"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavsiye, öneri kişisel gelişim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hepunutuyorum

Kayıtlı Üye
İyi akşamlar dostlarım
Sizden bir iyilik istiyeceğim. Uzunca sorunlarım var; düşünmekten kendimi alıkoyamadığım ve sürekli artan fakat artmalarına kendimin sebep olduğunu, bunların hepsinin ben abartıp büyük birşey sandığım için olduğunu biliyorum. Meditasyonun sorunuma çözüm olacağını düşünerek beynimi sakinleştirmeyi zihnimi temizlemeyi çok denedim fakat bulunduğum ortam ve insanlardan kaynaklanan sorunlar gittikçe beni mahvediyor ayrıca belirtmeliyim ki ortam ve insanları bir süre daha elimde olmayan sebepten değiştiremem ve ben buna engel olamıyorum, kendimi kurtaramıyorum. Özgüven, inanç herşeyimi kaybediyorum, kendimden iğrenmek gibi bir hataya bile düşecek derecedeyim. İşte şimdi sizden istediğim iyilik, tüm bu sorunların cevabı, çözümü ben iken nasıl kendime ulaşırım, bu konuda bana yardım eder misiniz? İçimdeki her ne ise ruh, ego, benlik vb ona nasıl ulaşıp kendimi toparlayabilirim, kendimle ilgili açığa çıkması gereken çok fazla gerçek var bunu hissediyorum fakat buna nasıl ulaşırım bilmiyorum.
 
İnancınıza göre ibadet edebilirsiniz, bol bol meditasyon eğer mümkün değilse ki böyle bir şey neredeyse olanaksız çünkü meditasyon öyle sadece oturup yapılan bir şey değil, zihininiz en iyi temizleyeceğiniz ve iç huzuru yakalayabilceğiniz yöntemi kendiniz keşfedin.Bilmeniz gereken iki üç basit ama köklü teknik sadece.Gerisi tamamen içsedir.Ve doğru nefes çalışmaları.Düzenli olarak yoga, spor -yine yürüyüş çok etkilidir.
Ve yine ek ve büyük bir destek olarak da şifa ile ilgilenmelisiniz.Bu çakralarınız olur, bedeninizdeki bilmediğiniz sizin yanlış düşünceler yaymanıza neden olan bir hastalık olur vs.Yani demek istediğim sağlıklı dönüşüm -gelişim enerjileri yaymak istiyorsanız ilk önce sağlıklı olun.Doğadan kopuk olmayın, kristalleri kullanın, renkleri kullanın.Sesleri kullanın.Bunların hepsi kısmen derin araştırmalar gerektirecektir ve bu sayede sizde bu yola bir şekilde gireceksiniz.Daha sonra yapmanız gerekenleri kendi seçimlerinize göre de aç çok biliyor olacaksınız.Bu işin formülü kısmen budur.
 
Tavsiyeleriniz için size minnettarım bunları hayatıma aktarmak için sabırsızlanıyorum fakat küçük bir sorum daha olucak size izninizle; olumsuz ve durdurulamayan bu düşüncelerimin meditasyonumu etkiliyebilecek düzeyde olması konusunda ne yapabilirim?
 
Tavsiyeleriniz için size minnettarım bunları hayatıma aktarmak için sabırsızlanıyorum fakat küçük bir sorum daha olucak size izninizle; olumsuz ve durdurulamayan bu düşüncelerimin meditasyonumu etkiliyebilecek düzeyde olması konusunda ne yapabilirim?

Tabiki , bu konuda önemli bir hususta elbette olumlu düşünmeyi öğrenmektir.Bu da haliyle en kolay olumlamalarla oluyor.Bu çok önemli çünkü ne düşünürsek onu yaşıyoruz.Forumda değeri pek bilinmeyen ancak hazine değerindeki bir konu var.İsmi 'farkında olmadığımız sihirli kelimeler'.Birden fazla konudan oluşuyor.Mutlaka açıp okumanızı tavsiye ederim.Ve birde fiziksel olarak negatif enerjilerden arınmanın da yolları var.Hem evinizi hem kendinizi.Nedir bunlar, elbetteki tuz ve sirke.Bu ikisini kullanmayı da öğrenmelisiniz.
 
Durdurulamayan düşünceleri engellemenin yolu nefes farkındalığıdır. Günlük yaşamda ne kadar çok nefesinize hakim olursanız, zihninize o kadar hakim olursunuz.Öncelikle kendinize hatırlatıcı bir sembol, işaret veya herhangi bir şey bulun. Örneğin mavi renk. Her mavi rengi gördüğünüzde nefesinize hakim olup olmadığınızı kontrol edin. Bunu sürekli tekrarlarsanız belirli bir yerden sonra artık gereksiz düşüncelerin beyninizi istila etmediğini göreceksiniz. Ama tekrar etmezseniz ve bir yerden sonra bırakırsanız bu düşünce istilası daha kötü bir hal alır.
 
Kendi kendinize şuan meditasyon yapamazsınız. Çünkü psikolojik bir çöküntü yaşıyorsunuz. Bence sadece tavsiyem terapiye gidin. Gidin birine anlatın herşeyi. Psikolojik destek alarak büyük ölçüde rahatlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin sizi yönlendirmesi ve yargılamaması çok önemlidir. O yüzden bu tür destek diyorum. Birde loş bir odada uzanın tütsüde yakabilirsiniz vanilyalı kokulardan zihninizi serbest bırakın düşüncelerin hepsine izin verin karmaşa bitsin daha sonrasında zihninizde bir sessizlik olacaktır. Herşeyi düşünürken ağlayabilirsiniz normaldir. Daha sonrasında derin bir nefes alın burnunuzdan beşe kadar sayın, 5 saniye tutun, 3 saniyede nefesinizi ağzınızdan verin. Sinirli bir durumdayken de aynı işlemi dilinizi ön dişlerinize dayayarak yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst