Uykuyu reddetmek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ori

🌙
Moderator
Uykunun varlığı reddedilebilir mi? Psikolojik olarak bu mümkün olabilir mi? Sadece psikolojik açıdan soruyorum arkadaşlar. Vücut için bu soru uygun değil tabi dinlenmeye ihtiyacı var fakat bu durumun psikolojik boyutu nedir sizce?
 
Uyku evresi bir hipnotik durumdur. Yani kişinin beyin frekansının değişmesi anlamına gelir. Her gün nasıl bedenimizi dinlendirmek için ve gerekli dengeleme faaliyetleri için bedenimizi dinlendiriyor isek aynı şekilde beynimizi de dinlendiriyoruz. Yoksa beyin sadece tek frekansta kalacağı için işlevini kaybedecektir. Hipnotik frekanslara gün içerisinde de mola veriyoruz aslına bakarsanız. Yani uyanık olduğumuz anlarda da beyin uyuyabiliyor. Ama bizi mbildiğimiz fiziki uyku gibi değil. Bir çeşit hipnoz etkisi diyebiliriz buna. Ya da kendi kendine trans diyebiliriz.

Günde en az 7 kez beyin frekansımız değişir. Göz dalması ya da başka birşey düşünürken dalıp gitme durumları bir frekans değişikliğidir. Ayrıca bazen yolculuk yaparken geçtiğiniz yerleri hatırlamama durumu söz konusu olur. Bu da beyin frekansının dinlenme evresinde olduğunun bir göstergesidir.
 
Mesela uykuyu yok eden ilaçlardan birini kullanmak mecburiyetinde kalsak bu beyin frekanslarımızda bozukluk yaratır mı? Veya bu ilaçlar beyin frekansının değişme sayısında rol oynar mı? En sonunda beyini bozup frekans değişmemesine yol açar mı?
 
Mesela uykuyu yok eden ilaçlardan birini kullanmak mecburiyetinde kalsak bu beyin frekanslarımızda bozukluk yaratır mı? Veya bu ilaçlar beyin frekansının değişme sayısında rol oynar mı? En sonunda beyini bozup frekans değişmemesine yol açar mı?

Kesinlikle bozukluk yaratır. Ve beyin frekansında değişmeye neden olur. Kalıcı fiziki bir hasar yapıp yapmayacağını bilemem ama beyin kimyası tamamen bozulacaktır.
 
Peki beyin frekansının olduğundan daha fazla değişmesi olan zekada farklı bir olgu yaratır mı? Beyin frekansının aza doğru inmesi halinde beyin için olumsuz etki oluşuyorsa, daha hızlı frekans değiştiği takdirde beyinde olumlu birşey yaratır mı?
 
Uykum geldiÄŸinde yada uyudugumda ömrümün azalacağını hissediyorum biliyorum psikolojik bir problem bu, uykuyu sevmemem ..uyuduÄŸum zaman boÅŸa geçiyor gibi geliyor. 3gün hiç uyumamisligim var :) uykuyu reddetme kesinlikle olabilen bende de var olan birÅŸey ve ÅŸikayetçi deÄŸilim.az uyku cok yaÅŸamışlık í ½í±￾
 
İnsan biyolojisi değişmez şekilde uykuya ihtiyaç duyar, bedenin özelliklerine göre mutlaka az yada çok düzenli olarak bir miktar uyur. Bu bedensel ihtiyaçtır, ama dikkatinizi çekerim ruhsal ihtiyaç değildir. Ruh uyumaz, uyu demez, hiç rahatsız olmaz. Rahatsız olan bedendir, beyindir, bu aslında beyinsel aktivitelerimizi bozar. Midenin gıdaya, ciğerlerin havaya ihtiyacı olduğu gibi beyininde uykuya ihtiyacı vardır. Uykusuzluk durumunda, zihinsel ve duyusal işleyiş bozulur buna psıkoloji bozulma diyebiliriz. psikoloji denilince, akla ruh sağlığı gelir ya, uykusuzluk ruhu etkilemez işte.böylede bir ayrım var. Aman sakın uykuyu reddetmeyin, sonra çok pişman olur keşke uyusam dersiniz. Bende zamanında bu hatayı yapmıştım.
Beden uyur evet buna hiçbir sihir engel olamaz ama ruh uyumayabilir, illa uykudaki zamandada yasamak istıyorsanız ruhunuz yada bilincinizle devam edersiniz.
 
Uykudayken beyin kendini yeniliyor Ve onariyor. Uyanikken ogrendigimiz bilgileri beyin uykuda yorumlar pekistirir ve duygusal olarak denetler eger bir hasar varsa bunu duzeltir. Mesela kendinizi cok mutsuz hissettiginizde ya da kotu bi olay yasadiginizda uyumak sizi bir cok ilactan daha fazla onarir, uyandiginizda acinizin hafiflemis oldugunuzu gorursunuz.

Bu konuda yapilmis ne kadar deney vardir bilemem ama ben belli bir sureyi asan uykusuzlugun insani delirtecegini dusunuyorum.
 
