul
İş
Fitness egitmeni, Sosyolog, ilahiyat
Kısacası; Allah`ın varlığı mutlaktır.Ispata ihtiyaç yok.Asıl bize düşen; Kulluğumuzu ıspatlamak.
 

Serious

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kas 2013
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Kimse yanlış anlamasın. Hangi dine inanırsanız inanın eğer kökünü araştırdığınız zaman tüm benzerlikleri farkedeceksiniz. Hepsi birbirini takip etmişdir. Yaratıcı kısmına gelirsek , bu konu da yorum yapamıyacağım. Ben agnostiğimdir.

Tüm tanrıları ben yarattım. Evet. Ama ben , kendim bir tanrı değilim. Ben insanoğluyum. Ve ben sizi yarattım çünkü... Korktuğum ve yalnız olduğum zamanlar vardı. Yas tuttuğum , şaşkınlık ve hayretler için de kaldığım , ancak umutsuzca aradağım cevaplara sahip olamadığım zamanlar vardı. Ama hepsinden önemlisi , diğer insanları kontrol etmek istediğim zamanlar vardı. İşte bu tüm bu şeyler için tanrıların yaratılması en işe yarar çözümdü. Nice zamandır işe yaradağınız için katlanıldınız. Ama insanoğlu büyüyor... ve çocuksu şeyleri bir kenara atmanın vakti geldi. ( İnsanlar aydınlanma çağından epey uzakta bunu da ekliyim )
 

dede

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Mar 2013
Mesajlar
80
Tepkime puanı
2
Hersey bakis acisidir genc
soyleki, inanacak olana kar tanesi bile yeterken inanmayacak olanin inunde denizi yarsan ne fayda,orn;Hz.musa a.s denizi yarip insanlarla karsiya gecdi,tam bilinmemekle birlikte rivayete gore ahit sandigini saklamak icin bir kac gunlugune kabileyi terk etti ve geri geldiginde helvadan put yapip tapip sonrada onu yiyenleri gordu, la peygamber onunde denizi yarmis sen hala putlara tapiyosun dedirten birsey diymi, biz insaniz herseye kilif buluruz
bjnun kesin bir aciklamasi vardir, eeee? Ozaman Allah yok, hee hee
biz cin deriz siz uzayli,biz melek deriz siz ustun irk yani degisry birsey olmaz, zaten inanc bu yuzden onemli, zaten sinav bu :)

ayrica bir genetikci ve tekleden cikma biri olarak;
evrim muslumanliga ters degildir aksine eveime yorulabilecen cok sayida ayet mevcuttur islamin karsi gibi gorunmesi bazi misyoner ve bilgisiz guruplar yuzunden ortaya cikmistir.
Zitlasmanin en buyuk nedenei darvinzm dediginiz syde bunun rastgele olmus denmesidir, sinav ya bunu goren sen aa rastgele olmus dersin bende hmm demekki allah bizi bogle yaratmis derim :)
 
Üst