Wiccanın genel olarak açıklaması

yule

Yönetici
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
3,141
Tepkime puanı
1,556
İş
Parapsikolog & Enerji Terapist /Sosyolog
Arkadaşlar çevirimde küçük hatalar olabilir. Kaynağım ingilizce çevirebildiğim kadarıyla çeviriyorum.



Wicca, Hıristiyan öncesi inançları ile etkilenen bir dindir, ve doğaüstü gücün varlığını büyücülüğe bildiren batı Avrupa'nın pratikleri, ve doğada mevcut olan her iki erkek ve dişi tanrılardan, ve o, mevsimlik ve yaşam çevrimleri törensel riayetini vurgular.
Sözcük 'Wicca', akıllılığa sahip olmayı ifade eden Anglosakson sözcüğünden wicce türetildi, bundan dolayı zamanla değişik şekillere çevirildi.. Wicca, bir erkek cadısı için söylenir, dişi bir cadı, 'Wicce' çağırılır. Zamanın pasajıyla wicca, her iki erkek ve dişi cadılar için revacı kazandı.
Önce wiccanın, taraftarları olmak kötülük-doğalı Şeytana ibadet eden kimseleri düşünüldüğü onun olduğu gibi uğursuz birlikleri anımsattığı sözcük. Ama bu yanlış anlamalar ve önyargılar aşamalı olarak, çok daha fazla insanın, basit geçimin doğa kanunlarına dönmeyi deniyor olduğu gibi kayboluyor. İngiliz bir kamu hizmeti çalışanı olan Gerald Gardner, 1950ler'de bu dinsel inancı canlandırmakla benzetilir İngiliz hükümet, anti-büyücülük yasalarını yürürlükten kaldırdıktan sonra. O zamandan beri Wicca, popüler dinsel bir hareket oldu, ve zamanla güç kazanıyor. Milyonlara Wicca koşusunda inananlar, ve neredeyse bütün İngilizce konuşma ülkeleri bulunur. Birleşik Devletler anayasası, tam tüylenmiş bir din olarak Wicca'yı tanır, ve onun inananlarının, diğer dinlerin taraftarları tarafından beğenilen bütün haklar ve özgürlüğü var.

Wicca, öncelikle doğa ve onun öğeleri sevgisi dünyaya etrafta koyulan Neo-putperest dindir, hava, ateş, su, güneş, ay ve böyle diğerleri. O, doğaya tapmaz, ama onun olduğu sevgiler, ona hürmet eder, vedir, bu yüzden, doğa, yön verdi. Doğa sevgisi ve putperestlik, İngilizce edebiyatında Romantik Hareket'in önemli bir parçasıydı. Wicca, derelerde ilham ve taşlarda vaazları bulur. Onun dişi formunda worshipa Tanrı'nın, veya bereket tanrıçasının olduğu o, o, Tabiat Ana'ya çok daha yakın olmak için düşünüldüğü için. Bereket tanrıçası, bir Wicca için, herkes-her tarafa yayılan ve güçlü bir kuvvettir. Bir Wicca, doğanın bölünmez bir parçası olması için kendine inanır.

Wicca'nın esaslı ilkesi, Wiccan öğütüdür, "Zararın olduğu onun olduğu gibi hiçbiri değil, senin, yapacak olduğun gibi yapar". O aslında, senin, herhangi bir şeyi yapmak için özgür olduğunu ifade eder, sadece ve sadece sen, koymazsan, herhangi birisi veya zararın üzerinde herhangi birisi veya herhangi bir şey, kendinin ve doğanın ve onun bileşenlerinin olduğu senin kendininki dahil yapacak mı. Bu bağlamda, Wicca, karma öğretisi ve onun sonuçlarının yasasına daha yakındır. Eğer sen, doğaya zarar verirsen, doğa, sana zarar verecek. Eğer sen, doğaya iyi yaparsan, o, senin iyi yaşamın ve mutluluğunu terfi ettirecek. Gerçek bir cadı asla, onunki veya onun büyüsünü kullanması için herhangi bir şeyi yapmayacaktı, veya onun cezasının, olacak olduğu gibi herhangi bir canlı veya cansız yaşamın zararına hecelemeyecekti, günaha çok orantısız, yaptı. Aslında, cadılar, katıca, onu bizim, her ne yaptığımız veya her neyi yolladığımıza ifade eden üçünün yasasında inanır, iyi veya kötü olup olmadığı, bize üç kat dönecek.
Sen genellikle, kadının yan kapıdaki, bir cadı olup olmadığı söyleyemezsin, ama bazı cadılar, bir beş köşeli yıldız veya pentacleyi giyer, sadece doğa, dünya, su, hava, ateş ve ruhun beş öğesinin bir simgesi olan beş-sivri uçlu bir yıldız. Simge asla, herhangi bir şeyi uğursuz veya acımasız simgeliyor olan bir şey olarak düşünülmemeliydi.

