Sözlüğe işletemem buna eminimIrade olarak ben ebeveynsizlik ve Kasımpaşa'nın 90'larını gördüm çocukluğumda, şimdi ise Toronto ve temiz Istanbul'u gördüm. Işin şakasını geçersek, cidden ihtiyaç oluyor bazen. En azından kapitalist sistemde.
90 lar kasımpaşa, toronto, istanbul..size şuanda hak vermeye başladım
Bu tecrübeleri ben yaşasam büyük ihtimal iradesizliğin yanında dengesizde olurdum
![]()
90 lar kasımpaşa, toronto, istanbul..size şuanda hak vermeye başladım
Bu tecrübeleri ben yaşasam büyük ihtimal iradesizliğin yanında dengesizde olurdum
![]()
estagfurullah sosyo ekonomik degil sanırım insanın kişiligi ile ilgili bütün bunlar
O zamanlarda "Nerelisin?" sorusuna "Kasımpaşalıyım" deseniz zaten "Aha yine başa bela" denirdi. Belki şimdi değişmiştir. Insanın sakinliği ve boş duvar bile olsa, izleyip o duvarı kendini sorgulaması fayda ediyor cidden. Hapis hayatı gibi bile olsa kendine isyan etmesi insanın Buda'nın Nirvana'sı gibi, sadece yok oluş yok. Benliği keşfetme var... Sizin gelişiminiz düzgün yaşandı anladığım kadarıyla
Hayır benimkide çok düzgün bir çizgide değildi..ama bulunduğum ortamda yaşadıklarım ne kadar zor olursa olsun mekan ve çevre değişikliği daha çok yorar beni...Ufuktada böyle bir değişiklik var hayatımda..gittikçe yaklaşıyor...korkuyorum açıkçası biraz...
![]()
estagfurullah sosyo ekonomik degil sanırım insanın kişiligi ile ilgili bütün bunlar
Yalan söylemek için geçerli bir nedene ihtiyacım vardır.
Gerekli olduğunu düşünüyorsam, yalan söylerim.
Genellikle birilerini ve birşeyleri korumak için yalan söylerim.
Ya da gerçeklerin daha acı olduğu konularda yalan söylerim.
Inan bana dremduality korumak icin olsa bile o yalan cok can yakiyor.
Bu durumda cok haklisiniz ama umarim size anlatan baskasinada anlatip arkadasinizin canini yakmaz. Ben herzaman düsünürüm baskasi hakkinda konusan benim hakkimdada konusuyordur diye. Umarim sadece sinir aninda yaptigi bir hatadir.
O zamanlarda "Nerelisin?" sorusuna "Kasımpaşalıyım" deseniz zaten "Aha yine başa bela" denirdi. Belki şimdi değişmiştir. Insanın sakinliği ve boş duvar bile olsa, izleyip o duvarı kendini sorgulaması fayda ediyor cidden. Hapis hayatı gibi bile olsa kendine isyan etmesi insanın Buda'nın Nirvana'sı gibi, sadece yok oluş yok. Benliği keşfetme var... Sizin gelişiminiz düzgün yaşandı anladığım kadarıyla
Hayır benimkide çok düzgün bir çizgide değildi..ama bulunduğum ortamda yaşadıklarım ne kadar zor olursa olsun mekan ve çevre değişikliği daha çok yorar beni...Ufuktada böyle bir değişiklik var hayatımda..gittikçe yaklaşıyor...korkuyorum açıkçası biraz...
![]()
Korkunuzun sebebi herhalde yaşamınızda gerçekleşecek büyük bir değişiklik olacak... Bir söz var. "Çevre değiştiği gibi, insan ideali de şüphesiz aynı kalmaz. (Satan/Lucifer)" Ideallerinizin ve vicdani görüşlerinizin değişmesi elbette olasıdır. Fakat korkunuz geçmişte yaşadığınız bir acıdan geliyor herhalde. Bunun hakkında tecrübeniz varsa, kendinizi (bu acıya karşı) koruyabilirsiniz. Unutmayın.
Korkunuzun sebebi herhalde yaşamınızda gerçekleşecek büyük bir değişiklik olacak... Bir söz var. "Çevre değiştiği gibi, insan ideali de şüphesiz aynı kalmaz. (Satan/Lucifer)" Ideallerinizin ve vicdani görüşlerinizin değişmesi elbette olasıdır. Fakat korkunuz geçmişte yaşadığınız bir acıdan geliyor herhalde. Bunun hakkında tecrübeniz varsa, kendinizi (bu acıya karşı) koruyabilirsiniz. Unutmayın.
Eskiden ülke değiştirmenin bana çok iyi geleceğini düşünüyordum..hatta yaşadığım sıkıntılı dönemleri atlatmamda gidicek olmanın verdiği umudun etkisi çok oldu..şimdi iş ciddiye binince diyorumki ya hayal kırıklıklarının en büyüğünü gidince yaşarsam? düştüğüm bunalımdan kim kurtarır beni o zaman? geçmişte yaşadığım acı ve kötü tecrübelerin etkisi var tabiiki...kötü insan mıknatısı gibiyim ben![]()