Mevcut kapitalizme kadar gelmeye gerek yok insanlar var olduğundan beri birileri diğeri üzerinde baskı kurmayı meşru görür tarih boyunca böyle. Darwin öyle söyledi diye degil
Doğru. Darvin öyle dedi diye sadece
akışın yönü değişti.
Darvin, insani ilişkileri de hayvanat mekanizması üzerinden değerlendirerek en büyük ikinci hatasını yaptı.
Bunu anlamak için Darvini daha çok araştırmak lazım.
Bu bakış hala mevcut Çoğu beyaz zencileri böyle görüyor. Darwin dediği için mi bilmiyorum pek sanmam
Coğrafya kaderdir. Bir şeylerin nasıl yavaş yavaş değiştiğini, sonraki kuşaklara nasıl kısır (veya vizyonel) zeminler oluşturabildiğini anlamak için zamanın ruhu ile düşünebilmek gerek.
Darvin, manevi yönelimler üzerinde nelere sebebiyet verebileceğini elbette bilemezdi. O sadece kendi bilinç düzeyinden bilimsel çıkarımlar yaptı ve yaptığı bilimi de ses getirdi. Böylece okullarda Darvinin teorisine dayanan bilimsellik okutuldu.
Ben cocukken Fen labaratuarımızda
maymundan insana bir geçiş şeması vardı mesela. Halbuki yarı maymun yarı insan bir ara form fosili şu an bile yok! Varsa gösteriver mesela googlea sorsan da yok.
Gerçek olsaydı fen dersinde elbette okutulurdu. Fosiller dünyanın 4 bir yanına servis edilirdi.
Bilim dinim falan değil . semavi dinler olarak adlandırdıginiz dinlerdeki yaratılış mitolojilerilerini esas almak yerine Darwin in söylediği bilimsel gerçeği esas alirim
Orası sizin tercihiniz.
Ben de objektif olarak diyorum ki , ara formların ispatı nerede ?
100 milyon yıllık fosiller ya tam maymun, ya tam insan. Yarı maymun yarı insan fosilleri neredeler ? Sürüsüne dolu olmalılardı. Maymundan da insandan da çok daha fazla olmalılardı. Bilim şu an için şunu ispatlıyor : Maymun, maymun olarak yaratıldı. Insan da insan olarak yaratıldı. Aksini ispat eden tek kanıt yoktur.
Filmlerde, okullarda, gazetelerde gösterilen o insanımsı hale gelmiş maymunumsular neredeler ?
İnanmak tercihtir. Bilinçsiz yaptırılan tercih ama.
Gün gelir ispatiyla kendini yalanlarsa ben de yenisini kabul ederim bu benim dinim olmadigi için inancımı değiştirmek kolay.
Aynen katılıyorum bu konuda.
Şartları oluşursa, yamyamlık bile bilimsel bakış açısından meşru kılınabilir. Bilimin etiği olmaz çünkü.
Büyük balık küçük balığı yiyor. Büyük kuşlar da küçük kuşları yiyorlar. Bilim, insanı da bir tür hayvan olarak gördüğü için , İnsanlar da proteinsiz kalırlarsa bir gün, otlamaktan bıkan insanların otla beslenen insanları yemeleri bilimsel açıdan sadece doğal seleksiyon olarak ele alınabilir.