Wicca, modern bir adamın bağımsızlığının gerçek ruhunu temsil eden dünyanın muhtemelen en demokratik dinidir. Onun, beğendiği gibi oynamak veya tapması için ona en hür iradeyi izin veriyor olan ortak bir adamın bir dinidir, sadece ve sadece onun hareketi, başka herhangi birisinin ferahlığının üzerinde ihlal etmezse. Hiçbir yönetme, hiçbir hiyerarşi, ve yukarıdaki hiçbir diktats yoktur, veya bir korku rejimi, bu veya diğer dünyada cezalara sevk ediyor. Bu din, rahipler, peygamberler veya azizler tarafından geliştirilmedi, ama şairler, filozoflar ve sanatçılar tarafından — insan ruhunun özgürlüğünün azgın başkahramanları.
Bu yüzden, hiçbir İncil yoktur, hiçbir on emir değil, hiçbir dogma ve hiçbir engelleyici inanç cadısı, tapmaz, küçük gruplarda genellikle, cadı toplantılarını çağırdı, veya solo bir cadı teker teker, hem de olarak bilinen. Onlar, yıl esnasında sekiz güneşle ilgili festival tatilini sabbats olarak bilinen kutlar. Bunlar, gündönümleri, ekinokslardır, ve gündüzleri fazladan dört tane. Bunlardan başka, 13 kameri festivalin, geceleri dolunayda gözlenen esbatsı çağırdığı vardır. Bu yirmi bir festival, hem de çağırılan çemberlerdir. Yeniden burada, hiçbir saplantı veya dogma yoktur.
 

darkkesh

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
kendi enerjimiji yaratıyorsak ve kendi etrafımızda olan görmediğimiz varlıklarla konuşup geceleri br sürü şey öğreniyorsak neyiz _?
 

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
7,097
Tepkime puanı
4,972
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
insansın rehber varlıkların var okadar her din kültür ve zamanda olan bişey
 

darkkesh

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
insan olduğumu biliyorum :D rehper varlıklara gelince bir oda dolusu olunca pek de eğlenceli olmuyor .........
 

Karanlık

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ara 2008
Mesajlar
130
Tepkime puanı
6
Konum
İstanbul
İş
Öğrenci
arkadaşlar wicca bir cadılık değildir cadılık bir uygulamadır ve bir dine dayalı değildir bir cadı istediği dinde olabilir ama wicca benimsenmiş bir dindir birbirlerine benzesede ufak bir çizgiyle ayrılırlar ayrıca bir wiccan cadı olmak zorunda değildir bir cadı wicca kurallarına uymayabilir ama bir wiccan dini gereği kurallara uymak zorundadır lütfen cadılık ile wiccalığı birbiri ile karaıştırmayalım
 

yasemin

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
96
Tepkime puanı
12
Konum
İzmir
Aşağıdaki 13 prensip, Amerikan Cadılar Konseyi tarafından, Nisan 1974’de Kabul edilmiştir.

1:Biz, törenlerimizi, Ay’ın evreleri ve Mevsimsel Çeyrekler ve Kesişen Çeyrekler tarafından ortaya çıkarılan hayat güçlerinin doğal ritmi ile kendimizi bütünleştirmek üzere uygularız.

2:Kabul ederiz ki zekamız bize, çevremiz ile ilgili eşsiz bir sorumluluk duygusu verir. Doğa ile bir uyum içerisinde yaşamaya çalışırız, ekolojik dengenin sağlanması ve evrim kavramının da bilincinde olarak.

3:Kabul ederiz ki, gücün bir derinliği vardır ve bu, ortalama bir insanın açık olarak bildiğinden çok daha fazla büyüktür. Çok daha fazla büyük olduğundan dolayı bazen doğaüstü diye isimlendirilse de, biz bunu, herkesin doğal potansiyelinin altında yatan olarak görürüz.

4:Yaratıcı Gücün, evrendeki kutupları da ispatladığını kabul ederiz - eril ve dişi - ve tüm insanların, eril ile dişiler arasındaki karşılıklı etkileşimin altında da yatan aynı Yaratıcı Güç dür. Bu iki kutbun birbirini desteklemesi gerektiğini bilerek, hiçbirini diğerinin üzerinde değerlendirmeyiz. Sex i zevk olarak değerlendiririz, hayatın şekillendirilmesi olarak, ve aynı zamanda enerji kaynaklarından biri ve dinsel tapınma olarak.

5:Hem iç hem de dış dünyaları, ya da psikolojik dünya ki bazen Ruhsal Dünya olarak da bilinir; biz Toplu Bilinçsiz İç Dünyalar vb. olarak kabul ederiz. Ve bu iki boyutun birbiriyle etkileşimini, doğaüstü fenomenin ve sihirsel egzersizlerin bir temeli olarak görürüz. Bir boyutu diğerinden daha az önemsemeyiz, çünkü görürüz ki her ikisi de bizim tamamlanmamız için gereklidir.

6:Hiçbir otoriter hiyerarşiyi kabul etmeyiz ancak öğretenleri onurlandırır, daha fazla olan bilgilerini ve ilimlerini paylaşanlara saygı duyar ve kendilerini cesaretle öğretmenliğe adayanlara da şükran duyarız.