"...illa uykudaki zamandada yasamak istıyorsanız ruhunuz yada bilincinizle devam edersiniz.."
Sn. Kivep bunu biraz daha aciklayabilir misiniz
 
Peki beyin frekansının olduğundan daha fazla değişmesi olan zekada farklı bir olgu yaratır mı? Beyin frekansının aza doğru inmesi halinde beyin için olumsuz etki oluşuyorsa, daha hızlı frekans değiştiği takdirde beyinde olumlu birşey yaratır mı?


Yapılan son araştırmalar az uyku le yüksek bir performans göstermenin genetik Olduğunu buldu. Bazı insanlar gün içinde 3 saat kadar uyku ile çok iyi yaşayabiliyor bazı insanlar ise hafta da bir kaç saat uyku ile hiç sorun yaşamadan yapabiliyor. Normal 8-12 saat uyumaktır günde. Bu özel. Gene sahip olmayan ve az uyuyan ya da düzensiz uyuyan ( biyolojik saatine uygun olmayan şekilde uyku düzeni) bir kişi psikolojik olarak ciddi sorunlarla karşılaşabilir. Insan psikolojisi için sağlıklı bir durum değildir. Dikkat etmemiz gereken ne kadar saat uyuduğumuz değil, ne kadar kaliteli uyuduğumuzdur. Beyin ve tüm organlarımız birlikte çalışan bir makina bu Yüzden bağımsız düşünüp yorum yapamayız. Uyku halini etkileyen tüm ilaçlar Zararlı. Uyku ile ilgili bir sorun varsa hem bedene, hem beyine hem psikolojiye bakmak gerekir.
Dünyada bulunan manyetik doğal ve yapay tüm enerji Alanları, eşyaların ve odanın enerjisi de çok önemli. Durmadan hem içimizde hem dışımızda bir enerji faliyeti var. Bu olaya bakarken tek Taraflı değil her Açıdan bakmak ve bireysel olarak incelemek Lazım. Genel Açıklamalar ve reçeteler bireysel gerçeklikten uzaklaşır. Zaten kişi kendini bilir. Ne kadar uyku ona yetiyor. Nerde daha güzel uyuyor. Ne zaman uyursa ve uyanırsa gün daha iyi geçiyor. Ne uyku getiriyor ya da ne kaçırıyor aslında bilir. Bazen nedenini bilmez. Bir yerde uyur ve ne kadar güzel uyudum der. O yerin neden güZel uyku getirildiğini bilmez. Benim bir trans koltuğum var. Trans koltuğu özel bir şekle sahip değil ya da içinde değişik bir şey yok. Hem kendime hem başkalarına orada trans yapıyorum. Trans enerjisi birikmiş durumda. 10 dakikalık bir trans 2 saat uykuya bedel. Uzun süre uyanık kalmam gerektiğinde oto trans çok kullanırım. Bu koltuğa trans amacı ile oturmayan herkes dikkat edin istisnasız herkes ( trans koltuğu olduğu bilmeyenlerden dahil) belli bir süre sonra rahatlamaya Başlıyor uyanık bir uykuya ya da tam bir uykuya geçiyorlar . Trans koltuğu OLDUĞUNU bilen bazı misafirlerim ben bir on dakika uyuyup geleyim güzel bir uyku çekeyim diye trans koltuğuna yatarlar.
 
uykuyu yok eden ilaçlar çok etkili ayrıca müthiş bir odaklanma sağlıyor. tabi benim bahsettiğim ilaçlar r ve c harfleri ile başlayanlar. özellikle c ile başlayan bir ilaç var o dillere destan. kullandım yasal uyarıcı madde. her ne ise ben da vinci uykusunu merak ediyorum, bir zamanlar kalkıştım, önce bir gün boyunca biraz yorgunluk oluyor 2. gün ise bir keskinlik oluyor ani tepkiler veriyorum ama her an pür dikkat. daha sonra dayanamadım tabi olmayınca olmuyor biraz çalışmak denemek lazım. da vinci uykusunu uygulayan bir çok bilim adamı olduğu söyleniyor, Einstein gibi. düzenli beslensem bile vücudun yorgun olmasını sanırım çok çalışmasına bağlıyorum. ama benim merak ettiğim nokta şu, trans halleri sayın urumhamatahayil in dediği gibi çok az bir süre trans uykusuna yatmak bir kaç saatlik uykuya bedel, işin özü nedir organlar nasıl dinleniyor beyin nasıl dinleniyor bir enerji akışına mı bırakıyoruz yoksa vücudun kendini onardığı frekansı çabuk gelerek mi onarmaya müsade ediyoruz?
 
Uyku reddedilebilir ama sınırı vardır.Sınır da ölüm veya bitkisel hayata girmektir.İlaç dışında kendi isteğiniz ise büyük bir irade veya istemsiz şekilde psikolojik problem sonucu uyku reddedilebilir.İnsanın bünyesi de büyük bir etkendir.Derin bir konu aslında bu kadar özetleyebildim.
 
Siz bu konuyu açmışsınız benimde aklima bir arkadaş geldi ona göre uyumak çok saçma geliyor çok enteresan ama adam uyumuyor nasıl bir bünye anlamiş değilim psikolojik bir problem mi yoksa genetik mi bilemiyorum ancak uyku belli perhizlerle azaltılabilir veya psikolojik olarak da uykuyu geri plana atabilir çok az uyuyabilirsin bu süre meşakkatli olur ilk başlarda sabır gerektirir çok kolay değildir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst