URUMHAMATAHAYİL
Yönetici
![]()
Fizik inanılacak bir şey değildir, uçurumdan atlarsanız zemin sizi parçalarTabi istisnalar oluyor doğru açılarla düşerseniz belki parçalanmadan kurtulabilirsiniz
![]()
Açıkcası konu yeri değil ama merak ediyorum; Hangi fizik nerede konuyu kapatıp raflara kaldırmışFizik bir kişilik gibi değerlendirmemek lazım etrafımızda olup biten herşey fiziktir. Metafizikte buna dahil, sadece modern fizik ile açıklanamıyor
Kuantum mekaniğinde ki pek çok gariplikte modern fizik ile açıklanamaz, örneğin elektronların aynı anda yeri ve hızının hesaplanamaması veya fotonlar arası telepatik iletişim gibi durumlar modern fizik ile açıklanamaz. Fakat vardır! Yani yok olduğunu iddia etmez kimse, metafizikte durum böyle değil. Çeşitli kültürel durumların etkisiyle subjektif şekilde kuantum mekaniğine tanınan ayrıcalık metafiziğe tanınmamış ve dolayısıyla metafizik yok sayılıyor
Tabi resmi bir şekilde değil sadece ciddiye alınmıyor.
Nazca düzlüğünü açıklamaya çalıştı ama çalışamadı ve unutturulmaya çalışıldı.
Hareket eden taşlar (abd) açıklamaya çalıştı ama açıklayamadı ve unutturulmaya çalışıldı.
Bitmeyen fırtınaları açıklamaya çalıştı ama açıklayamadı ve unutturulmaya çalışıldı.
Eldridge Gemisi deneyi fizik kurallarına göre açıklamaya çalışıldı ama açıklanamadı ve unutturuldu ve dediğim gibi bu olay raflara kaldırıldı.Araştırılmasına bile izin verilmedi.
Fizik yoktur demiyorum yazımı okuyun.Vardır ama dediğim gibi her olaya bilimsel bir kalıba sokmaya çalışır. Doğa üstülüğü yok sayar.