7- Dini, sihiri ve bilgeligi, bir kişinin dünyayı nasıl gördüğü ve bu dünyada Cadı olarak nasıl yaşadığı olarak görürüz. -ki bir dünya görüş ve hayat felsefesi olarak tanımladığımız şey Cadılık tır-

8:Birine ‘Cadı’ demek Cadı olmak demek değildir,ancak bu kalıtsal da değildir, titrleri, dereceleri ve Kabul törenlerini vb... içermez.

Bir Cadı, bilgece yaşamak, iyi olmak ve başkalarına zarar vermeden Doğa ile uyum içinde yaşamayı sağlamak için içindeki güçleri kontrol etmeye çalışır.

9:Hayatın ifa edilmesi ve gerçekleştirilmesinin, bilincin geliştirilmesi ve evrimi ile mümkün olduguna inanıyoruz ve bunun da evrenin anlamını oluşturduğuna, içinde kişinin kendi şahsi rolu ile birlikte.

10:Hıristiyanlık ya da herhangi bir başka dine ya da hayatın felsefesine olan karşıtlığımız, hayatın kurallarını sadece ‘bir tek yol’ a bağlamalarıdır. Ayrıca diğerlerinin özgürlüğünü inkar edip diğer dinsel inanış ve uygulamaların geçersizliğini de desteklemeleridir sebeplerimiz.

11:Amerikalı(veya Dünya çapında) Cadılar olarak, Cadılığın geçmişindeki tartışmaları, farklı terimlerin orjinalleri ve çesitli kavramların meşruluğunu tehdit olarak görmeyiz. Biz, şimdiki zamanımız ve geleceğimiz ile ilgileniriz.

12:Biz mutlak şeytan kavramını Kabul etmeyiz ve de aynı zamanda Satan ya da Şeytan diye adlandırılan herhangi bir meta ya da ibadet etmeyiz, ki bunlar hıristiyanlık tarafından kabul edilmiştir. Diğerlerinin acı çekmesi üzerine gelen gücü aramayız, aynı zamanda diğerlerinin inkar edilmesi ile kazanılan kişisel faydanın da gerçekliğine inanmadığımız gibi.

13:İnanırız ki, sağlığımız ve iyiliğimiz ile uyum içinde olan Doğa ile başbaşa olmayı seçmeliyizdir.

Kaynak: İnternethttp://www.frmtr.com/alacakaranlik-kusagi/2553808-spiritualizm-acisindan-cadilik.html
 

icello

Kayıtlı Üye
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Hep filmlerde fılan görmüşüzdür ama açıkçası ben cadıların varlığına inanmıyorum en azından o fılmlerde anlatılanlar gıbısıne belki hıslerı guçludur fılan ve bıldıgım kadarıyla cadı klise tarafından çıkarlarına ters dusen insanları yok etmek için uydurulmuş bır kavramdır ancak sonrasında efsaneleşmiştir ama cadı dıye bişey yoktur bence hem kım karar verebılırkı öyle mısınız degıl mısınız?sonra cadılık doğuştanan mıdır yoksa sonradan olunur mu?cevaplarsanız sevinirim
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Hep filmlerde fılan görmüşüzdür ama açıkçası ben cadıların varlığına inanmıyorum en azından o fılmlerde anlatılanlar gıbısıne belki hıslerı guçludur fılan ve bıldıgım kadarıyla cadı klise tarafından çıkarlarına ters dusen insanları yok etmek için uydurulmuş bır kavramdır ancak sonrasında efsaneleşmiştir ama cadı dıye bişey yoktur bence hem kım karar verebılırkı öyle mısınız degıl mısınız?sonra cadılık doğuştanan mıdır yoksa sonradan olunur mu?cevaplarsanız sevinirim

Bunların cevabı sitede çoktan verildi zaten, aralarda var tek tek.
 

denizm_34

Banlı Kullanıcı
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Wiccalık bir dine mensuptur yanlış bilgilenmeyin !!! Paganizm çatısı altında açılımı vardır ve en eski dinlerden biridir. Doğa esas alınır ve en önemli felsefi sudur : Kendin dahil hiç kimseye zarar vermediğin sürece istediğini yap! Arkadaşlar wiccalar cadılık çatısı altında barınmazlar tam olarak .. cadı olanlar witchcraftlardır. Bunlar da aralarında iyi ve kötü olarak 2 ye ayrılırlar ...
2 tane tanrıları vardır. Biri tanrıca diğeri boynuzlu tanrıdır. Paganizm Hıristiyanlıktan bile çok eski bir dindir.





Mod Notu: En eski dinlerden biridir yanlış bir tanımlamadır. Wicca 20.yy'da oluşmuş kimine göre din (İngiltere ve Amerika'da öyle,Türkiye'de henüz kabul edilmedi) kimine göre inanç sistemidir. Eski olan kısmı,eski pagan öğretilerinin eklektik olarak toplanıp derlenmiş olmasından ibarettir.
 
Üst